Länkar

Guider

Gymnasie Halland

Här finns viktig information kring ditt gymnasieval. Du kan läsa om hur ansökan och antagning går till och se vilka program de olika skolorna i vårt samverkansområde erbjuder. Här gör du också ditt gymnasieval.

GymnasieGuiden

GymnasieGuiden hjälper dig med vägledning inför ditt gymnasieval. Här finns massor av tips för att hitta rätt utbildning och gymnasium.

Programväljaren

Här hittar du information som inte fått plats i den tryckta katalogen. Det kan vara information om vissa speciella utbildningar som är riksrekryterande, IB, Idrottsutbildningar och mycket annat.

Gymnasieinfo

Skolverkets webbportal presenterar information om alla grund- och gymnasieskolor riktat till elever och föräldrar. Här kan du t.ex. jämföra skolor på olika sätt. Det går att titta på antal lärare per 100 elever, pedagogisk examen hos lärarna, behörighet till högskolan och genomsnittsbetyg.

Yrmis

Inspirerande filmer för att vidga perspektiv. Det finns säkert filmer om många jobb och företag där som du inte känner till. På filmsidan kan du också göra studiebesök på olika arbetsplatser. Du hittar också unga egenföretagare som berättar om hur det är att starta och driva företag och filmer om olika skolor. Du kan också följa arbetsmarknaden här.

Arbetsförmedlingen

Här kan du se på yrkesfilmer och söka sig fram till olika yrken med förklaringar och statistik.

Jobba frisk

På Jobba Frisk kan du som ska välja utbildning läsa om olika yrken, risker för astma, allergi och eksem och hur man kan göra för att må bra på jobbet.


Testa Obeck - kom och "skugga" ett program

Om du vill prova på hur det är att gå på Osbecksgymnasiet.

Här anmäler du att du vill skugga:

http://iktosbeck.se/skuggning/

På Osbeck kan välja vilken profil du vill oavsett vilket program du går!