NIEUW: introductietraining Raja Yoga

In deze intensieve training voor beginners en gevorderden maak je kennis met Raja Yoga, de universele yoga van de Yogi’s en Yogini’s uit het oude India. De training geeft ook jou toegang tot die onuitputtelijke bron van wijsheid, innerlijke kracht, rust en vreugde. De inhoud is gebaseerd op de leer van Paramhansa Yogananda en diens directe discipel Swami Kriyananda.

Je leert het een en ander over de yoga filosofie, maar het belangrijkste daarbij is dat we bij ieder aspect ervan gaan onderzoeken, hoe we hiervan in ons alledaagse leven gebruik kunnen maken om tot ons echte, gelukkige zelf te komen. Alles wat je leert kan in praktijk worden gebracht, met positieve resultaten voor je eigen leven.

Paramhansa Yogananda heeft deze praktische leer naar het westen gebracht en voor iedere oprechte zoeker toegankelijk gemaakt: ook jij kunt nu een Yogi of Yogini zijn op kantoor, op school, als ouder, manager, arbeider, gepensioneerde: in iedere maatschappelijke positie en situatie. De spiritualiteit van Raja Yoga kan geïntegreerd worden in alle aspecten van het alledaagse leven.

Door de basisprincipes van de Raja Yoga in je op te nemen en als leidraad te gebruiken, zul je ontdekken dat meditatie mogelijk is en toegang geeft tot een innerlijke wereld van kracht, rust, creativiteit en vreugde.

Een team van goed opgeleide Raja Yoga leraren begeleiden beginners in de eerste meditaties. Gevorderden beoefenen hun meditaties zoals ze dat gewend zijn. Tijdens de retraite is ook ruimte voor wandelingen, ervaringen delen en informeel samen zijn.

In de training komen onderwerpen aan de orde als:

  • energie oefeningen en yoga houdingen ter voorbereiding op meditatie
  • vier wegen tot Zelfverwerkelijking
  • geleide meditaties
  • de acht stappen van Patanjali
  • Sanaatan Dharma: de universele grondslag van alle religies en van de menselijke spiritualiteit
  • het belang van goed gezelschap (satsang) en gemeenschapsvorming


Ook kennismaken met de diepere kracht van Raja Yoga? Schrijf dan gauw in. Het aantal plekken is beperkt!


Datum : 9 - 11 November

Locatie : ‘t Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen

Prijs : 140 euro voor 6 persoonskamer op zolder / 160 euro voor 2 persoonskamer

Inclusief overnachtingen, vegetarische maaltijden en training

Bedrag mag in termijnen worden betaald

Prijs per dag : 60 euro

Aanmelden : Via onze contactpersoon Nishta: info@anandanederland.nl - 06 4724 0724

Geef bij aanmelding a.u.b. ook eventuele dieetwensen door

Over de coach

Darshan Jan Lotichius begon zijn studie en beoefening van Raja Yoga in 1981. In 1985 ontmoette hij Swami Kriyananda, die hem later minister maakte binnen Ananda Sangha, een internationale spirituele beweging voor de integratie van de eeuwenoude yoga principes in alle aspecten van de moderne maatschappij. Darshan is een professionele musicus en letterkundige en heeft zich acht jaar gewijd aan de integratie van yoga op scholen. Momenteel woont hij in Ananda Assisi, vanwaar hij reist door Europa en de Verenigde Staten voor het geven van lezingen en cursussen.