ERASMUS+
Enriching lives, opening minds
Enriching lives, opening minds
El 14 de maig la Montse Ortega i l’Anna Alabern van anar a la Jornada d’Internacionalització CETE+.
Va ser una jornada molt especial perquè es va tancar un cicle amb els centres que vam iniciar aquesta aventura ERASMUS+.
Allà vam trobar les persones del nostre Microconsorci (MobEdu) i la resta de companys i companyes d’altres microconsorcis. Va ser una jornada amena i profitosa.
Cal destacar l’emotiva conferència de @_ Sirolopez_. La seva sensible mirada ens va convidar a veure els espais de l’escola de manera diferent. Ens va inspirar per transformar cada racó en una oportunitat educativa i de gaudi.
També hi va haver temps per retrobar companys/es i compartir els projectes dels diferents microconsorcis arreu d’ Europa.
A continuació, vam assistir a dos tallers d’experts: un d’inclusió i un d’AI.
Van tancar l’acte els parlaments d’Andreu Freixes, subdirector general de Llengües del Dept. i Montserrat Montagut, cap del servei de Llengües estrangeres i d’origen del Dept. Les seves xerrades de cloenda van estar dedicades als docents i a la tasca que fem, una alenada motivadora sobre la nostra bonica professió.
Gràcies al MC MobEdu per donar-nos l’oportunitat, com a escola i com a docents, de créixer professional i personalment viatjant a veure altres realitats educatives europees.
#mobedu
#CETE
#Erasmusplus
@EplusCatEdu
Maig 2024
El dimecres 28 de febrer l'Anna Alabern va ser a la Jornada de Transferència organitzada pel Microconsorci al que pertanyem, el Mob.Edu. del Consorci Europeu per a la Transformació Educativa (CETE).
Aquest any la Jornada va ser presencial i ens vam reunir al Departament d'Educació de la Via Augusta de Barcelona.
Vam compartir el projectes que cada escola porta a terme i exposar l'impacte que tenen en els nostres centres.
Va ser una jornada profitosa d'on van sortir noves idees i sinèrgies.
#mobedu
#CETE
Febrer 2024
Institut HERBARTGYMNASIUM d'Oldenburg
El passat mes de juny (del 5 al 9) la Montse Ortega d'ESO va anar a l’institut Herbartgymnasium d’Oldenburg, a Alemanya.
Allà, va poder observar com organitzen els espais, quins equipaments tenen i com treballen les matèries de tecnologia i les ciències, per exemple. També va veure amb quins dispositius mòbils treballen i els seus usos.
El sistema educatiu alemany és força diferent del d'aquí. A Alemanya, l'escola secundària comença als 10 anys. Però, a aquesta edat, el sistema ja et dirigeix (segons el nivell de notes) o cap als instituts anomenats Gymnasium, encaminats a fer una carrera universitària, o cap a altres instituts, els Realschule o els Hauptschule, que ofereixen formació professional i pràctiques.
La Montse fa un bon balanç de la setmana que va passar a Oldenburg i explica que va ser una experiència molt interessant i profitosa.
A partir del setembre, la seva tasca serà transferir totes les observacions al Claustre per aplicar millores en tots els àmbits possibles.
Juny 2023
Basisschool DE GOLFBREKER de Koog aan de Zaan
L’Anna Alabern de Primària, va anar a l’escola Basisschool De Golfbreker de Koog aan de Zaan, a Holanda del 9 al 14 de juliol.
Durant una setmana, va poder acompanyar a classe a diferents mestres. Entre moltes altres coses, va poder observar quina era l'organització del centre, els models didàctics i metodològics, els agrupaments de l'alumnat, els recursos que tenien, l’atenció a la diversitat i a les necessitats, el treball amb dispositius mòbils, les apps que utilitzaven...
El sistema holandès també divideix l'alumnat en nivells educatius ben d'hora, als 12 anys. A l'últim curs de Basisschool (Primària) fan una prova per ajudar a escollir el nivell adequat d'educació secundària i el tipus d'institut.
Tot i que el resultat de la prova no és vinculant i la família té l'última paraula, sol tenir una gran influència en l'elecció d'encaminar cap a la universitat o cap a la formació professional (secondary vocational education (MBO)).
L'Anna també fa un balanç positiu de l'experiència i explica que l'escola va acollir-la molt bé. L'entorn tranquil, el riu Zaan, els seus canals i que la bicicleta fos el transport principal va agradar-li molt.
Igual que la Montse, el pròxim curs haurà d'explicar totes les observacions al Claustre per aplicar millores.
Juliol 2023
FILSTEDVEJENS SKOLE d'Aalborg
La mestra de Primària Anna Alabern va participar en una Mobilitat del Programa Erasmus+ del 19 al 23 de setembre del 2022.
Durant aquest Job Shadowing va poder observar i participar del treball de programació amb Microbits, amb Lego i amb Tinkercad per impressió 3D.
També va aprendre de la resta de projectes i aplicacions tecnològiques que s'utilitzen en l'escola de Primària visitada, la FILSTEDVEJENS SKOLE d'Alborg.
L'Anna valora l'experiència com a molt enriquidora personalment i professionalment.
Ara, caldrà transmetre les bones pràctiques observades a la resta del Claustre.
#mcmobilsedu
#CETE+
Setembre 2022
TOWN COMMUNITY SCHOOL
de Kildare
La professora d'ESO Montse Ortega també va realitzar una Mobilitat a Irlanda del 19 al 23 de setembre del 2022.
Ella va visitar un Institut de Secundària i va poder participar en els projectes de ciències, llengües i art que va portar a terme l'alumnat.
A més, va conèixer noves apps i observar com gestionen els dispositius mòbils dins i fora de l'aula.
La Montse valora molt positivament l'experiència i la defineix com una bona oportunitat d'aprenentatge.
Durant els pròxims mesos, caldrà transmetre el que va observar als companys i companyes de l'escola.
#mcmobilsedu
#CETE+
Setembre 2022
als Microconsorcis del CETE+ 21
El passat dia 16 de maig es va fer la Jornada d'Internacionalització CETE+ 21 al Campus de la UAB.
En representació de l'escola hi van assistir en Martí Valldeneu, com a director general i l'Anna Alabern, com a coordinadora Erasmus+.
Aquesta jornada va ser una oportunitat per a compartir les experiències i coneixements adquirits durant la implementació del projecte Erasmus+ a l'escola.
Dels 14 equips (Microconsorcis MC) que hi ha treballant conjuntament per aconseguir els objectius del projecte, Vedruna Sagrats Cors Centelles forma part del MC MobEdu, amb l'objectiu de millorar la competència digital del centre, entre d'altres.
Totes les escoles i instituts ja han fet transferència interna de coneixements. Ara bé, aquesta jornada intercentres a Barcelona encara va ser més enriquidora. Allà van poder compartir, aprendre i fer avaluació del projecte.
La jornada va ser principalment participativa, encara que, també, van poder escoltar la veu dels experts en diverses ponències.
Des de l'escola, se'n fa una valoració molt positiva, ja que va ser una experiència motivadora per seguir treballant en el projecte.
Gràcies Servei de Llengües Estrangeres i d'Origen del Departament per aquesta oportunitat!
#mcmobilsedu
#CETE+
Maig 2022
L'alumnat de 6è EP i 1r ESO participa en el concurs
El passat curs 21/22, els 88 centres que participem en el CETE+ vam prendre part en el concurs per la creació del Logotip del Projecte.
Un dels objectius per participar en aquest concurs era donar a conèixer que estàvem treballant en la internacionalització del nostre centre i, per tant, en la millora de la qualitat educativa. A més, també es volia crear el sentiment de pertinença a aquest projecte (CETE+) per part de l’equip docent, alumnat i famílies.
Per garantir-ne l’èxit, es van fer unes activitats prèvies relacionades amb Europa. Aquestes activitats eren per desvetllar l'interès de l'alumnat per Europa, conèixer què és la Unió Europea i promoure la sensibilització envers la cooperació europea.
Aquest concurs es va fer en horari lectiu als cursos de 6è EP i 1r ESO. S’hi podia participar de forma individual o per grups d’alumnes. A l'escola vam optar per fer-ho en grups.
Una vegada presentades les bases del concurs es va passar a la fase de creació i disseny, unes sessions amenes i divertides per a tothom. Finalment, va venir la fase de votació i tria del millor Logotip creat a la nostra escola.
El logotip guanyador es titulava “Flying away and discovering Europe” i va representar-nos en la fase final del concurs entre la resta de centres participants. El nostre logotip no va guanyar el concurs, però tothom va valorar l’experiència com a enriquidora.
Vegeu el logotip guanyador de l'escola i unes fotos del procés de treball a la part esquerra.
#mcmobilsedu
#CETE+
Febrer 2022
Consorci Europeu per a la Transformació Educativa, CETE+
Microconsorci MobEdu
L’Escola Vedruna Sagrats Cors Centelles, és un dels 88 centres que formen part del projecte “Consorci Europeu per a la Transformació Educativa”, amb l’acrònim CETE+, estructurat en 14 microconsorcis i coordinat pel Departament d’Educació.
CETE+ és un projecte Erasmus+ KA120 subvencionat per la Unió Europea amb l’objectiu de recolzar, a través de l’aprenentatge permanent, el desenvolupament i la millora educativa, professional i personal dins l’àmbit educatiu i formatiu.
Per altra banda, aquest projecte també vol impulsar la innovació, enfortir la identitat europea i la ciutadania activa. Per fomentar la cooperació entre centres, el projecte promou la mobilitat d’alumnes i professorat arreu d’Europa.
Aquest projecte iniciat el curs 21/22 donarà els primers fruits el curs 22/23 amb l'inici de les mobilitats dels diferents centres participants per tot Europa.
En aquest enllaç del Departemant hi podeu llegir quins són els principals destins i on va la nostra escola.
Centres participants i Mobilitats
#mcmobilsedu #CETE+
Setembre 2021