Ontwerptools

Binnen het SYNERGYTIMB-project werden meerdere hulpmiddelen ontwikkeld voor de controle van houtskeletbouwsystemen.

Softwaretool voor de controle van de schrankweerstand

In deze voorontwerptool kan een grondplan ingeladen worden samen met een gedetailleerde beschrijving van de wandopbouw en de uitvoeringsmethode (volledig (Eurocode 5 methode A) of partieel verankerd (methode K. De Proft)). Op basis van de ingegeven data wordt een voorontwerpberekening van de horizontale weerstand van de structuur uitgevoerd.

Deze tool is op eenvoudig verzoek te verkrijgen door een e-mail te sturen naar bram.vandoren@uhasselt.be . De handleiding, die ook theoretische achtergrondinformatie bevat, kan u hier raadplegen en downloaden.

Rekenbladen voor de controle van doosliggers

Met deze tools kunnen gelijmde en mechanisch verbonden doosliggers gecontroleerd worden conform Eurocode 5. De tools kunnen verkregen worden door een e-mail te sturen naar bram.vandoren@uhasselt.be . Achtergrondinformatie behorende bij deze tools kan u hier raadplegen en downloaden.

Leidraad verticale stabiliteit

Deze leidraad vat samen welke controles dienen te worden uitgevoerd voor de verticale lastafdracht in houtskeletbouwstructuren (wanden en vloeren).

Tutorial schijfwerking in vloeren

Dit naslagdocument bevat een literatuuroverzicht en een tutorial voor de berekening van vloerschijven in houtskeletbouwstructuren.