Σημειώσεις και υλικό Μαθημάτων Για ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ και ΕΚΔΔΑ του Σύβακα Σταύρου

Contact : ssivakas at gmail.com (sivakas stavros)Δωρεάν εφαρμογές για κινητά android από την GRidisi 

Εύκολα και γρήγορα στέλνετε την τοποθεσία σας σε Φίλους και σε όσους θέλετε να σας βρουν!

Η εφαρμογή στέλνει την τοποθεσίας σας με κάθε εφαρμογή διαμοιρασμού έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας SMS, eMail Κοινωνικά Δίκτυα κ.α.

Είστε αραχτός/η στη δεύτερη ξαπλώστρα από αριστερά, Έχετε ραντεβού σε ερημική τοποθεσία και δεν σας βρίσκουν;

Υπάρχει λύση η εφαρμογή εντοπίζει στο χάρτη τη θέση σας και την αποστέλλετε με οποίον τρόπο θέλετε (Sms,Viber,messenger,email κλπ) σε όποιον θέλετε !!!

https://play.google.com/store/apps/details?id=my.whereami


Η εφαρμογή εντοπίζει την τοποθεσία σας από το gps της συσκευή σας χωρίς να χρειάζεται internet ακόμη και χωρίς κάλυψη δικτύου (το 112 καλείται χωρίς μονάδες και με κάλυψη δικτύου έστω και από άλλο πάροχο) , επιλέγετε την φύση της έκτακτης ανάγκης και αποστέλλει sms στο 112 (τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης).

Βρίσκεστε σε έκτακτη ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια αλλά δεν γνωρίζεται που ακριβώς βρίσκεστε η εφαρμογή μπορεί να σας σώσει τη Ζώη αφού θα στείλει μήνυμα στο 112 με την ακριβή τοποθεσία σας.

Η εφαρμογή συστήνεται σε Κυνηγούς, Ψαράδες, Αναρριχητές και γενικά εκδρομείς και περιηγητές της υπαίθρου.

https://play.google.com/store/apps/details?id=sms.emergency

Ξεχνάτε που παρκάρετε! Εύκολα και γρήγορα μπορείτε να αποθηκεύσετε την θέση που έχετε παρκάρει το όχημα σας έτσι ώστε όταν επιστρέψετε να το βρείτε πανεύκολα . 

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_ssivakas.parking


Η Ψηφιακή Υπογραφή  ελαχιστοποιεί τους χρόνους υλοποίησης μίας διαδικασίας που απαιτεί την αποστολή υπογεγραμμένων εγγράφων από / προς  Ιδιώτες αλλά και προς το Δημόσιο.

Η Ψηφιακή Υπογραφή  δίνει τη δυνατότητα υπογραφής σε ψηφιακά προσωπικά ή εταιρικά έγραφα που στην συνέχεια μπορούν να διακινηθούν  μέσω Διαδικτύου, όπου τα πάντα αποστέλλονται και λαμβάνονται εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος! Τέτοια έγγραφα όπως προσφορές, δικαιολογητικά, βεβαιώσεις κλπ στέλνονται πλέον πολύ πιο εύκολα σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

Περισσότερες Πληροφορίες στο GRidisi.gr


author :  sivakas stavros

Το Kodu θα εκπληρώσει το όνειρο πολλών παιδιών να φτιάξουν το δικό τους Ηλεκτρονικό παιχνίδι.

 Το όνειρο πολλών παιδιών και μεγαλυτέρων, να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι εκπληρώνεται.  Το Kodu δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια για το PC ή το Xbox μέσω μιας απλής οπτικής γλώσσας προγραμματισμού. 

author :  sivakas stavros

Είναι το DLNA Ικανό να απλουστεύσει την διασυνδεσιμότητα των συσκευών μας;

 Ναι ως ένα βαθμό είναι! Το Πρότυπο DLNA (Digital Living Network Alliance) αποτελεί τη συνδυασμένη προσπάθεια πολλών μεγάλων κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών, να δημιουργήσουν ένα σύνολο οδηγιών διαλειτουργικότητας   το οποίο θα επιτρέπει σε διαφορετικού τύπου ηλεκτρονικές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους.

author :  sivakas stavros

Πόσες φορές εξαιτίας κάποιου κακόβουλου λογισμικού (Virus, Trojan κλπ) ή δική σας λανθασμένης ενέργειας ή ακόμη και από την εγκατάσταση πολλών προγραμμάτων χρειάστηκε να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό για να κάνετε format στον υπολογιστή σας?Format.. όχι αυτή τη φορά !

Δεν χρειάζεται πλέον !! Τα windows 10 ενσωματώνουν μία λειτουργία που σας απαλλάσσει από το χρονοβόρο και πολλές φορές κοστοβόρο  format!!