ESCOLA LA PRESENTACIÓ-AMPA

Escola La Presentació de la Mare de Déu.

Av. Montevideo 14, 08340 Vilassar de Mar (BARCELONA)

INFORMACIONS

VII Setmana de la Salut (VdM) 2018-Programa d'activitats

PROGRAMA D'ACTIVITATS 2018

llibret2018Setmana Salut.pdf

Caminada Popular 2018

Caminada popular 2018


El proper diumenge 8 d’Abril a les 10:00h

s’ha organitzat una caminada popular, dins l’actuació de la Setmana de la Salut a Vilassar de Mar.

Hi haurà caminada amb final a Palomares on hi trobareu inflables, tallers de reanimació, un aperitiu saludable i carpes de serveis varis. Totes les escoles participarem en aquest dia familiar i us animem a inscriure’s en aquesta activitat. Totes les inscripcions de les escoles reportaran un benefici per a l’escola.

A veure si ens ajuntem molts!!!

*Us podeu inscriure al següent enllaç( és gratuït). Haureu d’indicar el nom de la nostra escola i la talla de la samarreta que us cal, que se’ns donarà per a la caminada.

La sortida la farem des de la nostra escola fins la deixalleria i a partir d’aquell punt tindrem marcat tot el traçat del recorregut.

INSCRIPCIONS

https://docs.google.com/forms/d/1lq9VQgqQoFs2GXFOXROrQ9wOcCczMYj3fpHRTttuIl4/edit


Jornada de Portes Obertes 2018

[Jornada de Portes Obertes 2018]

Diumenge 4 de març a les 11:00h

Si voleu conèixer la nostra escola, voleu saber com treballem, passejar-vos per les nostres instal·lacions, parlar amb els/les mestres..., us esperem diumenge dia 4 de març!

Es farà una breu reunió informativa i seguidament un recorregut per les instal·lacions de l’escola.

Aquesta visita es farà en petits grups i guiats per una mestra de l’escola que us explicarà amb detall què fem i com ho fem en cadascun dels espais del centre.

En cas de que no poder-hi assistir o bé vulgueu una entrevista o una visita més personalitzada per a veure l’escola en horari lectiu truqueu-nos al 93.759.16.87 o bé envieu un missatge a a8026762@xtec.cat per tal de demanar cita prèvia.

Taller: 'Ni prínceps blaus ni princeses promeses'

[Taller ni prínceps blaus ni princeses promeses]

L’Espai família organitza el dia 6 de març una nova activitat destinada a a famílies de l’alumnat de primària.

L’objectiu del taller és sensibilitzar a les famílies envers les desigualtats, els estereotips i les violències de gènere. Oferir propostes per a l’educació no sexista a la família i eines per a la comunicació efectiva alhora de prevenir les relacions abusives.

L’hora d’inici és a les 18:30 h

📍A la sala d’actes de la *Biblioteca Municipal Ernest Lluch.

La durada aproximada de cada sessió és de 90 minuts.

📝Cal inscripció prèvia a espaifamilia@vilassardemar.cat

Taller: 'Caminant cap a l'autonomia'

Us informem que l'Espai família organitza els dies 15 i 22 de gener una nova activitat destinada a mares i pares d’alumnat d’infantil i primària. En el taller, que consta de 2 sessions, es compartiran informacions, coneixements i experiències sobre el pas de la dependència a l’autonomia i la seva repercussió en el desenvolupament dels infants.

L’hora d’inici és a les 18:30h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch. La durada aproximada de cada sessió és de 90 minuts.

Cal inscripció prèvia a espaifamilia@vilassardemar.cat

Portes obertes 'DANSA CREATIVA'

Els propers dies 12 i 14 de Juny oferirem unes portes obertes als nens/es que vulguin provar l'activitat de ball, de cara a promocionar-la pel curs vinent.

L'horari serà el propi de l'activitat: (17:00-18:30h).

INSCRIPCIONS

Per inscriure's caldrà adreçar un correu amb el nom i curs del nen/a a l'adreça de Coordinació d'activitats: extraescolarsampapresentacio@gmail.com

També ho podeu fer trucant al telf. de coordinació 605 964 850.

Podran participar els alumnes de l'actual P4 fins 5è

(activitat sense cost)

Animeu-vos!

"Són els nostres valors"

Fem difusió del vídeo que s'ha llençat des de la CCAPAC per presentar la Confederació de Mares i Pares, a la qual estem adscrits, i amb el que es pretén reforçar la nostra identitat i crear un element diferenciador.

El propòsit d'aquesta nova iniciativa, sota el títol " *Són els nostres valors* ", és crear comunitat i augmentar el sentiment de pertinença de totes les associacions de mares i pares d'alumnes de les escoles cristianes de Catalunya que formem la CCAPAC.

Sentim-nos-en orgullosos!


SETMANA DE LA SALUT 2017

Programa Setmana salut 2017 .pdf

JORNADA DE PORTES OBERTES 2016-17La Jornada de portes obertes d'enguany, serà el proper 12 de Març a les 11:00h.

Serà un bon moment per conèixer l'escola, saber quin és el projecte educatiu i com es treballa.

Us hi esperem!!!

ORDRES BOGES DE CARNESTOLTES (2017)

Taller: "IMPLEMENTACIÓ D'EQUIPS DE MEDIACIÓ EDUCATIUS"

FOTOS CONCERT DE NADAL 2016

Al següent enllaç teniu l'àlbum de les fotos del concert de Nadal:

https://goo.gl/photos/vSDagLMUu69mntJK6


FIRA DE SANTA LLÚCIA 2016

Enguany la Fira de Sta Llúcia tindrà lloc el proper dissabte dia 17 de Desembre. L'AMPA de l'escola ha preparat aquesta Fira amb molta il·lusió, com sempre, en una nova edició en la que trobareu diverses sorpreses i esperem que sigui un acte en el que participeu amb els vostres fills.


PROGRAMA FESTIU

17,00h.- Inici de la festa amb tallers de Nadal diversos per a grans i petits: tallers de palets, de centres de taula nadalencs i de postals.

Cantada de nadales en anglès (Christmas carols) de l'alumnat de l'activitat d'anglès (speaking) conjuntament amb els pares.

18,00h .- Vindrà el patge reial que recollirà totes les cartes dels nens i nenes que vulguin que les dugui a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient.

MENÚS DEL SEGON TRIMESTRE

menu 2n trim.pdf

FOTOGRAFIA DE GRUP

El proper dimarts 29 de Novembre, vindran els fotògrafs de l’estudi ‘Grupdos Fotografia’ a l’escola, a fer les fotos de grup per a tots els cursos.

Com ja es va fer el curs passat, la fotografia serà un obsequi per a totes les famílies associades, assumint l’AMPA el cost del 100% de la mateixa i el treball professional dels fotògrafs. La fotografia la podreu recollir el dia de la Fira de Santa Llúcia, a la que us animem a tots a participar, el dissabte dia 17 de desembre.


Aquelles famílies que no esteu associades, també tindreu la foto disponible el dia de la Fira, encara que haureu de fer el pagament de forma anticipada (7,00€), abans del dia 12 de desembre, al número de compte següent del

BBVA ES07 0182 1379 37 0202056245 (recordeu posar nom del nen/a, el curs i ‘Foto’ al concepte).

Animem a les famílies a associar-se! L’AMPA de l’escola volem ser tots els pares i mares de l’escola, i sumar recursos en benefici dels nostres fills.

*NOTA: Si el dia de la Fira no podeu assistir, us farem arribar la foto igualment a través del nen/a (les deixarem per repartir a les classes).


ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

El Departament d’Ensenyament ha iniciat el procés biennal de renovació dels consells escolars de centre. Des de l’AMPA de l’escola ens afegim a la crida a la participació de les famílies, com un acte de responsabilitat envers la nostra escola, però sobretot vers l’educació dels nostres fills i filles.

El consell escolar del centre és l'òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. En el consell escolar hi ha representats tots els col·lectius que intervenen en la comunitat educativa: director, professorat, alumnat, personal d'administració i serveis, etc.

La coherència educativa de tots els agents implicats en l’educació, exigeix un diàleg entre les famílies de l’alumnat i els professionals de l’educació, per afavorir l’èxit educatiu.

Correspon al consell escolar les funcions següents:

· Intervenir en la designació i el cessament del director o directora del centre i en la selecció i l'acomiadament de docents, en els termes establerts per la legislació orgànica en aquesta matèria.

· Participar en el procés d'admissió d'alumnes i garantir el compliment de les normes que el regulen.

· Aprovar, a proposta del titular o la titular del centre, la sol·licitud d'autorització de percepcions, o la comunicació de l'establiment de percepcions, segons que escaigui, per les activitats complementàries, les activitats extraescolars i els serveis escolars establerts legalment i no coberts pels contractes programa, si se n'han subscrit.


· Aprovar, a proposta del titular o la titular del centre, el pressupost del centre i el retiment de comptes, referit tant a les assignacions de recursos públics com a les quantitats percebudes a què fa referència l'apartat anterior.

· Conèixer la resolució de conflictes escolars i vetllar perquè s'ajusti a la normativa vigent. A instància de mares, pares o tutors, el consell escolar pot revisar les decisions relatives a conductes dels alumnes que perjudiquin greument la convivència en el centre i proposar, si escau, les mesures pertinents.

· Participar en l'aprovació de les normes de funcionament del centre, les seves adequacions i la programació general anual proposades pel titular del centre.

· Participar en la supervisió i avaluació del desenvolupament de la programació anual del centre en l'àmbit docent i en l'àmbit administratiu i dels resultats que se n'obtenen.

· Participar en l'aplicació de la línia pedagògica general del centre, aprovar la carta de compromís educatiu, a proposta del titular o la titular del centre, i elaborar directrius per a programar i desenvolupar les activitats complementàries, les activitats extraescolars i els serveis escolars.

· Aprovar els criteris de col·laboració amb altres centres i amb l'entorn del centre, i, a proposta del titular o la titular del centre, aprovar els acords de coresponsabilitat i de subscripció de contractes programa i avaluar-ne l'aplicació.


·Assessorar el titular del centre en l'elaboració del projecte educatiu.

El consell escolar dels centres privats concertats està constituït per:

·El director o la directora.

·Tres representants del o la titular del centre.

·Quatre representants del professorat.

·Quatre representants dels pares i les mares o els tutors i les tutores de l'alumnat, elegits per ells i entre ells.

· Dos representants de l'alumnat elegit per ells i entre ells, a partir del primer curs d'educació secundària obligatòria.

· Un o una representant del personal d'administració i serveis.

El Departament d'Ensenyament recomana que els centres incorporin un representant de l'Ajuntament del seu terme municipal per afavorir la participació de l'Administració local en la vida del centre. Les persones del consell escolar són elegides per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

El calendari del procés electoral a la nostra escola és el següent:

-Del 14 al 17 de Novembre, publicació del cens i termini de presentació de candidatures.

-Del 17 al 22 de Novembre, termini per a la presentació de reclamacions a les candidatures

-El 24 de Novembre, es publicaran les candidatures dels diferents sectors.

-Dia 1 de desembre, eleccions dels representants.

L’horari de les eleccions serà de 9:00 a 10:00 h del matí i de 4:30h a 6:30h de la tarda.


RECAPTACIÓ SOPAR SOLIDARI 2016


RECAPTACIÓ SOPAR SOLIDARI 2016

Com cada curs, l’AMPA conjuntament amb la pròpia escola, ha organitzat el ‘sopar solidari’ per a les famílies de l’escola. L’edició d’enguany va ser el passat 17 de Juny. La temàtica solidària d’aquest curs era el projecte de Càrites diocesana a Tànger (Marroc) -Projecte Cendis-, a un centre educatiu per a nens i nenes discapacitats psíquics. S’havien de recaptar fons per a la restauració del mobiliari de la classe.

Gràcies a la bona voluntat d’entitats i comerços locals que ens han volgut donar un cop de mà, aportant algun obsequi representatiu dels seus establiments, vam aconseguir organitzar una quina solidària.

GRÀCIES A TOTS ELS QUE VÀREU PARTICIPAR

s'ha aconseguit una RECAPTACIÓ FINAL de 1.625,00 €

Un agraïment especial a RESTYCO (empresa de càtering del sopar i del servei de menjador de l'escola), per donar íntegrament a la causa solidària l'import de tot el servei de restauració i beguda del sopar solidari.