Kirkemusik

3menighedens delte kirkemusik

(Hvad har vi gang i og hvordan skelner vi? - Se under de præsenterede links)

Playliste: "Traditionel" Kirkemusik

Playliste: "Anden" Kirkemusik

Salme: "I kvæld blev der banket på helvedes port" - Påskelørdag

Koncert: Bachs Johannespassion

Koncert: Bachs Mathæuspassion

Koncert: Faures Requiem

Hvad har vi gang i?

Corona situationen har gjort hverdagen og specielt helligdagene meget uvante for kirken. Hvad kan vi gøre? - Hvordan kommer kirken til folk, når folk ikke kan komme til kirken?

Pludselig dukkede et par "trøstende" YouTube klip op i en email korrespondance. Og ideen om at videreformidle noget kirkemusik på hjemmesiden blev sået.

Måske ligger der der en trøst for os alle i kunsten.

Du kan klikke videre til de ting, vi i første omgang har fundet, og vi planlægger også at videreformidle nogle flere korværker - måske hen over påsken.

Da YouTube sørger for betaling til rettighedshavere, kan det ikke udelukkes, at der dukker reklamer op. Sådan er det. - Det har vi ikke indflydelse på.

Hvis du finder et godt stykke kirkerelateret musik, som du tænker burde være en del af dette tiltag, så skriv til vhtorganist@gmail.com eller finn@hejlshuset.dk - så kigger "redaktionen" på det. - Og husk nu at slutte din enhed til et godt musikanlæg eller brug hovedtelefoner hvis du har muligheden. - Det skylder vi musikken!

Hvordan skelner vi?

Godt spørgsmål. Vores to playlister har allerede haft flere forskelige betegnelser, og visse musikstykker har flyttet playlister et par gange. Men lige nu forsøger vi at skelne mellem musik, som man helt umiddelbart vil forbinde med kirkemusik, den "Traditionelle" og så al det andet, som vi sagtens kan forestille os være, eller have potentiale som, kirkemusik. Alt dette vil selvfølgelig kunne opfattes forskelligt. Når du lytter, kan du prøve at tænke på, hvordan du ville placere de enkelte musikstykker. Skriv gerne til os!