4C/ID Gebruikersdag 2020

Maastricht University en de Open Universiteit organiseren samen met mboRijnland de 10e editie van de 4C/ID gebruikersdag

De gebruikersdag is bedoeld als ontmoetingsplaats waar gebruikers van het 4C/ID-model elkaar kunnen inspireren met voorbeelden van succesvolle ontwerpen en kennis kunnen delen omtrent verdere ontwikkelingen van het model.

LET OP: DE 4C/ID GEBUIKERSDAG IS AFGELAST

Vanwege de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de organisatie besloten de 4C/ID gebruikersdag 2020 af te gelasten. Wij slaan daarmee een jaar over en hopen de tiende editie van de gebruikersdag volgend jaar medio april 2021 te organiseren. Wil je hierover geinformeerd worden? Schrijf je hieronder in voor de e-maillijst.

INFORMATIE

Datum preconference Workshop: Donderdag 23 April 2020 (afgelast)

Datum Gebruikersdag: Vrijdag 24 April 2020 (afgelast)

Locatie: mboRijnland Leiden (op loopafstand van station Leiden Lammenschans)

Je kunt je inschrijven voor de e-maillijst voor nieuws over de 4C/ID gebruikersdag met onderstaand formulier.

Inschrijven

Met onderstaande knop ga je direct naar het inschrijfformulier en de online betaalomgeving om je inschrijving te voldoen. Het is nog niet nodig om aan te geven bij welke sessie je aanwezig wil zijn. We sturen op een later tijdstip informatie over het deelnemen aan specifieke sessies zoals de meet-the-expert sessie of de intervisiesessie.

Tarieven zijn als volgt:

  • Alléén preconference workshop: €150,-
  • Alléén gebruikersdag: €100,-
  • Beide dagen: €200,-

Bij de registratie voor de preconference workshop kun je aangeven of je wil deelnemen aan de ochtend- of middagsessie.

Let op: ben je voornemens om met meer dan 5 mensen van dezelfde instelling deel te nemen aan de workshop, dan kan het voordeliger zijn om de workshop bij jullie op locatie te verzorgen. Neem in dat geval contact op met info@4cid.org.

Inschrijven is niet mogelijk. De 4C/ID gebruikersdag 2020 is afgelast.

PRECONFERENCE WORKSHOP

Heb je interesse in het 4C/ID model, maar nog geen idee hoe het model in praktijk gebracht kan worden? Iwan Wopereis en Jimmy Frerejean verzorgen voorafgaand aan de 4C/ID gebruikersdag een introductiecursus voor onderwijsontwerpers en -onderzoekers die met het model aan de slag willen, maar nog behoefte hebben aan heldere uitleg en oefening om het ontwerpen van de vier componenten in de vingers te krijgen. Deze cursus is gericht op beginners. Je kunt je apart inschrijven voor de preconference en voor de gebruikersdag.

Intervisiesessies

Ontwerp je onderwijs met 4C/ID en kom je daarbij uitdagingen of valkuilen tegen? Ook dit jaar krijg je weer de unieke mogelijkheid om jouw casus te bespreken in een intervisiesessie, geleid door een 4C/ID expert en gericht op kennisuitwisseling tussen deelnemers. Heb je een casus die je graag in deze setting wil bespreken, klik dan hier voor meer informatie. Ben je benieuwd welke valkuilen andere instellingen tegenkomen? Dan kun je ook deelnemen aan een intervisiesessie zonder zelf een casus aan te dragen. Aan een intervisiesessie kunnen maximaal 12 personen deelnemen. We verwachten dat deelnemers actief kunnen bijdragen aan het oplossen van het aangedragen ontwerpprobleem op basis van eigen ervaringen en kennis van het 4C/ID model.

INTERACTIEVE SESSIES

Gedurende de gebruikersdag vinden er twee rondes met interactieve sessies plaats. In deze sessies verzorgen sprekers een (interactieve) presentatie over een project waarin het 4C/ID-model is toegepast. Zij presenteren een voorbeeld van (het ontstaan van) een blauwdruk voor instructie, de hierop gebaseerde ontwikkelde instructie en de implementatie van deze instructie in de praktijk. In de interactieve sessie van 90 minuten gaan publiek en spreker in de vorm van een opdracht of discussie uitgebreid in op ervaringen met het 4C/ID-model en de blauwdruk voor onderwijs.

Programma 23 april 2020

PRECONFERENCE WORKSHOP


09:00 - 12:00

Introductie 4C/ID (ochtendsessie)

12:00 - 13:30

Lunch

13:30 - 16:30

Introductie 4C/ID (middagsessie)

Programma 24 april 2020

4C/ID GEBRUIKERSDAG


09:45 - 10:10

Ontvangst met koffie en thee

10:15 - 11:15

Hoofdlezingen door prof. dr. Jeroen van Merriënboer (Maastricht University) en Klaske Apperloo (mboRijnland)

11:30 - 13:00

Blok A: parallelsessies

13:00 - 14:30

Lunch

14:30 - 16:00

Blok B: parallelsessies

16:00 - 16:30

Plenaire afsluiting met aansluitend borrel

ORGANISATIETEAM

  • Iwan Wopereis, Open Universiteit
  • Jimmy Frèrejean, Maastricht University
  • Nicky Verleng, Maastricht University
  • Lotte de Ruiter, mboRijnland
  • Jeroen van Merriënboer, Maastricht University


Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@4cid.org.