II Concurs de fotografia nocturna Muntanyes de Prades i Montstant

Aquest 2019 el "II Concurs de fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant" i el "IV Concurs de Fotografia Nocturna del Parc Natural de Montsant" sumen les seves convocàtories.

El Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant se celebra cada dos anys amb diferents continguts. Aquest 2019 s'ha escollit la fotografia nocturna aprofitant la recent declaració de la zona del Montsant com a espai protegit vers la contaminació lumínica i acústica per part de la Generalitat de Catalunya (tardor 2018). Les Muntanyes de Prades també estan en procés de protegir els seus cels.

Per la seva banda, el Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant se celebra anualment des de la seva primera edició l'any 2018.

Cartell de l'edició 2019 amb la imatge guanyadora de l'edició 2018 de fons:

BASES de l'edició 2019:

BASES del II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i IV Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant - 2019:

La protecció dels cels foscos és un objectiu compartit per part de les institucions organitzadores d’aquest concurs. Per aquest motiu, enguany hem unit el que serà II Concurs de fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant, impulsat per Astroprades i l’Ajuntament de Prades, amb el IV Concurs de Fotografia del Parc Natural del Montsant, impulsat pel Parc Natural de la Serra del Montsant i que aquest any se centra en la temàtica del cel nocturn. Desitgem que aquesta iniciativa ajudi a prendre consciència del valor que suposa la preservació i millora les condicions de foscor naturals d’aquesta gran àrea que és les Muntanyes de Prades i el Montsant.

ORGANITZA:

-Astroprades

-Ajuntament de Prades

-Parc Natural de Montsant

BASES DEL CONCURS:

-Les imatges han de contenir elements de paisatge nocturn que identifiquin qualsevol indret de l’àrea geogràfica de les Muntanyes de Prades i la Serra de Montsant

-Les imatges han de ser originals i realitzades entre els mesos d’agost 2018 a juliol 2019

-Els participants podran enviar un màxim de 3 imatges

-La data límit de presentació de les imatges és el 15 d’agost de 2019. Aquestes s’hauran d’enviar en format .jpg (màxim 30Mb) a astroprades@gmail.com

-Els autors cedeixen els drets de les imatges enviades perquè aquestes puguin ser difoses a les pàgines web d’Astroprades ( www.astroprades.cat ), l’Ajuntament de Prades ( www.prades.cat ), el Parc Natural de la Serra del Montsant (http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/serra-montsant )i les xarxes socials de totes tres institucions.

-En cas de ser seleccionada la imatge com a guanyadora es podrà demanar al guanyador/a els arxius originals de la imatge per a comprovar-ne l’autoria.

- Entre les fotografies presentades al concurs, el jurat en farà una selecció aproximada de trenta fotografies per a realitzar una exposició itinerant, on s’indicarà el títol de la fotografia i el nom de l’autor.

-Les imatges finalistes seran exposades a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Prades durant la setmana del 19 al 25 d’agost de 2019 en motiu de l’exposició “Cuidant els cels foscos de les Muntanyes de Prades”.

-El jurat estarà composat per diferents membres especialistes en fotografia, astrofotografia, persones vinculades amb el territori i de les institucions públiques.

-Les imatges han d’incorporar:

1 - Títol i nom de l’autor (en el nom de l’arxiu; p.ex: La_Serra_Major_Clara_Olivé)

2 - Arxiu adjunt (en format .pdf o de text) amb les dades tècniques de la imatge: emplaçament des d’on s’ha realitzat la imatge, software emprat per al tractament de la imatge, equip complet (càmera, objectius, muntura/trípode si s’escau), nombre d’imatges realitzades per a composar el resultat final, data. L’arxiu ha de portar el mateix nom que la imatge.

-Qualsevol imatge que no compleixi les bases del concurs serà desqualificada del mateix.

-Les fotografies presentades no hauran d’haver estat premiades en cap altre concurs.

-Només s’acceptarà el format digital, amb una mida de 1.000 píxels pel costat major, en color o en blanc i negre. Així mateix, l’original ha de tenir una resolució major, suficient com per realitzar les còpies a paper en cas de resultar finalistes. Aquests originals seran demanats en una resolució mínima de 3.000 x 2.000 píxels a tots els seleccionats.

-Les dades dels participants passaran a formar part d’una base de dades del PNMON, amb l’única finalitat que se’ls informi de propers esdeveniments, futures convocatòries i activitats que organitzi el Parc. Aquesta base de dades es regularà d’acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal.

-Els autors de les fotos premiades i seleccionades per a l’exposició, cedeixen al Parc Natural de Montsant, sempre amb finalitats no lucratives, els drets de reproducció, distribució, comunicació pública i transformació, sense límit territorial, mitjançant qualsevol idioma o sistema, modalitat o suport existent o que pugui existir, perquè utilitzi les imatges en temes relacionats amb la divulgació dels valors del Parc Natural.

PREMIS

El veredicte del jurat es farà públic el 7 de setembre de 2019 en un acte conjunt amb l'entrega de premis Literaris i d'Instagram a Prades. Aquell mateix dia es farà el lliurament dels premis.

Dotació econòmica dels premis

1r premi: 250 €

2n premi: 150 €

3r premi: 100 €

Accèssit: Lot de productes

- La participació al premi suposa l'acceptació d'aquestes bases. El jurat tindrà potestat decisòria sobre qualsevol circumstància que no sigui contemplada.

Els guanyadors/es de l'edició 2018 van ser:

Imatge guanyadora 2018: "Via Làctia a Siurana" de Ignacio Llorens

Imatge finalista 2018: "Carretera cap al cel" Carlos Uriarte

Bases del I Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant (edició 2018)