Benvinguts a AstroPrades. El nostre projecte se centra en l'astroturisme, la protecció de l'entorn natural a la regió de les Muntanyes de Prades i el Montsant i l'impuls del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAP). En aquest espai web hi trobareu, entre d'altres, un calendari amb les properes activitats, diverses propostes a la carta així com un breu resum de totes les activitats realitzades fins ara.

El projecte neix a finals de l'any 2015 gràcies al suport de l'Ajuntament de Prades amb la intenció de posar en valor els excel·lents cels de les Muntanyes de Prades. Prades, a gairebé 1.000 m d'alçada, reuneix com cap altra a la demarcació de Tarragona, unes condicions de foscor i estabilitat del cel que permeten gaudir d'observacions astronòmiques d'alta qualitat.

A banda de les activitats de divulgació que portem a terme, estem treballant en la creació del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAP). Al davant del projecte hi tenim a un equip multidisciplinar amb experiència en la docència, l'astronomia, l'astrofotografia, la divulgació científica, la gestió turística, el lideratge de projectes d'àmbit europeu, l'administració pública i la gestió d'empresa. Cal agrair a l'Ajuntament de Prades tot el suport que estem rebent. Seguim treballant per fer realitat el que serà un centre astronòmic de referència en la divulgació, recerca i protecció dels cels foscos.

Welcome to AstroPrades. Our project focus on the astrotourism, the environmental protection of the Muntanyes de Prades and Montsant region and the creation of the Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAP) - Muntanyes de Prades Astronomical Park. In this website you will find, among others, a calendar with the future activities as well as an open menu for new activities.

The project was born in the late 2015 thanks to the support of the Ajuntament de Prades. This village, 1000 m above the sea level, has a privileged night sky all over the Tarragona region (Spain). Far away from the big cities it has a dark sky and an estable atmosphere that makes possible to enjoy high quality astronomical activities.

This project has a main goal, the creation of the Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades (PAP) - Muntanyes de Prades Astronomical Park. The leading team of this project is composed by a multidisciplinary group of peoplewith a diverse professional background in areas such as education, astronomy, astrophotography, scientific outreach, turistic management, leadership of european projects, public administration and business management. The leaders of the PAMP are: Aleix Roig, Gemma Garcia, Georgina Serven and Marta Garcia. We have to thank the commitement of the Ajuntament de Prades that is supporting us in all this process. We keep on working to make true what will be an astronomical center of reference in outreach, research and dark skies protection.

D'esquerra a dreta: Marta Garcia, Gemma Garcia, Aleix Roig i Georgina Serven. Impulsors del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. Agost 2017, PRADES.

Ja podeu comprar les vostres entrades a www.astroprades.cat

You can already buy your tickets at www.astroprades.cat