Pszichológiai ellátás

Tisztelt Szülők és Gondviselők!


Szeretettel köszöntjük Önöket és gyermekeiket iskolánkban. Az iskolában lehetőség van iskolapszichológiai foglalkozás igénybevételére, ezért röviden tájékoztatni szeretném Önöket az ellátásról.

Az iskolapszichológus fő feladata, hogy a pedagógusokkal összehangolt módon elősegítse a tanulók értelmi, érzelmi és szociális készségeinek fejlesztését, közösségbe illeszkedésük harmonikusabbá tételét. Ennek a munkának a részét képezhetik a megbeszélések, megfigyelések, egyéni és csoportos foglalkozások, tanácsadás a pedagógusok, a tanulók és a szülők felé, valamint probléma-megelőző foglalkozások, csoportok tartása.

Az iskolai keretek között leginkább rövid tanácsadói folyamatra (ez kb. 4-10 alkalom), és az ennek alapján történő nevelési tanácsadásra van lehetőség. Az iskolapszichológusi tevékenység nem helyettesítheti a pszichiátriai, illetve a pszichoterápiás munkát, gyermeke számára ajánlott / előírt ellátás nem váltható ki az iskolapszichológiai tevékenységgel.

Egyéni és csoportos foglalkozások tartásához a szülő hozzájárulása szükséges. Az egyéni foglalkozások a szülővel történő konzultációval kezdődnek és beleegyezésével folytatódnak. Az iskolapszichológus köteles a szülőt annak kérésére tájékoztatni a gyermekével kapcsolatos vizsgálatokról, azok eredményeiről. Ha más szakterület hatáskörébe tartozó probléma gyanúja merül fel, akkor az iskolapszichológus segítséget nyújt a megfelelő szakember (fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus, klinikai szakpszichológus, gyermekpszichiáter, illetve terápiás lehetőségek) megkereséséhez. Az adatok, információk kezelésével (pl. titoktartási kötelezettség- jelzési kötelezettség) kapcsolatban a pszichológusi etikai szabályok az irányadók. (A tanulókról nyert adatokat bizalmasan kezeljük!).

Bármilyen kérdése vagy kérése van a fentiekkel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére. Gyermekével kapcsolatos nevelési kérdés vagy pszichés nehézség esetén is kérem, hogy forduljon bizalommal hozzánk. Továbbra is elérhetőek vagyunk az Önök és gyermekeik számára online formában is. A DIGITÁLIS ISKOLA / Pszichológiai ellátás mappába hasznosnak gondolt anyagokat töltünk fel. A Mesekuckó mappában a már felolvasott meséket új mesékkel bővítem a tanév folyamán, remélem tetszeni fog Önöknek és gyermekeiknek egyaránt.

Az alábbi, emailcímen is elérhetőek vagyunk: ujpestiegymipszichologia@gmail.com


Révész Gábor és Landgraf Brigitta

pszichológusok