Ontdek je innerlijk geluk!Wil jij, net als de meeste mensen overigens, liever pijn vermijden en vooral meer geluk ervaren?

Dan is Ananda Nederland iets voor jou!

Wij delen praktische tools en universele spirituele wijsheid om ook jou dat innerlijk geluk steeds meer te laten ervaren in je dagelijkse leven. Als de aspecten van je hogere Zelf: diepe kalmte, serene vrede, onvoorwaardelijke liefde, intuïtieve wijsheid, innerlijke kracht, licht, klank en pure vreugde.

De ervaarbare belofte van Zelf-realisatie:
geluk zit in jezelf!


O N S A A N B O D

De meditatietraining
Lessen in meditatie

In deze training leer je eenvoudige maar krachtige technieken om met meer vreugde te leven door:

  • Bewust meer levensenergie ofwel prana aan te trekken

  • Je gedachten en emoties te kalmeren

  • Je focus te richten op je diepere kwaliteiten van het Zelf

De filosofiecursus
De kunst en wetenschap van Raja Yoga

In deze cursus ontwikkel je diepere inzichten over je menselijke natuur, het universum en de subtiele universele spirituele wetten met thema's als:

  • Wie of wat ben ik

  • Het ontstaan en de zin van het leven

  • Karma, reïncarnatie, chakra's, yuga's

Kriya Yoga
De vliegtuigroute naar blijvend geluk

Kriya Yoga staat bekend als de vliegtuigroute naar blijvend geluk ofwel bliss, samadhi, ananda, verlichting, enz..

Kriya Yoga is de krachtigste techniek en daarmee de laatste stap op het pad van Raja Yoga ofwel meditatie.


A N A N D A ' S I N S P I R A T I E


Autobiografie van een Yogi door Paramhansa Yogananda
de best verkopende spirituele bestseller ooit!

Ananda is een wereldwijde beweging die mensen helpt om de vreugde van hun eigen hogere Zelf te realiseren. Door de universele spirituele wijsheid Sanatan Dharma ofwel Zelf-realisatie te leven en te delen.

Zoals uitgelegd door Paramhansa Yogananda, wereldwijd erkend als één van de meest recente grote spirituele meesters. Zoals in de praktijk gebracht door zijn directe discipel Swami Kriyananda, de oprichter van Ananda.

Gebaseerd op wetenschap, ervaarbaar in de praktijk

Sanatan Dharma ofwel Zelf-realisatie is geen opeenstapeling of verzameling van informatie, maar verwijst naar directe openbaringen aan grote spirituele meesters van “dat wat is”.

Het is dus geen dogma, strakke religie of een idee maar meer een diepre wijsheid, gebaseerd op die openbaringen die ieder mens kan ervaren.


O N Z E V I S I E


Mensen zijn belangrijker dan dingen

Bij Ananda is jouw spirituele ontwikkeling het belangrijkst en niet de organisatie, leider of docent. Je kunt Ananda zien als een proeftuin voor een praktisch spiritueel leven om aan jezelf te werken: je kunt er kennismaken, verdiepen en experimenteren met de leringen van Zelf-realisatie bij een meditatiegroep, opleidingscentrum of een leefgemeenschap.

Simple living, high thinking

Ananda Nederland kent nu alleen nog meditatiegroepen die regelmatig bij elkaar komen. Een centrum zien we als een belangrijke en noodzakelijke stap naar de nog grotere wens: een coöperatieve, spirituele leefgemeenschap in harmonie met de natuur, om te kunnen leven in eenvoud vanuit hogere idealen (high thinking).

Impressie van Ananda leefgemeenschap in filmvorm


M E E R W E T E N ?


Voel je vrij om ons te benaderen via:We kijken er naar uit je te ontmoeten!Ananda is een wereldwijde beweging die mensen helpt om

de vreugde van hun eigen hogere Zelf te realiseren.Ontdek je innerlijk geluk!

www.ananda-nederland.nl