Nyheter

2019-03-04

JVM-uttagningar

Juniorvärldsmästerskapen i snowboard och freeskiing går av stapeln i Kläppen den 7-13 april och ett helt gäng av skolans elever har tagits ut att representera de svenska färgerna.

Kör hårt, ha kul - och gör oss ännu stoltare!

Snowboard

Damer

Cornelia Carlund, Messlingens IK

Novalie Engholm, Härnösands Alpina

Herrar

Gabriel Almqvist, Falu Snowpark

Hampus Ström, Funäsdalens SLK

Olle Hed, Gesunda Snowboardklubb

Anton Muhonen, SSLK

Freeskiing

Damer

Wilma Johansson, Sälens IF

Herrar

Isak Stenberg, Sälens IF

Lucas Söderberg, Sälens IF

Ruben Källner Boman, Sälens IF

Melvin Morén, Sälens IF


2019-02-23

Grattis Ida!

Ida Dannewitz som går fjärde året på RIG alpint tog idag en bronsmedalj i kombination på det alpina juniorvärldsmästerskapet i italienska Val di Fassa.

Stort grattis och bra jobbat, Ida!

2019-02-04

Lokal UF-mässa

Skolan förvandlades till marknadsplats när UF-företagen på Malung-Sälens gymnasieskola hade mässa. Företagarna filade på försäljningsargumenten och sina produktidéer och de blev även intervjuade av juryn som bestod av representanter från Företagarna Malung-Lima-Sälen och Ung Företagsamhet Dalarna.

När juryn hört alla tävlande utsåg de skolans bästa UF-företag, och vinnare blev Upplyst UF med följande motivering från juryn:

Med driv och engagemang utöver det vanliga leder vinnaren framgångsrikt sitt företag. Med storartade visioner och samhällsengagemang kan detta vara det som gör skillnad. Vinnaren har i sin verksamhet visat både handlingskraft och beslutsamhet. Tack för att du upplyst oss - Ida Eriksson, Upplyst UF

Upplyst UF går tillsammans med tvåan Woolflex UF automatiskt till tävlingen om bästa UF-företag i Dalarna. Juryn gav även två wildcards till dalafinalen till 3:an Glas1 UF och till 4:an Local Supporters UF.

Stort grattis till er alla och bra jobbat alla entreprenörer!

2019-01-23

Lokal UF-mässa

Den 4:e februari är det äntligen dags för den lokala mässan i Ung Företagsamhet i Malung-Sälen. UF-företagen kommer finnas på plats på Malung-Sälens gymnasieskola och sälja sina produkter/tjänster. Passa på att komma och handla du med!

Mässan är öppen mellan 10.30-14.00.

Under dagen hålls tävlingen "Årets UF-företag i Malung-Sälen 2018/19".

Mellan 9.00-10.30 utför UF-företagen presentationer & intervjuer inför jury.

Mer info hittar ni här.

2018-08-31

Grattis Oliwer!

Oliwer Magnusson som går freeskiinriktningen på det alpina skidgymnasiet på MSG tog guld i slopestyle på junior-VM som gick av stapeln på Nya Zeeland i morse.

Stort grattis!

2018-03-21


UF-mässa i Borlänge

Malung-Sälens gymnasieskolas UF-företag spenderar dagen i Falun på den regionala mässan som i år går av stapeln i Kupolen i Borlänge. Elever från Handels- och administrationsprogrammet, IM-programmet och Ekonomiprogrammet är med på resan för att inspireras inför sina kommande UF-äventyr.

MSG önskar alla företag ett stort LYCKA TILL!

2018-03-15


Rapporter från friluftsdagen

Idag är skolans elever ute på friluftsdag och isklättrarna, skoteråkarna och eleverna på Sportfältet har hört av sig:

2018-02-19

Elever på vift

Ett samarbete mellan olika kurser och lärare på skolan har fört en grupp samhälls- och naturelever ut på en studieresa till Malta. På den historierika ön väntar bland annat besök EU:s stödkontor för samarbete i asylfrågor (EASO), FN:s internationella organisation för migration (IOM), tempelriddarfästningar, katedraler och de megalitiska världsarven Hagar Qim och Mnajdra som byggdes 500 år innan pyramiderna.


Eleverna med världsarvet Mnajdra i bakgrunden - skyddat från väder och vind av ett vitt tyg.

2018-01-23

Vägen till OS kan visst gå genom Malung-Sälens gymnasieskola!

När Sveriges olympiska kommitté idag presenterade truppen fick en av skolans elever ett glädjande besked. Oliwer Magnusson som går tredje året på Freeskigymnasiet på Malung-Sälens gymnasieskola har tagits ut för att få köra OS i slopestyle i PyeongChang!

Stort grattis Oliwer - starkt jobbat!

Oliwer Magnusson Foto: SOK

Som om inte det vore nog har även ett gäng "gamla" elever också säkrat OS-platser:

Emma Dahlström (freeskiing slopestyle)

Niklas Mattsson (snowboard slopestyle och big air)


Måns Hedberg (snowboard slopestyle och big air)

Stort grattis till OS-platserna - kör så det ryker!

Foto: SOK