Koulu - tästä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Mikä on Varaope?

Varaope on eri kouluasteiden, päiväkotien ja sijaisten suoraviivainen kohtaamispaikka. Varaopessa avaat sekä löydät sijaisen sijaisuuteesi nopeasti ja vaivattomasti. Varaope poistaa sijaisrumban sekä koululta että sijaiselta. Varaopessa on avattu tuhansia sijaisuuksia ja täyttöprosenttimme on yli 90%.

Miten saan Varaopen käyttöön koulullemme?

Varaope on helppo ottaa käyttöön. Luo koulullesi tili tästä. Palvelu on heti käyttövalmis ja pääset saman tien hyödyntämään huippu-varaopejamme.

Onko Varaopea helppo käyttää?

Varaope on saanut positiivista palautetta juuri helppokäyttöisyydestään. Jos haluat tutustua Varaopeen, voit katsoa esimerkkivideon uuden sijaisuuden avaamisesta sekä sijaisen valinnasta.

Löytyykö Varaopesta sijainen myös lyhyellä varoitusajalla?

Varaopessa voi avata lyhyen varoitusajan sijaisuuden eli "Nopsan". Nopsaa käytetään eniten aamulla ja myöhään illalla, kun sijaisuustarve iskee. Nopsien täyttöprosentti on Varaopessa yli 80 %.

Keitä Varaopen sijaiset ovat ja kuinka paljon heitä on?

Suurin osa Varaopen sijaisista on jo valmistuneita opettajia sekä opeopiskelijoita. Tällä hetkellä palvelussa on noin 1700 sijaista.

Jos käytän Varaopea, miten voin käyttää myös omia tuttuja sijaisia?

Varaopessa voit helposti lisätä omat tutut sijaiset luottorinkiin. He saavat aina sms-ilmoituksen uudesta sijaisuudesta ennen muita sijaisia. Jos luottosijaisista kukaan ei hae sijaisuuteen, se aukeaa muille sijaisille haettavaksi.

Millä laitteilla Varaopea voi käyttää?

Varaopea voi käyttää mobiilisti sekä tietokoneella.

Kuinka monta käyttäjää koulun Varaope-tilillä voi olla?

Varaope tilille voi luoda kaksi pääkäyttäjää. Jos pääkäyttäjiä on enemmän, siitä voitte sopia koulun sisäisesti. Opetunnuksia voi käyttää kaikki halukkaat tai niin kuin koulussa sovitte.

Voiko opettaja itse avata oman sijaisuuden Varaopeen esim. koulutuspäivän?

Jokaisella koululla on käytössään ope-tunnukset, joilla kaikki opettajat voivat avata ja hyväksyä sijaisia. Tunnukset löytyvät välilehdeltä "meidän tili".

Mitä teen, jos sijainen peruu vahvistetun sijaisuuden?

Sijainen voi perua vahvistetun sijaisuuden vain pätevällä syyllä, ilmoittamalla tästä, soittamalla koululle. Tämän jälkeen sijaisuus avataan uudestaan palveluun. Vanhalle sijaisuudelle ei tarvitse tehdä mitään.

Voiko sijaisvastaava hyväksyä sijaisen opettajan avaamaan sijaisuuteen ja toisinpäin?

Sijaisen hyväksyminen toimii kaikilla koulun käyttäjätunnuksilla riippumatta siitä, kuka sijaisuuden on avannut.

Millä selaimella Varaope toimii parhaiten?

Varaope hyödyntää monipuolisesti uutta grafiikkaa, jonka vuoksi emme suosittele Internet Explorerin käyttöä.