Hanny van Elburg

Na mijn opleiding Diëtetiek in Groningen heb ik een aantal jaren gewerkt met mensen en eetproblemen, waarbij de aandachtvooral op voeding gericht was. Dit begon na een tijdje toch te kriebelen. Ik wilde graag meer ingaan op wat er eigenlijk achter een eetpatroon zit of wat mensen nu eigenlijk "weg eten" om maar niet te hoeven voelen. In eerste instantie kwam ik uit op de opleiding voor psychiatrisch verpleegkundige. Dit werk heb ik ruim 12 jaar gedaan. Na de opleiding ben ik gaan werken op de open opname afdeling in Assen. De laatste jaren binnen de opname vervangende dagbehandeling. Hier begon het ook weer te knagen. De vraag rees opnieuw hoe ik meer voor mensen kan doen die op een of andere manier vastgelopen zijn in hun leven. Mede door mijn partner kwam ik in aanraking met het boek van Jean Jenson, "Op weg naar je ware zelf". Vrij snel daarna ben ik begonnen met de eerste workshop welke Jean Jenson samen gaf met Ingeborg Bosch. Juist omdat het voor mij zelf ook allemaal zo herkenbaar was en het steeds duidelijker werd hoe wij mensen in elkaar steken, gaf mij de overtuiging om hier verder in te gaan.

Door mijn achtergrond in de psychiatrie en het voor een aantal jaren deelnemen aan het past reality Integration opleidingsprogramma bij Ingeborg Bosch, heb ik steeds meer een antwoord op mijn vragen gekregen.

Vanaf 2002 ben ik mij volledig op onze praktijk voor Integratieve Therapie gaan richten.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om mensen te helpen in hun eigen bewustwordingsproces. De theorie van Ingeborg Bosch is voor mij hiervoor een belangrijke basis. Door bewust te kijken naar situaties in het nu, en daar meer de pijn van vroeger in te zien en te voelen en hoe deze je in het huidige leven belemmerd. Het krijgen van handvatten om daar mee om te gaan en je als het ware te ontdoen van deze oude overlevingsmechanismen. Zo mooi om stap voor stap steeds meer onbelast door het leven te kunnen gaan.

Daarnaast is het duidelijk geworden dat ook vooral het fysieke aspect erg belangrijk is. Steeds meer merken we hoe groot de rol van afweer in ons lichaam is. Dit nemen we steeds meer mee binnen de behandeling, zoals we die nu vanuit de Integratieve Therapie voor ogen hebben.

In 2008 heb ik de opleiding voor kindercoach afgerond bij BGL in Assen.

Naast de praktijk werk ik ook vanuit mijn beroep als psychiatrisch verpleegkundige met mensen/kinderen in hun eigen woon en leefomgeving. Hierin bied ik ondersteuning en begeleiding in het dagelijks leven.

Met mijn partner Bas Kremer heb ik een praktijk voor Integratieve Therapie.

Samen hebben we twee kinderen.