Zondagsceremonie 11 februari 2018

Zondagsceremonie, kirtan en satsang met Darshan, Gopala en Dakshini


“Bij Ananda Europa in Assisi is het druk en zondagsceremonies worden steeds vaker bezocht. Mensen zijn op zoek naar antwoorden vanwege de huidige toestand in de wereld. En Ananda lijkt die te hebben in de vorm van Meester’s leringen. Vandaar ook het success van de wereldwijde meditatie campagne van Ananda: Be the change: Meditate*”


Dit zegt Anand, één van de spiritueel leiders van Ananda Europa, op 31 december 2017 na de laatste zondagsceremonie van het jaar. Anand lijkt oprecht verbaasd over de sterk toegenomen belangstelling maar vertelt het met een twinkeling in zijn ogen die hij maar niet kan verbergen. Naast dagelijkse meditatie zijn juist bijeenkomsten als een zondagsceremonie heel erg belangrijk, omdat die de omgeving creëren die nodig is, om zelf te kunnen zijn wat je écht wilt zijn:


De grootste invloed in je leven, nog sterker dan je wilskracht, is je omgeving.

Verander die indien nodig. Totdat je mentaal sterk genoeg bent,

kun je zonder een goede omgeving nooit zijn wat je wilt zijn.


Omdat we niet iedere zondag even naar Assisi kunnen voor de zondagsceremonie én omdat Darshan** samen met Gopala*** een concerten-lezingen-workshops tournee door Europa maakt, willen we graag meer mensen de gelegenheid bieden om een inspirerende zondagsceremonie, kirtan en satsang bij te wonen op:


Zondag 11 februari - 10:30 - 17:30 uur - Bosschenhoofd

Inclusief warme lunch en broodmaaltijd - 30 euro


De zondagsceremonie van Ananda houdt een belangrijk deel van Yogananda's missie in het Westen levend: het aantonen van de onderlinge verbondenheid tussen het originele Christendom van Jezus en de originele yoga zoals Krishna die uitlegt in de Bhagavad Gita. De ceremonie bestaat uit een lezing uit het Nieuwe Testament, uit de Gita, een kort commentaar van Swami Kriyananda en een inspirerende toespraak door een voorganger die dieper op het onderwerp ingaat.

In het daaropvolgende Lichtfestival wordt door Darshan en Dakshini**** de naar verlossing leidende reis van de ziel door tijd en ruimte voorgelezen én samen bezongen. In de middag gaan we mantra’s zingen (Kirtan) en is er een informele Satsang met de mogelijkheid om vragen te stellen.


We hopen op een grote opkomst zodat die typische Ananda sfeer van vreedzame en harmonieuze verbondenheid ook in Nederland steeds meer kan bijdragen aan een liefdevolle leefomgeving voor iedereen.


Be the change: doe jij ook mee?


Aanmelden

Graag via email: info@anandanederland.nl of via telefoon: Nishta 06 4724 0724, voor 2 februari. Je kunt tevens speciale voedingswensen doorgeven. Nadere informatie volgt na aanmelding.


Adres

Gerard van Slobbehuis

Pastoor van Breugelstraat 25

4744 RA Bosschenhoofd


* www.meditationpledge.com


** Darshan Jan Lotichius is discipel sinds zijn ontmoeting met Swami Kriyananda in 1985. Swami is een directe discipel van Yogananda en oprichter van Ananda-gemeenschappen in de VS, Italië en India. Darshan is minister van Ananda Sangha, de internationale beweging die de leringen van Yogananda aanreikt. Hij reist rond door Europa en de VS om lessen en lezingen te geven. Darshan is ‘n Nederlander die al jaren in Ananda Assisi woont.


*** Gopala is monnik, heeft lange periodes in de Ananda leefgemeenschappen gewoond waarvan de laatste 10 jaar in Ananda Assisi. Hij zingt in het koor, reist rond om de film Finding Happiness te vertonen en organiseert pelgrimstochten naar India, Amerika, Israël en de pelgrimstocht ‘in de voetsporen van Franciscus’ in Assisi.


**** Dakshini is sinds 1994 verbonden aan Ananda en ingewijd als Nayaswami in 2010. Ze is net als Darshan minister en ingewijd als Lightbearer, wat inhoudt dat ze voorgaat in de zondagsceremonie en dat ze namens Yogananda de 'touch' in de zondagsceremonie mag geven.