Adana Hava Durumu 15 Günlük

Adana’da hava durumu; coğrafi konumu sebebiyle farklılıklar gösterir. Adana’nın dağlık bölgesi olan Toroslarda kış aylarında kar yağışı görülebilirken, Kıyı kesimlerinde kış aylarında kar yağışı çeyrek asırda bir görülebilmektedir.

Kıyı kesimlerinde Akdeniz iklimine bağlı olarak kışlar ılık ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçmektedir. Yaz aylarında nem oranı ile birlikte hava sıcaklığı çok daha yüksek hissedilmektedir. Adana’nın dağlık kesimlerindeki hava, karasal iklimine bağlı olarak kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçmektedir. Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan ilçeleri Adana’nın en soğuk ilçeleridir. Buralarda kış aylarında kar kalınlığı yer yer 1 metreye kadar ulaşabilmektedir. Diğer ilçelerinde ise kış aylarında ortalama hava sıcaklığı 9°C civarındadır. Yaz aylarındaki en yüksek hava sıcaklığı ise ortalaması ise 29°C’dir. 2019 yılının Kasım ayında en sıcak şehir 30.6°C ile Adana olmuştur. Adana’da hava durumu verilerimize göre en soğuk kış ayı Ocak, en sıcak yaz ayı ise Ağustos ayıdır. Adana’da yağışların %49’u kış aylarında, %27’si ilkbaharda, %19’u sonbaharda ve geri kalanı ise yaz aylarında düşmektedir.

En düşük yağış ortalaması 6 mm yağışla Ağustos ayıdır. En çok yağış ise ortalama 137 mm yağış miktarıyla Aralık ayında görülmektedir. Ortalama yıllık yağış miktarı 630mm ile 700mm aralığındadır.

Adana İncirlik hava durumu bölgede çok önemli yer tutmaktadır. İncirlik’te yer alan hava üssü sebebiyle İncirlik hava durumu tahminleri sürekli kontrol edilmektedir. İncirlik; Adana şehir merkezinin 8 km doğusunda ve Akdeniz'e 56km mesafededir.

Kaynak: https://havadurumu15gunluk.xyz/havadurumu/1/adana-hava-durumu-15-gunluk.html