Ananda Sangha Nederland

Welkom bij Ananda

Een gemeenschap (sangha) van mensen die zich laat inspireren door de wijsheid en bijzondere leringen van Paramhansa Yogananda. Met de intentie om deze te leven en praktisch toe te passen. De verrijking die we daardoor ervaren inspireert ons voortdurend, om die wijsheid, leringen en ervaringen vrijwillig te delen met vele andere mensen. In een warme, plezierige en ongedwongen sfeer van onderlinge verbondenheid.

De kern van Yogananda's leer

De kern van Yogananda's wijsheid laat zich in het kort als volgt samenvatten. Zijn voornaamste inzicht: ieder mens wil lijden voorkomen en vreugde ervaren. Zijn belangrijkste boodschap: Vreugde zit in jezelf. Zijn praktische leer om dat te verwezenlijken is Zelfrealisatie door Kriya Yoga.


Kriya Yoga werkt op termijn

Kriya Yoga is geen "wondermiddel" dat een onmiddellijke spirituele vooruitgang zal geven. Wel is het net zo effectief als de mate waarin de beoefenaar met bewustwording, gevoeligheid en een open hart de techniek uitvoert. Ook voor Kriya Yoga geldt: oefening baart kunst. Het is de regelmatige beoefening die op termijn het innerlijk geluk meer en meer realiseert, waardoor het gaandeweg een manier van leven wordt. Gelukkig kun je die regelmaat onder professionele begeleiding rustig opbouwen.


Beoefen meditatie en je zult ontdekken,

dat je een draagbaar paradijs in je hart meeneemt

Yogananda


Kriya Yoga is eenvoudige praktische beoefening

Alhoewel Kriya Yoga regelmatig verwijst naar God, is het geen religie maar een kunst en wetenschap. Je onderzoekt middels Kriya Yoga of werkelijk geluk in je zelf zit, waarbij lichaam en geest je laboratorium zijn en je ervaringen het bewijs van dat onderzoek. Kriya Yoga is een eenvoudige praktische beoefening die je helpt om de zielskwaliteiten van je hogere Zelf te realiseren: kalmte, kracht, liefde, wijsheid, vreugde, vrede, licht en klank.


Kriya Yoga is voor iedereen

Wil je graag kennismaken dan ben je van harte welkom op onze ontmoetingsdagen. Bel gerust met Nishta 06 4724 0724 of mail haar via info@anandanederland.nl met vragen of voor meer informatie.

Uiteraard kun je ook besluiten om een training Kriya Yoga Basistechnieken te volgen die regelmatig wordt aangeboden. En na de vervolgtraining Kriya Techniek Voorbereiding kun je ook meedoen aan Kriya- en meditatie retraites. Hoe dat pad er precies uit ziet zit lees je op de pagina Kriya Yoga >>.


Veel plezier!

A G E N D A


  • Mahasamdhi viering

Lunteren - 4 maart


  • Training Kriya Yoga Basistechnieken

Vlaardingen, 2 en 3 maart

Venlo 17 en 18 maart


Naar agenda >>

Ananda is een wereldwijde beweging, opgericht door Swami Kriyananda, directe discipel van Paramhansa Yogananda,. Het doel van Ananda is de kunst en wetenschap van Kriya Yoga aan te reiken en open spirituele leefgemeenschappen te realiseren. Ananda wordt erkend als één van de meest succesvolle organisaties met in totaal meer dan 1000 inwoners verdeeld over leefgemeenschappen in Amerika, Italië en India.