29er on junioreille suunnattu kahden hengen yhdellä trapetsilla ja asymmetrisellä genaakkerilla varustettu yksityyppiluokka, joka on 49er olympialuokkien pikkusisko. Vene on aloittaville skiff -purjehtijoille haastava hallittava, mutta tarjoaa kokemuksen kasvaessa purjehtijoille vauhtia ja toimintaa sekä kannustavan yhteisön.

en.wikipedia.org/wiki/29er_(dinghy)

49er FX on naisten olympialuokka. FX on vaativa ja erittäin suorityskykyinen kahden hengen skiff jolla. Molemmat purjehtijat ovat trapetsilla levikkeillä ja luokka vaatii urheilullisuutta, hyvää tasapainoa ja uskallustakin. FX sopii myös nuorille purjehtijoille, jotka ovat kasvaneet ulos 29er luokasta ennen siirtymistä 49er luokkaan.

 en.wikipedia.org/wiki/49er_(dinghy)

49er on miesten olympialuokka. Runko on sama kuin 49er FX veneessä, mutta masto on korkeampi ja purjepinta-ala suurempi. 49er on muuttanut olympiapurjehdusta vauhdikkaaseen ja näyttävään suuntaan. Sekä 49er että 49erFX ovat kansainvälisesti erittäin kovatasoisia luokkia. Luokat ovat tuottaneet monia purjehduksen supertähtiä, jotka ovat kilpailleet menestyksekkäästi mm. Volvo Ocean Race ja America's Cup kilpailuissa. 

Liiton vuosikokous pidetään maanantaina 17.4.2023 etäkokouksena Teamsin välityksellä.

9er liiton pääasiallinen viestintäkanava on Facebook