Välkommen till

Malung-Sälens gymnasieskola stänger från och med onsdag 18 mars

På en presskonferens meddelade statsministern och utbildningsministern att landets gymnasieskolor, komvux och högre studier rekommenderas att stänga från och med i onsdag 18 mars, för att undvika vidare smittspridning.

Information angående skollunch

Malung-Sälens kommun har beslutat att elever vid Malung-Sälens Gymnasieskola ska få möjlighet att få lunch under resterande del av denna termin, med start från och med måndag 18/5.

Matlådor måste beställas och beställning måste lämnas före 10:00 dagen innan ( beställning till måndag måste alltså in innan fredag klockan 10:00). Information om hur man beställer har gått ut till alla elever via mejl.

Skulle någon inte ha fått mejlet ombeds elev/vårdnadshavare kontakta elevens mentor för vidare befordran av information om hur man beställer.

Klicka här för mer information om hur vi kommer att bedriva undervisning under stängningstiden:

Information till elever och vårdnadshavare angående skolans stängning p g a coronavirus fr om onsdag 18 mars

اطلاعات در مورد ویروس کرونا


  • Undervisningen går enligt schema. All undervisning som går att sköta på distans /fjärrundervisning i realtid ska utföras så. Distans-/fjärrnärvarande elev markeras som ”Närvarande” i Dexter.
  • Viktigt att elever kollar sin mejl varje dag för uppdateringar av undervisningen.
  • Eleverna måste ta med sig läromedel hem för att kunna delta i undervisningen. Elever kontaktar mentor om hen behöver in på skolan och hämta saker.
  • Lärare kollar att elever deltar i lektionerna och att kvitterar lektionerna i Dexter (t ex börja och avsluta varje lektion med ett google-meet)
  • CSN informerar att elever på skolor som stänger får behålla studiestödet. Du behöver dock vara närvarande digitalt och delta i undervisningen som ges via Google Meet och Classroom.
  • Alla praktiska moment ställs in (idrottskurser, yrkeskurser, estetkurser) och ersätts med teoretisk undervisning där det går.
  • Alla lokaler där det bedrivs undervisning är stängda för elever (skolan, fabriken, IMEX, blå hallen, gymmet et c).
  • Håll koll på hemsidan (www.malungsalensgymnasieskola.se) för uppdaterad information om skolans stängning.
  • Elever kan vara på APL om inte arbetsgivaren säger något annat. Vi kan inte erbjuda något alternativ till APL så länge skolan är stängd.
  • Vid problem med datorn, kontakta IT-tekniker Jonas Hinders (0280-18680)
  • Vid frågor och funderingar – kontakta mentor eller berörd personal.
  • Stängningen av skolan pågår tills vi får rekommendation om att öppna igen.

Vid frågor rörande stängningen, kontakta personalen via deras personliga mejl eller via infoMSG@vduf.se.

Följ också informationen på Folkhälsomyndigheten och krisinformation.


EN FRÄSCH GYMNASIESKOLA MED EN POSITIV FRAMTIDSTRO


På Malung-Sälens gymnasieskola känner alla varandra och du får som elev utrymme att synas. Vi vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential i dagens och morgondagens värld. Efter avslutad utbildning lämnar du skolan med verktyg för framtiden.


Kanonläge för dig som är intresserad av vintersport

Om du är intresserad av vintersport är ett program på Malung-Sälens gymnasieskola i Dalarna ett utmärkt val. Väljer du Skidlärarutbildning eller Freeride/Snowboard får du möjlighet att använda 2 dagar per vecka till träning och utbildning utanför skolans väggar. Under skidsäsongen sker det främst i Sälenfjällen och Trysil.

Väljer du Freeride/Snowboard eller Skidlärarutbildning ingår praktik i din utbildning. Det är viktigt att skolan är en del av verkligheten och inte fungerar som en egen liten värld och därför tar vi in verkligheten i skolan, för att sedan släppa ut dig i verkligheten. Under åren på Malung- Sälens gymnasieskola kommer du att lära dig mycket på olika företag i din bransch.


Malung-Sälens gymnasieskola har elevboende

Många av skolans elever är från andra delar av landet och bor på elevboende i närheten av skolan. Vi har öppet varje kväll med vuxenstöd.

Välkommen till en annorlunda skola med stora möjligheter!

Ta en rundtur på skolan!

Ta en rundtur i skolan med hjälp av Moa, Filip och TV-Malung-Sälen!

(Klicka på bilden!)