Nyheter

2020-05-26

Reportage i Malungsbladet

Vårt ovanliga studentfirande skildras i denna veckas nummer av Malungsbladet:

2020-05-06

Carro får stipendium av kungen

Carolina Edwall som är tränare på RIG Freeski är en av tre stipendiater som får 30 000 kronor vardera ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden ska premiera unga ledare som har potential att ta steget upp till elit-/landslagstränare.

Motivering: Med en aldrig sinande energi bidrar Carolina Edwall dagligen till att göra svensk freeski lite bättre. Genom engagemang och kunskap är Carolina en viktig kugge i elevernas utveckling och framgångar på Riksidrottsgymnasiet i Malung, där hon verkar som ledare och mentor på freeski-gymnasiet. Hon är också en mycket uppskattad hjälptränare till freeski-landslaget. Carolina är även engagerad i utvecklingen av unga freeski-tjejer och hon har varit en bidragande orsak till framgångarna med Progsessions (lägerverksamhet för tjejer), redan från år ett. Vi spår en fortsatt ljus framtid för Carolina, både som ledare och förebild.

Hör Carro bli intervjuad i P4 Dalarna här.

2020-01-28

Öppet hus

I lördags hade Malung-Sälens gymnasieskola öppet hus för alla som var intresserade av att komma och titta på skolan och vår verksamhet. Tidigare har vi haft öppet hus på kvällstid, men i år var det dags för nya grepp och därmed öppnades dörrarna en lördag i januari.

Många kom och hälsade på oss och fick se vad de olika programmen gör. Det blev många samtal med med engagerade föräldrar och elever som ännu inte bestämt sig för vad de ska göra i höst. Även det lokala Malungsbladet var på besök och detta resulterade i ett reportage som kan läsas här.

Stort tack till alla som kom och hälsade på oss - ni gjorde vår dag!

P.S. Elever som är intresserade av skolan men som inte hade möjlighet att komma i lördags - ni är hjärtligt välkomna att kontakta våra studie-och yrkesvägledare så ordnar de så att ni kan komma och "skugga" en klass en dag.

Johannes instruerar Julia hur man använder ett mikroskop.Foto: Jenny Eriksson, Malungsbladet
Kökslärare Ari med eleverna Nitchakan och Marzia lagade god soppa.Foto: Jenny Eriksson, Malungsbladet
Handelstvåornas skyltningsprojekt "Fjällfrun"Foto: Jenny Eriksson, Malungsbladet
Hamed och Sabina sålde sina produkter under mässan.Foto: Jenny Eriksson, Malungsbladet

2020-01-23

Ungdoms-OS

Ungdoms-OS i Lausanne är över och nu är det dags att sammanfatta framgångarna.

Vi hade nio elever på plats: Adam Hofstedt (alpint), Hanna Aronsson-Elfman (alpint) Oskar Gillberg (alpint), Emma Sahlin (alpint), Wilma Johansson (freeski), Jennie-Lee Burmansson (freeski), Melvin Morén (freeski), Martin Nordqvist (freeski) och William Mathisen (snowboard). Dessa imponerade och levererade stort och bärgade hela sju medaljer:

  • 3 guld - Adam Hofstedt (i super-G och slalom), Emma Sahlin (slalom)
  • 1 silver - Melvin Morén (slopestyle)
  • 3 brons - Adam Hofstedt (kombination), Jennie-Lee Burmansson (Big Air och slopestyle)

Vi är så stolta över att kalla dessa ungdomar "våra elever" och vi ser med glädje fram emot att få hem alla så vi kan gratulera ordentligt. Vi ser också fram emot att följa dem i framtiden - vi tror stenhårt på vidare framgångar!

Grattis allihop - bra jobbat!

MSG bjöd alla skolans elever på "firartårta" efter de alpina framgångarna. Kanske blir det nytt tårtkalas när freeski- och snowbåardåkarna kommer hem?

Det lokala Malungsbladet har intervjuat eleverna. Intervjun kan läsas här.

2020-01-16

Fantastiska prestationer

Nu när snösprutet från fina skidsvängar lagt sig för de alpina åkarna i Lausanne har redaktören lugnat ner sig så pass att hon kan sammanfatta hur bra det gått för våra alpina riksidrottselever på Ungdoms-OS...

Adam Hofstedt tog guld i slalom och super-G, ett brons i kombinationen och tog sig in på en femteplats i storslalom.

Emma Sahlin slog till i slalom och knep guldet med några hundradelar före tvåan - och mer marginal behövs inte!

Oskar Gillberg blev fyra i slalom och Hanna Aronsson-Elfman tog två femteplatser i slalom och super-G samt en sjundeplats i storslalom.

Fantastiskt bra jobbat allihop!

Detta gäng är nu på väg hem och de avlöstes i Lausanne av våra freeski- och snowboardåkare. Med andra ord är det dags för oss på hemmaplan att ladda om så vi orkar heja på Jennie-Lee, Wilma, Martin, Melvin och William när deras tävlingar börjar den 18 januari.

Kör hårt och ha kul!

2020-01-13

Ett historiskt ögonblick

I fredags skrevs något av ett historiskt ögonblick på Malung-Sälens Gymnasieskola. Projektet med GLA ( Gymnasial Lärlingsanställning ) är sjösatt, vilket innebär att sista terminen gör två elever sin utbildning anställda med lön.

På bilderna skakar eleven Albin Bustad hand med Fiskarhedens Johan Wedde och eleven Kevin Andersson med Skistars Frida Dalevik.

På den andra bilden syns alla projektdeltagare, Andreas Niss (Skistar), Frida Dalevik (Skistar), Helene Aune (MSG), Stefan Persson (MSG), Kevin Andersson (MSG), Albin Bustad (MSG), Jonas Haars (Fiskarheden) och Johan Wedde (Fiskarheden)."

MSG vill tacka Skistar och Fiskarheden för ett mycket bra samarbete och önskar företagare och elever stort lycka till!

2019-12-10

Hanna Aronsson-Elfman (Foto: Erik Segerström/SSF)

Ungdoms-OS 2020 - del 2

Idag har ytterligare ett antal personer som ska få äran att delta i ungdoms-OS i Lausanne presenterats av Svenska Skidförbundet. Av sex alpina åkare som namngetts går inte mindre än fyra av dem på MSG och vi säger stort grattis till Hanna Aronsson Elfman, Emma Sahlin, Adam Hofstedt och Oskar Gillberg!

Kör hårt, ha kul - och gör oss ännu stoltare!


2019-12-05

Ungdoms-OS 2020

Ungdoms-OS (Youth Olympic Games) går av stapeln i Lausanne 9-22 januari och när SOK nu börjar presentera truppen visar det sig att i den första omgången uttagna atleter finns inte mindre än fem av våra åkare med på listan: Jennie-Lee Burmansson (freeski), Wilma Johansson (freeski), Martin Nordqvist (freeski), Melvin Morén (freeski) och William Mathisen (snowboard).

Kör hårt, ha kul - och gör oss ännu stoltare!

(Bildkälla)


2019-03-04

JVM-uttagningar

Juniorvärldsmästerskapen i snowboard och freeskiing går av stapeln i Kläppen den 7-13 april och ett helt gäng av skolans elever har tagits ut att representera de svenska färgerna.

Kör hårt, ha kul - och gör oss ännu stoltare!

Snowboard

Damer

Cornelia Carlund, Messlingens IK

Novalie Engholm, Härnösands Alpina

Herrar

Gabriel Almqvist, Falu Snowpark

Hampus Ström, Funäsdalens SLK

Olle Hed, Gesunda Snowboardklubb

Anton Muhonen, SSLK

Freeskiing

Damer

Wilma Johansson, Sälens IF

Herrar

Isak Stenberg, Sälens IF

Lucas Söderberg, Sälens IF

Ruben Källner Boman, Sälens IF

Melvin Morén, Sälens IF


2019-02-23

Grattis Ida!

Ida Dannewitz som går fjärde året på RIG alpint tog idag en bronsmedalj i kombination på det alpina juniorvärldsmästerskapet i italienska Val di Fassa.

Stort grattis och bra jobbat, Ida!

2019-02-04

Lokal UF-mässa

Skolan förvandlades till marknadsplats när UF-företagen på Malung-Sälens gymnasieskola hade mässa. Företagarna filade på försäljningsargumenten och sina produktidéer och de blev även intervjuade av juryn som bestod av representanter från Företagarna Malung-Lima-Sälen och Ung Företagsamhet Dalarna.

När juryn hört alla tävlande utsåg de skolans bästa UF-företag, och vinnare blev Upplyst UF med följande motivering från juryn:

Med driv och engagemang utöver det vanliga leder vinnaren framgångsrikt sitt företag. Med storartade visioner och samhällsengagemang kan detta vara det som gör skillnad. Vinnaren har i sin verksamhet visat både handlingskraft och beslutsamhet. Tack för att du upplyst oss - Ida Eriksson, Upplyst UF

Upplyst UF går tillsammans med tvåan Woolflex UF automatiskt till tävlingen om bästa UF-företag i Dalarna. Juryn gav även två wildcards till dalafinalen till 3:an Glas1 UF och till 4:an Local Supporters UF.

Stort grattis till er alla och bra jobbat alla entreprenörer!

2019-01-23

Lokal UF-mässa

Den 4:e februari är det äntligen dags för den lokala mässan i Ung Företagsamhet i Malung-Sälen. UF-företagen kommer finnas på plats på Malung-Sälens gymnasieskola och sälja sina produkter/tjänster. Passa på att komma och handla du med!

Mässan är öppen mellan 10.30-14.00.

Under dagen hålls tävlingen "Årets UF-företag i Malung-Sälen 2018/19".

Mellan 9.00-10.30 utför UF-företagen presentationer & intervjuer inför jury.

Mer info hittar ni här.

2018-08-31

Grattis Oliwer!

Oliwer Magnusson som går freeskiinriktningen på det alpina skidgymnasiet på MSG tog guld i slopestyle på junior-VM som gick av stapeln på Nya Zeeland i morse.

Stort grattis!

2018-03-21


UF-mässa i Borlänge

Malung-Sälens gymnasieskolas UF-företag spenderar dagen i Falun på den regionala mässan som i år går av stapeln i Kupolen i Borlänge. Elever från Handels- och administrationsprogrammet, IM-programmet och Ekonomiprogrammet är med på resan för att inspireras inför sina kommande UF-äventyr.

MSG önskar alla företag ett stort LYCKA TILL!

2018-03-15


Rapporter från friluftsdagen

Idag är skolans elever ute på friluftsdag och isklättrarna, skoteråkarna och eleverna på Sportfältet har hört av sig:

2018-02-19

Elever på vift

Ett samarbete mellan olika kurser och lärare på skolan har fört en grupp samhälls- och naturelever ut på en studieresa till Malta. På den historierika ön väntar bland annat besök EU:s stödkontor för samarbete i asylfrågor (EASO), FN:s internationella organisation för migration (IOM), tempelriddarfästningar, katedraler och de megalitiska världsarven Hagar Qim och Mnajdra som byggdes 500 år innan pyramiderna.


Eleverna med världsarvet Mnajdra i bakgrunden - skyddat från väder och vind av ett vitt tyg.

2018-01-23

Vägen till OS kan visst gå genom Malung-Sälens gymnasieskola!

När Sveriges olympiska kommitté idag presenterade truppen fick en av skolans elever ett glädjande besked. Oliwer Magnusson som går tredje året på Freeskigymnasiet på Malung-Sälens gymnasieskola har tagits ut för att få köra OS i slopestyle i PyeongChang!

Stort grattis Oliwer - starkt jobbat!

Oliwer Magnusson Foto: SOK

Som om inte det vore nog har även ett gäng "gamla" elever också säkrat OS-platser:

Emma Dahlström (freeskiing slopestyle)

Niklas Mattsson (snowboard slopestyle och big air)


Måns Hedberg (snowboard slopestyle och big air)

Stort grattis till OS-platserna - kör så det ryker!

Foto: SOK