Unikum Familj

Unikum Familj är en app där du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i förskola och skola

I Unikum finns all information om ditt barns förskola och skola, inklusive lärande, närvaro och frånvaro.

Kom igång!

Ladda ner appen

Vanliga frågor och svar

Hur laddar jag ner appen Unikum Familj?

Använd sökorden "Unikum Familj" i Play (om Androidtelefon) eller i App Store (om Iphone) och välj sedan att ladda ner appen.

Måste jag ladda ner appen för att ta del av information i Unikum?

Du kan även använda Unikum via webben på start.unikum.net.

Jag har frågor om appen, vart ska jag vända mig?

I första hand är det ditt barns lärare i skolan, eller den Lokalt Unikumansvariga på skolan. Ibland har också kommunen supportpersonal. 

Hur loggar jag in i appen Unikum Familj?

Det beror på vilken inloggningslösning kommunen valt. Antingen via Mobilt BankID eller med Användarnamn och Lösenord, samma inloggningslösning som till Unikum på webben.

 Jag har glömt bort mitt lösenord, hur gör jag?

Det finns en länk för att få ett nytt lösenord. Klicka där och följ instruktionerna. Behöver du mer hjälp vänder du dig till ditt barns förskola eller skola.

Jag kan inte logga in i appen, vad ska jag göra?

Kontakta ditt barns förskola eller skola så kan de hjälpa dig.

Är det tryggt och säkert att använda Unikum Familj?

Personuppgifter behandlas på samma sätt som i resten av Unikum och hanteras enligt vår säkerhetspolicy. Läs mer om Personuppgiftspolicy för Unikum

Är appen för alla användare i Unikum?

Appen är till för vårdnadshavare med barn i en förskola eller skola där man använder Unikum. Den är inte till för elever eller personal.

Hur rapporterar jag frånvaro?

Har din kommun kopplat på frånvaron i Unikum kan du rapportera frånvaro i appen. Välj Frånvaro och det barn du ska frånvarorapportera och lägg in frånvaro för hel eller del av dag (Här finns en film). Vänd dig annars till ditt barns förskola eller skola för att få mer information om hur du meddelar frånvaro.