Albertien Kappelhof en Angèl Ruijter geven te denken

Kappelhof en Ruijter:


De methode van de filosofisch practicus zou je kunnen omschrijven als werken vanuit een ernstige lichtvoetigheid; die je boven je gewone manier van denken of praten uit tilt. Het schept een extra denkruimte, die je nieuwe mogelijkheden biedt om naar je leven of, zo je wilt, je problemen te kijken.

Immers soms ben je blind, je ziet geen andere wegen en toch vermoed je dat ze er zijn. Maar je vindt ze niet. Advies halen bij een ander werkt toch niet altijd en vraag je niet stiekem advies van degene wiens antwoord je goed kan gebruiken?

En daar ligt dus de kans om vanuit het even niet meer weten in gesprek te gaan met iemand die het ook niet weet; sterker nog die dat niet-weten omhelst als de enige houding waarop je als mens wijzer kan worden.


Durf dat maar eens aan te gaan. Het levert geheid denkruimte op. Denkruimte die leefruimte biedt.

Onze werkwijze; vooral goed luisteren en jou uitdagen om je eigen wezenlijke vragen te ontdekken, dit gebaseerd op de eeuwenoude ideeën van enkele filosofen…


Wát je denkt, staat vrij, maar wat denk je eigenlijk? Hóe je denkt, kan in de weg staan bij het omgaan met de kwesties die je in het leven tegenkomt. Goed nadenken is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Een serie gesprekken met een filosofisch practicus helpt je daar beter in te worden.

Je ontwikkelt meer kennis over jezelf en je leven. Je ontdekt wat je weet en, minstens zo belangrijk, wat je niet weet. Zodoende kom je tot een vraag. Een die je mee krijgt op een receptenbriefje en meeneemt je leven in. Het kunnen formuleren van een goede vraag en dat meenemen in het dagelijkse leven, doet van alles met degene die de vraag stelt en zet van alles in beweging wat vast leek te staan.


Je komt met een vraag en je gaat weg met een vraag. Daartussenin brengen wij u in verwarring: hoe denk je eigenlijk?


Lees minder >>


Albertien Kappelhof

kappelhof@geeftedenken.nl

Angèl Ruijter

ruijter@geeftedenken.nl

U komt met een vraag en u gaat weg met een vraag. Daartussenin brengen wij u in verwarring: wat denkt u eigenlijk?


Met dank aan Martijn Engelbregt voor gebruik van de foto "geef te denken"

© www.geeftedenken.nl