Ananda Sangha Nederland

Simpel leven, hoog denken

Ananda is een spirituele gemeenschap die iedereen verwelkomt die op zoek is naar een hogere betekenis en diepere waarden van het leven. Zoekers komen vanuit de hele wereld naar Ananda, om spiritualiteit in het dagelijks leven te ervaren, zoals het wordt beleefd en onderwezen door de vele bewoners van een Ananda-gemeenschap, bijvoorbeeld de gemeenschap nabij Assisi.

Ananda biedt vele programma's op basis van de principes van Kriya Yoga en zelfrealisatie, die door Paramhansa Yogananda, de auteur van de spirituele klassieker, Autobiography of a Yogi, naar de westerse wereld werden gebracht

De kern van Yogananda's leer

De kern van Yogananda's wijsheid laat zich in het kort als volgt samenvatten. Zijn voornaamste inzicht: ieder mens wil lijden voorkomen en vreugde ervaren. Zijn belangrijkste boodschap: Vreugde zit in jezelf. Zijn praktische leer om dat te verwezenlijken is Zelfrealisatie door Kriya Yoga.


Kriya Yoga werkt op termijn

Kriya Yoga is geen "wondermiddel" dat een onmiddellijke spirituele vooruitgang zal geven. Wel is het net zo effectief als de mate waarin de beoefenaar met bewustwording, gevoeligheid en een open hart de techniek uitvoert. Ook voor Kriya Yoga geldt: oefening baart kunst. Het is de regelmatige beoefening die op termijn het innerlijk geluk meer en meer realiseert, waardoor het gaandeweg een manier van leven wordt. Gelukkig kun je die regelmaat onder professionele begeleiding rustig opbouwen.


Beoefen meditatie en je zult ontdekken,

dat je een draagbaar paradijs in je hart meeneemt

Yogananda


Kriya Yoga is eenvoudige praktische beoefening

Alhoewel Kriya Yoga regelmatig verwijst naar God, is het geen religie maar een kunst en wetenschap. Je onderzoekt middels Kriya Yoga of werkelijk geluk in je zelf zit, waarbij lichaam en geest je laboratorium zijn en je ervaringen het bewijs van dat onderzoek. Kriya Yoga is een eenvoudige praktische beoefening die je helpt om de zielskwaliteiten van je hogere Zelf te realiseren: kalmte, kracht, liefde, wijsheid, vreugde, vrede, licht en klank.


Kriya Yoga is voor iedereen

Wil je graag kennismaken dan ben je van harte welkom op onze ontmoetingsdagen. Bel gerust met Nishta 06 4724 0724 of mail haar via info@anandanederland.nl met vragen of voor meer informatie.

Uiteraard kun je ook besluiten om een training Kriya Yoga Basistechnieken te volgen die regelmatig wordt aangeboden. En na de vervolgtraining Kriya Techniek Voorbereiding kun je ook meedoen aan Kriya- en meditatie retraites. Hoe dat pad er precies uit ziet zit lees je op de pagina Kriya Yoga >>.


Veel plezier!

A G E N D A


  • Verdiepingsbijeenkomst leiderschap

Breugel - 3 juni

  • Training Kriya Yoga Basistechnieken

Assen - 15 en 22 juni

7 en 21 september


  • Training Kriya Yoga Basistechnieken

Venlo - 15 en 22 september


Naar agenda >>

Kriya yoga en Zelfrealisatie

Een directe leerling van Paramhansa Yogananda, Swami Kriyananda, is de grondlegger van de Ananda-gemeenschappen in de Verenigde Staten, Europa en India, is verder gegaan met het ontwikkelen en verspreiden van deze universele en praktische leringen over de hele wereld.

Ananda wordt erkend als één van de meest succesvolle intentionele organisaties met in totaal meer dan 1000 inwoners verdeeld over genoemde leefgemeenschappen.