Alex författaredatabas

Allt om författare

Alex

Ett bra ställe att börja på är Alex författardatabas. Alla Mediatekets databaser når ni via länken nedanför. Om vi exempelvis väljer John Green hittar vi en artikel som till en början ser väldigt kortfattad ut. Här ser man en kortare beskrivning av författaren och dennes böcker, men ni får vara beredda på att få spoilers. Det finns här några sidor till att titta vidare på och då tänker jag särskilt på sidan "Referenser" där det finns recensioner från de större tidningarna om just John Greens böcker - här kan man kanske få en bättre bild om författarkåren verkligen är så "positivt överens" om John Greens bok "Förr eller senare exploderar jag", som Åsa Österlöf på sidan innan skrivit.

Alex är alltså en bra start, men så värst mycket djupare tyckte jag inte att jag kom till att förstå vem författaren är och varför han skriver som han gör. Här behöver man tänka frågan om var Åsa Österlöf har fått sina uppgifter från. Här finns inga källor noterade. Hur behöver ni tänka källkritiskt här?

Direktlänken fungerar om du är på skolan men om du är utanför kan du pröva att klicka här efter inloggning på skolans Googlekonto och sedan klicka dig vidare.