Ananda Nederland

Ongedwongen inspiratieweekend in september

In het weekend van 11 t/m 13 september komen we eindelijk weer samen in het Gerard van Slobbehuis in Bosschenhoofd (Br).

Behalve de dagelijkse Energie Oefeningen en meditaties laten we het programma deze keer open. Zo is er meer ruimte voor b.v. een wandeling, persoonlijke gesprekken, een update van de nieuwste plannen en het delen van je verhaal, ideeën of feedback. Kortom een mooie kans op een inspirerend samenzijn (satsang) met gelijkgestemden in de kenmerkende harmonieuze Ananda sfeer.

LET OP: er zijn maar 8 plekken. De prijs bedraagt ongeveer 140 euro p.p. voor vrijdag 15:00 uur t/m zondag 18:00 uur, inclusief verblijf, eten en drinken.

Mocht je erbij willen zijn, reageer dan snel en uiterlijk 8 juli via onderstaande knop.

Wat is Ananda Nederland

Ananda Nederland maakt deel uit van Ananda Worldwide, een wereldwijde beweging die zich inzet voor het besef dat vreugde in jezelf zit. Het woord Ananda betekent altijd nieuwe vreugde. Ananda is gebaseerd op de revolutionaire wetenschappelijke yoga-leringen van Paramhansa Yogananda, auteur van Autobiografie van een Yogi. Zijn benadering vanuit universele spiritualiteit spreekt hart en geest aan, met praktische toepassingen in het leven.

De kern van Yogananda's leer

De kern van Yogananda's wijsheid laat zich in het kort als volgt samenvatten. Zijn voornaamste inzicht: ieder mens wil lijden voorkomen en vreugde ervaren. Zijn belangrijkste boodschap: Vreugde is in jou. Zijn praktische leer om dat te verwezenlijken is Zelfrealisatie door meditatie en Kriya Yoga.


Meditatie werkt meteen, Kriya Yoga op termijn

Kriya Yoga is geen "wondermiddel" dat een onmiddellijke spirituele vooruitgang zal geven. Maar gelukkig levert een korte meditatie al meteen resultaat. Verder zijn meditatie en Kriya Yoga net zo effectief als de mate waarin de beoefenaar met bewustwording, gevoeligheid en een open hart de technieken uitvoert. Ook voor meditatie en Kriya Yoga geldt: oefening baart kunst. Het is de regelmatige beoefening die op termijn het innerlijk geluk meer en meer realiseert, waardoor het gaandeweg een manier van leven wordt. Die regelmaat kun je ongedwongen en rustig opbouwen onder professionele begeleiding van Ananda.


Beoefen meditatie en je zult ontdekken,

dat je een draagbaar paradijs in je hart meeneemt

Yogananda


Kriya Yoga is eenvoudige praktische beoefening

Alhoewel Kriya Yoga regelmatig verwijst naar God, is het geen religie maar een kunst en wetenschap. Je onderzoekt middels Kriya Yoga of werkelijk geluk in je zelf zit, waarbij lichaam en geest je laboratorium zijn en je ervaringen het bewijs van dat onderzoek. Kriya Yoga is een eenvoudige praktische beoefening die je helpt om de zielskwaliteiten van je hogere Zelf te realiseren: kalmte, kracht, liefde, wijsheid, vreugde, vrede, licht en klank.


Kriya Yoga is voor iedereen

Wil je graag kennismaken dan ben je van harte welkom op onze ontmoetingsdagen. Bel gerust met Nishta 06 4724 0724 of mail haar via info@anandanederland.nl met vragen of voor meer informatie.

Uiteraard kun je ook besluiten om een training Lessen in meditatie te volgen die regelmatig wordt aangeboden. En na de vervolgtraining Kriya Techniek Voorbereiding kun je ook meedoen aan Kriya- en meditatie retraites. Hoe dat pad er precies uit ziet zit lees je op de pagina Kriya Yoga >>.


Veel plezier!

A G E N D A


  • Ongedwongen

Inspiratieweekend

11-13 Sep - Bosschenhoofd (Br)

Naar agenda >>


  • Lessen in Meditatie

Training van 6 avonden

of 2 dagen

Najaar Venlo

Naar agenda >>


  • Lessen in Meditatie

Training van 2 dagen

Najaar - Apeldoorn

Naar agenda >>


  • Verdiepingscursus Raja Yoga

Najaar Apeldoorn

Najaar Venlo

Naar agenda >>

Kriya yoga en Zelfrealisatie

Een directe leerling van Paramhansa Yogananda, Swami Kriyananda, is de grondlegger van de Ananda-gemeenschappen in de Verenigde Staten, Europa en India, is verder gegaan met het ontwikkelen en verspreiden van deze universele en praktische leringen over de hele wereld.

Ananda wordt erkend als één van de meest succesvolle intentionele organisaties met in totaal meer dan 1000 inwoners verdeeld over genoemde leefgemeenschappen.