Zotero

Zotero er et gratis referencehåndteringsprogram, der hjælper dig med at administrere dine referencer. Udover korrekte henvisninger kan programmet hjælpe dig med at udarbejde referencer samt gøre deling af referencer nemt.

Med et referencehåndteringsprogram kan du nemt hente bøger/artikler/hjemmesider osv. som du bruger i dine opgaver, over i Zotero, og få Zotero til at indsætte referencer i din opgave, og til sidst generere en referenceliste - bare ved at trykke på én knap.

Zotero kan bruges med Mozilla Firefox og Google Chrome og på både PC og Mac.

Zotero understøtter pt. ikke Safari på Mac.

Vigtigt:

Når du bruger Zotero er det vigtigt, at du altid tjekker om de importede materialer stemmer overens med Fomelle krav ved skriftlige opgaver ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. De Formelle Krav er de officielle krav, som dine referencer og referencelister skal følge ved UCL. Det betyder, at du skal tjekke oplysningerne, der ligger i Zotero, så de er i overensstemmelse med de Formelle Krav. Under hvert eksempel i Formelle Krav, kan du se hvilke felter i Zotero, der skal udfyldes, så dine referencer og referencelister bliver korrekte.
Denne side er udarbejdet af UCL Biblioteket. Ved spørgsmål eller kommentarer kan du kontakte din lokale bibliotekar eller skrive en mail til: bibliotek@ucl.dk