Verdieping

Zowel Yogananda als Kriyananda hebben een schat aan spirituele kennis ter verdieping en inspiratie achtergelaten. Hun boeken en lessen benaderen de Kriya Yoga als een kunst en wetenschap en dat is in de leringen duidelijk terug te zien. Ze zijn uitzonderlijk helder, praktisch en compleet. Met de groei van Ananda en de komst van internet is die hoeveelheid en beschikbaarheid aan kennis natuurlijk enorm toegenomen. Vandaar dat we hieronder proberen je een beetje wegwijs te maken in het aanbod.

Steun onze ANBI stichting door de boeken en DVD's te bestellen bij Ananda Nederland.

Bestel bij Nishta via info@anandanederland.nl of 06 4724 0724.


Kennismakingsboeken over Yogananda's leer

Uiteraard is de spirituele klassieker Autobiografie van een Yogi een aanrader ter kennismaking. De kern van Yogananda's leer vind je kort en bondig beschreven in De wijsheid van Yogananda - het wezen van zelfverwerkelijking (Zelfrealisatie).

Kennismakingsfilms over Yogananda en Ananda

Er zijn redelijk recent twee prachtige films op DVD uitgebracht. De film Awake (2014) over het leven van Yogananda en de film Finding Happiness (2013) over de leefgemeenschap Ananda. In de zomer van 2017 wordt de film The Answer in Europa gelanceerd. Hieronder de trailers van deze films.

Kennismakingsboek Kriyananda en een lezing

Het Pad is de autobiografie van Swami Kriyananda, directe discipel van Yogananda en oprichter van Ananda. Over zijn jeugd, zijn zoektocht, zijn jaren met Yogananda en over de oprichting van de leefgemeenschap Ananda.

Naast zijn boek een ontroerende lezing van hem over zijn leven met en ten dienste van Yogananda.

Kennismakingsfilmpjes Kriya Yoga - Lessen in meditatie

We hechten er bij Ananda veel waarde aan dat de technieken zo precies mogelijk worden beoefend. Dit filmpje is dus een belangrijke referentie voor de correcte uitvoering. De principes en details leer je in de training Lessen in meditatie.

Daaronder een filmpje met een heldere uitleg van de Hong Sau concentratie techniek. Een techniek die ook onderdeel is van de training Lessen in meditatie.


Energie-oefeningen

Hong-Sau concentratietechniek

Boeken ter ondersteuning bij beoefening

Meditatie voor beginners is heel concrete introductie in meditatie. Ook erg waardevol als lesmateriaal voor trainers. Dit boek wordt niet meer uitgegeven, het is alleen nog te leen. Ter inspiratie nog een ander mooi Nederlandstalig boek: Gesprekken met Yogananda.

Een absolute must have voor iedere serieuze yoga en meditatie beoefenaar en leraar van welke yoga vorm dan ook is het boek The art and science of Raja Yoga. Een zeldzaam helder, praktisch en compleet boek over yoga, meditatie en subtiele energie. Dit boek is bij Ananda ook in het Nederlands verkrijgbaar: De kunst en wetenschap van Raja Yoga.