Engelska

Engelspråkiga ljudböcker

Vi har några engelskspråkiga ljudböcker på CD i Mediateket, men de lånas inte särskilt ofta. Genom Stadsbiblioteket har alla låntagare även tillgång till engelskspråkiga ljudböcker genom Elib, men i ärlighetens namn är det inte så många på just engelska – svenska är det största språket där.

Men om ni vill ha tag på äldre såväl som nyare böcker inlästa som ljudböcker kan vi rekommendera ett par webbplatser där allt ljud faktiskt är gratis att använda som strömmande media:

Audiobooks

Audiobooks säljer tillgång till ljudböcker, men de har ett antal fria böcker att ladda ner från deras webbplats. Böckerna är inte alltid de nyaste, men många av dessa klassiker är riktigt roliga att läsa och lyssna på! Exempelvis: Jane Eyre, Emma, The Adventures of Huckleberry Finn, Phantom of the Opera och Robinson Crusoe. Se hela listan över fria böcker här.

Bits – English language learning

Bits är en imponerande samling med ljudböcker. Skapat av en lärare för att ge stöd till elever att lära sig det engelska språket. Allt är strömmande och gratis på denna webbplats – vilket självklart kräver en aktiv Internetuppkoppling. Webbplatsen innehåller även en massa radioföljetonger och en mängd annat material. Du hittar allt material direkt på webbplatsen.

Andra tjänster