Asociația studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara

Despre noi

În vederea îndeplinirii misiunii sale, ASPST uzitează în aceeași măsură de evenimente formale și științifice, cum ar fi conferințe și training-uri, precum și de activități sociale: seri de filme, grupuri de discuții etc.; toate organizate cu speranța de a introduce o viziune coerentă și bine coagulată asupra domeniului pe care asociația și-a propus să îl promoveze și să îl dezvolte.

Un factor indispensabil pentru activitatea sa este suportul de care beneficiază din partea Universității de Vest, dar și din partea publicului căruia i-a fost destinată asociația. Acesta, contribuind prin interesul investit și prin feedback-ul oferit, devine o forță motrică a progresului asociației, și nu de puține ori, o sursă de motivație pentru membrii acesteia.

ASPST intervine ca un solvent al miturilor, prejudecăților și a viziunilor formate prin dezinformare asupra științelor socio-umane.

Scopul nostru ca și asociație este să dezvoltăm studenții de la Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest. Cum o facem? Prin proiectele pe care le pregătim și le organizăm, și care mai apoi vin livrate în exterior, beneficiarilor noștri, studenții.

Poate vă gândiți acum de ce facem toate acestea. E simplu: bucuria finalizării unui proiect din care participanții pleacă și cu cea mai mică informație în plus față de câte au avut până să ne viziteze este, de nedescris.

Dezvoltarea personală sau profesională care apare în urma participării beneficiarilor la orice acțiune socială organizată de noi face parte din hiper-dezolvatarea de care noi avem parte ca si membrii ai asociației, deoarece satisfacția unei reușite este mereu un impuls puternic în a ne continua munca.