Забавне вечери

Забавнe вечери у Дому

У октобру је одржано прво забавно вече у Дому, традиционалне "Игре без граница'', после којих су се домци дружили и забављали на журци. Програм су водиле Тања Грујичић и Кристина Николић. У Играма без граница учествовало је осам парова, који су се такмичили у различитим играма – музичким столицама, лимбо денсу, скакању у џаковима и на лоптама за пилатес, као и у једењу шампита ( без коришћења руку). Стручни жири чинили су такође домци – Владимир Пешић, Мартина Живковић и Кристина Главчић.

Прва игра биле су музичке столице. Нажалост, два пара морала су напустити такмичење, док су најуспешнији били Марта Мандић и Лазар Јаковљевић. Лимбоденс је такође одлучио испадање два пара. Победници друге игре били су Сава Димитријевић и Емилија Станковић, фаворити публике. И заинтересовани из публике опробали су се у лимбо денсу. У трећој и четвртој игри није било испадања, али је било доста скакања. Последња игра била је најзанимљивија. Без коришћења руку требало је што брже појести шампите. Дечаци су јели по две, а девојчице по једну. Иако је ово вече имало пре свега забавни карактер, у такмичарском делу победу и кантицу крема однели су Сава и Емилија. Чоколаде су припале Марти и Лазару, Софији и Стефану и Андријани и Новаку. После успешног такмичења домци су се дружили на журци. Плесало се, скакало, смејало и наравно, одиграло коло.


Популарни телевизијски шоу „Твоје лице звучи познато“, у коме познате личности имитирају домаће и светске музичке звезде, импровизован је у нашем Дому под називом „Домско лице звучи познато“. Искористили смо ову прилику да узвратимо позив и угостимо наше другаре и њихове васпитаче из Дома ученика средњих школа Јагодина. Водитељке програма, Александра Маскимовић и Милица Митровић, имале су част да отворе ово забавно вече и најаве првог такмичара. Стручни жири је био ту да донесе одлуку ко је током вечери извео најбољу имитацију. Чланови жирија овога пута били су : Стефан Ковачевић, фронтмен крагујевачког бенда ''Forever storm'', Данијела Сагић, стручни сарадник Дома, која већ дуги низ година води плесну групу и председник домске заједнице, Владимир Пешић. Сви наступи су са нестрпљењем очекивани. Трема није била присутна ни код кога, већ је владала опуштеност и добро расположење. Публика је све време бодрила такмичаре , па је сваки наступ био награђен громогласним аплаузом. У паузи, када је стручни жири доносио одлуку, домци су имали прилику да учествују у караокама, запевају и смање тензију пред проглашење победника. У овом случају публика је била жири, а њихов аплауз гласови. Кристина Главчић, ученица 5. васпитне групе, је својим предивним гласом зарадила највећи аплауз и тако однела победу у караокама. Уследило је проглашење победника, које су сви жељно и нестрпљиво ишчекивали. Треће место, заузела је Милена Влајић, која је имитирала Светлану Цецу Ражнатовић. Друго место припало је Лазару Марићу, за имитацију Срећка Кречара. Прво место освојио је ученик јагодинског дома, Немања Стевић, и то имитацијом Момчила Бајагића Бајаге. Победници су награђени тортама , у којима су уживали и славили. Након забавног програма уследила је журка за све ученике. Овај 28. новембар ће нам остати у лепом сећању , јер су га обележили дружење и добар провод.

26. 12. 2017. било је последње забавно вече у овој календарској години. У Дому ученика средњих школа Крагујевац у сусрет новогодишњој ноћи, уз музику и добро расположење ученици су се надметали у прављењу фризура, спремању торти, боди арту. Организована је и модна ревија такмичарског карактера, на којој су ученице показале како заблистати у најлуђој ноћи. Такмичаре је оцењивао петочлани жири, а сви учесници такмичења су награђени. Деда Мраз је делио поклоне које су наши ученици у духу новогодишњих и божићних празника направили једни другима.

Лазар Букумировић и Александра Јанкоски