Ananda Nederland

Wat is Ananda Nederland

Ananda Nederland maakt deel uit van Ananda Worldwide, een wereldwijde beweging die zich inzet voor het besef dat vreugde in jezelf zit. Het woord Ananda betekent altijd nieuwe vreugde. Ananda is gebaseerd op de revolutionaire wetenschappelijke yoga-leringen van Paramhansa Yogananda, auteur van Autobiografie van een Yogi. Zijn benadering vanuit universele spiritualiteit spreekt hart en geest aan, met praktische toepassingen in het leven.

De kern van Yogananda's leer

De kern van Yogananda's wijsheid laat zich in het kort als volgt samenvatten. Zijn voornaamste inzicht: ieder mens wil lijden voorkomen en happiness ervaren. Zijn belangrijkste boodschap: Vreugde is in jou. Zijn praktische leer om dat te verwezenlijken is Zelfrealisatie door meditatie en Kriya Yoga.


Meditatie werkt meteen, Kriya Yoga op termijn

Kriya Yoga is geen "wondermiddel" dat een onmiddellijke spirituele vooruitgang zal geven. Maar gelukkig levert een korte meditatie al meteen resultaat. Verder zijn meditatie en Kriya Yoga net zo effectief als de mate waarin de beoefenaar met bewustwording, gevoeligheid en een open hart de technieken uitvoert. Ook voor meditatie en Kriya Yoga geldt: oefening baart kunst. Het is de regelmatige beoefening die op termijn het innerlijk geluk meer en meer realiseert, waardoor het gaandeweg een manier van leven wordt. Die regelmaat kun je ongedwongen en rustig opbouwen onder professionele begeleiding van Ananda.


Beoefen meditatie en je zult ontdekken,

dat je een draagbaar paradijs in je hart meeneemt

Yogananda


Kriya Yoga is eenvoudige praktische beoefening

Alhoewel Kriya Yoga regelmatig verwijst naar God, is het geen religie maar een kunst en wetenschap. Je onderzoekt middels Kriya Yoga of werkelijk geluk in je zelf zit, waarbij lichaam en geest je laboratorium zijn en je ervaringen het bewijs van dat onderzoek. Kriya Yoga is een eenvoudige praktische beoefening die je helpt om de zielskwaliteiten van je hogere Zelf te realiseren: kalmte, kracht, liefde, wijsheid, vreugde, vrede, licht en klank.


Kriya Yoga is voor iedereen

Wil je graag kennismaken dan ben je van harte welkom op onze ontmoetingsdagen. Bel gerust met Nishta 06 4724 0724 of mail haar via info@anandanederland.nl met vragen of voor meer informatie.

Uiteraard kun je ook besluiten om een training Lessen in meditatie te volgen die regelmatig wordt aangeboden. En na de vervolgtraining Kriya Techniek Voorbereiding kun je ook meedoen aan Kriya- en meditatie retraites. Hoe dat pad er precies uit ziet zit lees je op de pagina Kriya Yoga >>.


Veel plezier!

Kriya yoga en Zelfrealisatie

Een directe leerling van Paramhansa Yogananda, Swami Kriyananda, is de grondlegger van de Ananda-gemeenschappen in de Verenigde Staten, Europa en India, is verder gegaan met het ontwikkelen en verspreiden van deze universele en praktische leringen over de hele wereld.

Ananda wordt erkend als één van de meest succesvolle lokale coöperatieve spirituele gemeenschappen met in totaal meer dan 1000 inwoners verdeeld over genoemde leefgemeenschappen.