Elev-Vux

Du kan själv välja lösenord och se ditt användarnamn via knappen "Välj lösenord" om du har mobilt Bank-ID. Annars vänder du dig till din lärare för att få inloggningsuppgifter.

Du kan logga in till Gmail, Drive, Classroom och Vklass härifrån, med användarnamn och lösenord. För att nå andra tjänster som ILT (Inläsningstjänst), exam.net, Film och skola m.m. loggar du först in i Skolon. 

För att få åtkomst till din kurs i Classroom loggar du in där och klickar på plustecknet uppe till höger och sedan på "Gå med i kurs". Skriv sedan in kurskoden du fått av din lärare.

Så här loggar du in från dator

Om du använder en Chromebook så behöver du lägga till ditt skolkonto i Chrome, kontakta din lärare för att få veta vilken adress du har.

Om du använder en telefon eller läsplatta för dina studier och vill använda appar i stället för Chrome behöver du installera dem från Appstore eller Playstore. När du loggar in på Googles appar och Skolon via telefon eller platta behöver du lägga in din skol-adress (fråga din lärare vilken det är) och sedan logga in med användarnamn och lösenord. Om du använder ILTs app på telefon eller platta loggar du in via Skolon-ikonen med din skol-adress och ditt lösenord.

Så här loggar du in i Classroom från en telefon