Ο Ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βρυξέλλες

27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία στις Βρυξέλλες το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης και το πρώτο Διαδικτυακό με θέμα "Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής". Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών και οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δρ. Θεόδωρου Καλλιάνου, Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και τέλεσε υπό την Αιγίδα του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής με μία εξαιρετική προσέγγιση καί ανάλυση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής που μοιραζόμαστε όλοι. Τις εργασίες του συνεδρίου εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο ΓΓ Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η ΓΓ κ. Αναστασία Γκίκα, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος και o Σεβασμιώτατος Φιλάδελφος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα.

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος εισηγήσεις και τοποθετήσεις έγιναν από τον Μητροπολίτη Αχαΐας εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ Σεβασμιότατο Αθανάσιο, τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Φωτεινή Κολλάρα, τον Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Λάμπρο Κουλουμπαρίτση, τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Πασσά, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ κ. Μαρία Γκουντούμα και Δρ Άγγελο Αγαλιανό. Παρουσιάσεις με παραδείγματα προγρὰμματων με συμμετοχή μαθητών έγιναν απὸ την κα. Κορίνα Περτσινίδου, Εκπαιδευτικό (Διευθύντρια Γυμνασίου Γέρακα-Αττικής, Teachers4Europe),και από τις κυρίες Ευγενία Τσολοπούλου και Τσαμπίκα Καράκιζα (Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο του Ντύσελντορφ ,Teachers4Europe, twenns4europe).

Το ευρύ πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι από 12 χώρες της Ευρώπης ευρισκόμενοι σε περισσότερες από 30 πόλεις υπό τον συντονισμό του Δρ Θεόδωρου Καλλιάνου, ο οποίος είχε και την τελευταία ομιλία του 27ου ΣΕΕΕ, με την τεχνολογική συνδρομή της κ. Marga Espino από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του πραγματοποιήθηκε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος με τους διακεκριμένους ομιλητές και τέθηκαν προτάσεις και προβληματισμοί για τον σπουδαίο ρόλο των Εκαιδευτικών και της Παιδείας στη διαμόρφωση του Μελλοντος της Ευρὼπης και των πολιτών της. Το συνέδριο αποκόμισε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια τόσο για την υψηλού επιπέδου σύνθεσή του, όσο και για την άρτια διοργάνωσή του.

Νέα ανακοίνωση 27ου Συνεδρίου Ελλήνων εκπαιδευτικών της Ευρώπης

υπό την Αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά με θέμα

Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής

10 Δεκεμβρίου 2020

Ωρα: 09:00 - 17:00

Με εκτίμηση - Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Συνδιοργάνωση:

  • Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών, Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο

URL: http://gsebxl.europe.sch.gr/
  • Δρ. Θεόδωρος Καλλιάνος, Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου της Βόννης, π. στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά

  • Το Συνέδριο απευθύνεται σε Έλληνες εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής, Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης αποσπασμένους από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στις 10 χώρες της περιοχής ευθύνης του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών, σε επιστήμονες, ερευνητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο .

  • Χαιρετισμοί από εκπροσώπους Ευρωπαϊκών και Εθνικών οργάνων.

  • Εισηγήσεις από Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς.

  • Δυνατότητα συμμετοχής με μορφή ανάρτησης (site).

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή με ανάρτηση είναι δωρεάν.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις υπόλοιπες σελίδες του ιστοτόπου.