More about Stijn Gabeler : Loves to cycle. Plays padel and likes to make podcasts. Searches for friends who want to cook vegan together. Loves to ski. Wishes to travel the world and make great online content to share with the world. Handle: #GODOGOOD

also visit : /veganbreakfast  ~  /veganlunch  ~ /vegandinners 

Hallo, ik ben VeganStijn, Sinds 8-8-2018 werd ik veganist na 10 jaar vegetariër te zijn geweest.

Ik vind het erg leuk om met mensen samen te koken en te eten, maar natuurlijk eet ik zelf alleen altijd veganistisch.

Als ik bij mensen ben op bezoek ben ik blij als mensen echt veganistisch voor mij koken, want ik ben 100% veganist, 

dus ook als ik reis of ergens op bezoek ga, dan vraag ik ... Is het veganistisch? / is it vegan?

In 2015 op 5 September starte ik de groep VeganYogaPeople, omdat ik graag in contact wilde komen met informatie over veganisme en het dagelijks doen van yoga.

Ik was nieuwsgierig, wilde weten en leren wat een veganistisch levenstijl was en hoe mensen die al veganist waren dit deden.

Door deze groep te starten kreeg ik veel foto's en teksten met motivaties die mij de juiste richting hebben gestuurd.

In 2018 nam ik officiëel de stap om volledig veganistisch te gaan leven, maar de periode tussen 2015 maakte ik kleine stapjes.

Het volledig veganistisch leven kost je tijd,energie en stapje voor stapje word je bekender met de producten en welke maaltijden jijzelf het beste wilt en kan maken.

Besef heel goed dat je in het begin nog best een foutje kan maken omdat niet altijd alles duidelijk aangegeven staat in de supermarkten. Maar met de hulp van andere veganisten kan je eigenlijk vrij snel een grote stap zetten. 

In 2008 werd ik vegetariër en besefte ik dat ik wel nog meer wilde los laten, maar dat ik toen eerst deze stap moest zetten om nog verder te kunnen gaan in het veranderen van mijn eet en leef patronen.

Toch eet ik wel patat, piza, pasta en pannenkoeken, maar dit zijn plantbased - plantaardige versies, dus zonder melk, geen eieren en natuurlijk geen kaas of boter, want veganisten eten geen dierlijke producten.

Het is mogelijk om een plantaardige boter te gebruiken, maar vaak is olie ook mogelijk.

Water verdunt dingen natuurlijk ook, maar een goede vervanger voor melkproducten is natuurlijk de plantaardige soorten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Ook is het duidelijk dat we anno 2020 meer en meer bewust worden van de absurditeit dat de vlees-slacht-industrie gesubsideerd werd en dat dit niet zo handig is, want daardoor worden de prijzen te laag en worden producten die plantaardig zijn in verhouding natuurlijk duurder en voor veel mensen met een minima te duur.


Subsidies op plantaardige producten zou de toekomst zijn, dit betekent dat mensen de veganistische frikandel voor bijvoorbeeld 50 cent kunnen kopen en die waar dieren voor geslacht zijn minstens voor 3 of 4 euro kunnen kopen,maar dat dit steeds duurder gaat worden en helpt te ontmoedigen voor zowel de consument als de producent.

Want waarom zou je immers nog dierlijke producten willen consumeren? Het is toch prachtig dat er nu al zo veel producten zijn ontwikkeld die de zelfde smaak-sensatie kunnen bereiken maar het schuld-gevoel weg kunnen halen omdat er geen dieren voor hebben moeten sterfen of pijn lijden.


Hoe we ook nadenken over de rechten van de dieren en kijken naar een nabije toekomst waarin alle mensen bewust en empatisch omgaan met hun consumptie gedrag, het zal stapje voor stapje gaan. Dit zien we door de huidige verschuivingen. Wat zijn de werkelijke cijfers achter dit consumptie gedrag?

Hoeveel en Hoevaak ... dit soort vragen dienen gesteld te worden en beantwoord. Want transparantie is het recht van de consument. 

CV Stijn C.R.E.C Gabeler 2020 Oprichter i1i Stichting GODOGOOD.docx
Stijn-Gabeler (1).pdf