De wolkenwinkel biedt een antwoord op de meest gestelde vragen over Google Apps. Volgende toepassingen komen aan bod:

Agenda

Met Google Agenda kan je eenvoudig afspraken en bronnen plannen op tijdstippen die iedereen uitkomen, afspraken bijwonen via Hangouts, groepsagenda's bekijken en/of bijwerken, meerdere agenda's op één plek beheren en nog zoveel meer.

Verken de agenda van Google Apps. De volgende video toont je hoe jouw Google Agenda je kan helpen om jouw werk op schema te houden:

Hier vind je enkele documenten die de basisprincipes toelichten:

Herinneringen instellen

Google Agenda biedt twee standaardherinneringen voor alle nieuwe afspraken die je maakt. Als jouw organisatie de standaardwaarden niet heeft aangepast, zijn de opties E-mail om de 10-minuten en Pop-up herinneringen om de 10 minuten. Je ziet de herinneringen in het gedeelte Herinneringen als je de details van een nieuwe agenda-afspraak bekijkt.

Je kan de herinneringen bewerken en extra herinneringen aan dit gedeelte toevoegen. De wijzigingen die je aanbrengt zijn echter alleen van toepassing op die afspraak. Ontdek hoe je de standaardherinneringen voor alle afspraken die je maakt kunt openen en wijzigen.


Meer informatie over het instellen van herinneringen vindt je hier.

Verwijderde afspraken herstellen

Ooit al een afspraak per ongeluk uit je agenda verwijderd? Vanaf nu kan je Google Agenda je verwijderde afspraken terugzetten, net zoals in Drive en Gmail.

Klik op de pijl achter de agendanaam en selecteer de prullenbak. Verwijderde afspraken blijven nog 30 dagen in de prullenbak zitten, daarna worden ze definitief verwijderd. Deze functie is enkel beschikbaar in de webversie, niet in de de mobiele versies.

Taken in je agenda plaatsen

Meerdere agenda's tegelijk bekijken

Het over elkaar leggen van meerdere Google-agenda's kan je veel tijd schelen, omdat je de agenda's van anderen kan zien, evenals jouw eigen agenda. Het over elkaar leggen van agenda's kan je helpen om snel een tijdstip te vinden waarop bepaalde mensen beschikbaar zijn voor een vergadering. In ons voorbeeld wil Craig een evenement van een uur organiseren, maar hij weet niet zeker of iedereen die hij wil uitnodigen ook beschikbaar is.

Klik hier voor een handleiding over hoe je meerdere agenda's tegelijk kan bekijken.

Een teamagenda maken

Als je Google Agenda al heeft gebruikt, weet je waarschijnlijk dat je jouw eigen agenda heeft voor werkgerelateerde afspraken. Maar wist je dat je aanvullende agenda's kunt maken om andere afspraken in te plannen en te volgen? Je kunt bijvoorbeeld een familie-agenda maken om de voetbalwedstrijden of pianolessen van uw kinderen in te plannen. Je kan ook een agenda maken specifiek voor jouw team of afdeling op het werk. Met een teamagenda kan je bijvoorbeeld het volgende zien:

  • wie er op vakantie is, of op vakantie gaat, en voor hoe lang
  • wie er op zakenreis is en wanneer diegene terugkomt
  • wie er een cursus volgt en waar

Als al deze informatie in één agenda staat, kan je eenvoudig het volgende doen:

  • teamvergaderingen inplannen
  • data voor teambuildingsactiviteiten plannen
  • inplannen wie welke projecten voor zijn rekening neemt

Meer informatie over het maken van een teamagenda vindt je hier.

Nuttige links

Heb je het antwoord op jouw vraag over Agenda niet terug gevonden op de Wolkenwinkel? Ben je op zoek naar tips & tricks die het werken met Agenda vergemakkelijkt?

Google biedt zelf heel wat informatie aan dat steeds up-to-date is:

  • Helpcentrum van Google Agenda : Google heeft een Nederlandstalige support site voor Agenda met heel wat interessante handleidingen en tips. De kans is groot dat het antwoord op jouw vraag terug te vinden is op deze site.
  • Agenda community - help forum : Vind je toch geen antwoord op je vraag? De Agenda community zal je zeker verder kunnen helpen.
  • Google Apps learning center : Ook in het Google Apps learning center kan je heel wat nuttige tips, video's en handleidingen terugvinden ivm Agenda.