Ananda ontmoetingen & trainingen

Wellicht wil je eerst de mensen achter Ananda Nederland ontmoeten voordat je een training start. Mede daarom organiseert Ananda regelmatig ontmoetingen om geïnteresseerden te laten kennismaken met de typische warme Ananda sfeer. Daar kun je persoonlijk met hen praten of informeren naar de opleidingsmogelijkheden bij Ananda.

Hieronder meer over:

  • Ananda ontmoetingen
  • Training Kriya Yoga basistechnieken
  • Training Kriya techniek voorbereiding
  • Meditatiegroepen
  • Kriyaban retraites

Voel je vrij om contact met ons op te nemen, we helpen graag en je bent van harte welkom!

Ananda ontmoetingen (ANO)

Tijdens ontmoetingen in een open, warme en gezellige sfeer, staan vooral kennismaken, leuke activiteiten en onderlinge hartenbinding centraal. Ontmoetingsmiddagen houden we bij iemand thuis, voor ontmoetingsweekenden huren we een rustig gelegen centrum. Tijdens deze weekenden gaan we wandelen in de natuur, zingen we samen mantras, delen we in satsang en mediteren we samen.

De weekenden waarvoor we speciale gasten uit Ananda Italië of Ananda Amerika uitnodigen zijn geheel verzorgd. In overige weekenden doen we gezamenlijk met veel plezier alle huishoudelijke taken als koken, opruimen en schoonmaken zelf.

Verder zijn er nog twee heel bijzondere ontmoetingen bij Ananda. De Mahasamadhi viering waarbij we stilstaan bij het feit dat Yogananda op 7 maart 1952 bewust zijn lichaam heeft verlaten. En de kerstviering waarbij we samen de geboorte van Jezus vieren met een langere meditatie en een feestelijk maal.

Trainingen

De trainingen bij Ananda worden gegeven door professioneel opgeleide leraren. Zij zijn opgeleid door leraren die, waarvan sommigen meer dan 40 jaar, in de leer zijn geweest bij Swami Kriyananda, een directe discipel van Paramhansa Yogananda en oprichter van Ananda.

De vier technieken die samen het pad van Kriya Yoga vormen, worden bij Ananda in twee trainingen aangereikt:

Training Kriya Yoga basistechnieken

Deze training is voor iedereen toegankelijk. In deze training leer je de kneepjes van de Energieoefeningen en de Hong-Sau concentratietechniek. De training duurt of een weekend of bestaat uit een serie van 6 tot 8 lessen, afhankelijk van je leraar. Mocht je na de training de basistechnieken samen met andere mensen willen beoefenen, dan kan dat in de meditatiegroepen. (zie onder kop Meditatiegroepen)


Na deze training ben je in staat om zelfstandig je lichaam bewust op te laden met energie en de geest helemaal tot rust te brengen, om zo vanuit innerlijke kalmte en plezier vitaal in het leven te staan.

Training Kriya techniek voorbereiding

Deze training is toegankelijk voor mensen die de basistechnieken minimaal 6 maanden lang dagelijks hebben toegepast en een discipel inwijding hebben gehad. In deze training leer je de AUM meditatietechniek en word je voorbereid op de inwijding in de Kriya techniek. De training duurt 3 weekenden en 2 losse dagen: één voor en één na de inwijding. Er is ook de mogelijkheid deze training te volgen op 7 maandagmiddagen.

De inwijding gebeurt tijdens een Kriya retraite, zie verderop. Tijdens de inwijding krijg je de Kriya techniek aangereikt zoals Yogananda deze aan Kriyananda gaf. Mocht je na de inwijding de Kriya techniek samen willen beoefenen met andere mensen die zijn ingewijd (kriyabans), dan kan dat in de meditatiegroepen. Voor verfijning en verdieping van de techniek kun je terecht bij de Kriya retraites en meditatie intensives. (zie onder kop Kriya retraites en meditatie intensives)


Na deze training en Kriya inwijding ben je in staat om zelfstandig je Kriya's te beoefenen.

Meditatiegroepen

Naast het geven van de trainingen, leiden diverse trainers een meditatiegroep voor mensen die de basistechnieken hebben geleerd. Hieronder volgt een overzicht waar je bij jou in de buurt terecht kunt.

Amsterdam

Maandagavond

2 wekelijks

Mukti

020 617 3160

ejehappee@simpc.nl

Rotterdam

Maandagavond

Vrijdagavond

wekelijks

Nayaswami Dakshini

010 785 2616

ananda.rotterdam@gmail.com

Vlaardingen

Woensdagavond

2 wekelijks

Nishta

06 4724 0724

nishta-ananda@outlook.com

Steenwijk

Dinsdagavond

wekelijks

Ragnhilde

0521 523447

info@schrijfdans.nl

Zeist

Maandagmiddag

wekelijks

Nayaswami Gyandevi

030 692 5710 / 06 2503 1861

gyandevivanberkum@gmail.com

Apeldoorn

Dinsdagavond

2 wekelijks

Ellen van Vulpen

06 1384 7210

ellenvanvulpen1@gmail.com

Venlo

Dinsdagavond

wekelijks

Peter van Duren

06 8116 5886

pvduren@gmail.com

Rekem België

(Bij Maastricht)

Maandagmiddag

Woensdagavond

Gurupriya & Shantanu

0032 478 773 228

shantanugurupriya@satoriki.be

Alçay Frankrijk

Dagelijks

Nederlandstalig

Nayaswami Jikay

0033 5592 85551

Kriya retraites en meditatie intensives

Deze retraites zijn bij uitstek geschikt om nog eens de Kriya techniek te laten controleren of te verfijnen. Of om de lat op een prettige manier weer een beetje hoger te leggen. Daarnaast zul je ervaren hoe belangrijk het regelmatig bijwonen van deze retraites zijn voor de verdieping van je dagelijkse beoefening.

Is een ontmoetingsdag of weekend al een hele bijzondere ervaring, tijdens deze retraites zul je pas echt ervaren hoe effectief Kriya Yoga werkt.