AMBASSADÖREN

- en fri fantasi om framtiden

AMBASSADÖREN är en spännande roman med djup!

Livsgnistan har slocknat. Men det är bara Mikaels kropp som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund av utomjordiska krafter. Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling och bekämpa krig, terror och miljöförstöring.

Berättelsen startar i Uddevalla, men förflyttar sig snabbt ut i internationell miljö. Boken är en spänningsroman som också leker med de absurditeter som uppstår om man placerar en vuxen mans hjärna i en babys kropp och ställer existentiella frågor om vår (människans) rätt att exploatera jorden.

Boken är en thriller med drag av science fiction och avsedd för vuxna och tonåringar.

Första upplagan av den tryckta boken är slut - men ....

E-boken finns - och den är GRATIS.

Skicka ett mail till gottliv@gmail.com så får du en e-bok (pdf) i vändande mail


Titel: AMBASSADÖREN - en fri fantasi om framtiden

Författare: Björn Amby

Förlag: Hav & Granit

Omslagsfoto: Heikki Koskelainen

Bandtyp: A5 pocket

Språk: Svenska

Utgiven: 201305

Antal sidor: 327

Vikt i gram: 450

ISBN (A5-pocket):

978-91-637-3060-3

ISBN (E-bok): 978-91-637-3061-0

Berättelsen om Ambassadören

Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Semiduiderna, vars uppgift är att förvalta universums beboliga planeter, beslutar att människorna skall utrotas och ersättas med en ny och fredligare ras. Såvida inte utvecklingen kan vändas.

Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN – Altan Storm. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Jordens dagar är räknade. Motståndet är kompakt i form av politiska och ekonomiska krafter, en framrusande miljöförstöring och inte minst religiösa ledare som ser sina positioner hotade.

Berättelsen, startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i en internationell miljö, är en spänningsroman som också leker med de absurditeter som uppstår om man placerar en vuxen mans hjärna i en babys kropp.


Författaren

Björn Amby, 1952, är uppväxt i Fristad utanför Borås men delar numera sin tid mellan Mölndal och Hunnebostrand.

Har tillbringat största delen av yrkeslivet inom hälso- och sjukvården. Först som sjuksköterska och därefter som marknadsförare av läkemedel. Har som konsult och undersökningsledare studerat attityder och beteenden hos läkemedelsförskrivare och deras patienter de senaste 20 åren.

"Jag har ägnat en stor del av min tid till att skriva faktabaserade och snustorra rapporter men 2011 gick jag en skrivarkurs. Det var en befriande känsla att ordentligt få ta ut svängarna och fabulera fritt. AMBASSADÖREN är min debut som skönlitterär författare."