Nationalencyklopedin

Skapa personligt konto på NE

Vem kan skapa ett personligt konto?

Samtliga personal och elever på skolan har möjlighet att teckna personliga konton utan extra kostnad. Ett personligt konto ger dig åtkomst till NE.se var du än befinner dig, även hemifrån.

Hur skapar jag ett personligt konto?

Så länge som din dator är uppkopplad mot skolans trådlösa eller fasta nätverk kan du gå in på http://ne.se. Klicka på Skapa personligt konto längst upp till höger (under ”Ulricehamns kommun”). Välj på nästa sida om du är skol- och bibliotekspersonal eller elev. Fyll i dina uppgifter (med skolans e-postadress) och klicka på Skapa konto längst ner på sidan. Dina personliga inloggningsuppgifter kommer nu att skickas till e-postadressen.

Hur kan jag ordna detta under Coronautbrottet, då jag studerar hemifrån?

Du får ju inte gå till skolan, men det finns inget i skrivande stund som säger att du inte får gå till Stadsbiblioteket eller någon av deras filialer, eller för den delen på dagtid ställa dig utanför en kommunal byggnad och gå in på nätverket Samkom därifrån. Då NE är ett kommunabonnemang kan du alltid komma in på NE.se där. När du väl har gjort det är det enkelt att följa riktlinjerna ovan och skapa ett personligt konto.

Varför ska jag ha ett personligt konto?

Som pedagog kan man planera sina lektioner eller rätta elevuppgifter hemifrån med hjälp av NE.se. Elever kan jobba med sina läxor och inlämningsuppgifter på valfri dator. Alla resurser på NE.se är tillgängliga så fort man loggar in på sitt personliga konto – encyklopedi, ordböcker, kartor, filmer, pedagogiskt material och mycket mer.

Med ett personligt konto kan man även använda NE:s appar för iPhone, Android, iPad och läsplattor.

(Texten är hämtad från ne.se och därefter modifierad)


NE finns tillgängligt för alla på skolans nätverk. Men du kan även använda NE hemifrån om du skapat kontot först.