1. שר החינוך הרב רפי פרץ נכנס לתפקידו
ברצוני לברך את הרב רפי פרץ, עם כניסתו לתפקיד שר החינוך ה-21 של מדינת ישראל.
החינוך בישראל מצוי בתנופה. אנו לקראת סיום שנת הלימודים תשע"ט, בהכנות מתקדמות לפתיחת שנת הלימודים תש"פ, אנו משוכנעים שבהובלת השר פרץ תניח מערכת החינוך תשתית ראויה לחינוך מתקדם ואיכותי, חינוך שיסלול את דרכם של תלמידי ישראל לאתגרי המאה ה-21.
הרב רפי פרץ הוא איש חינוך רב עשייה, עם רקורד עשיר ומפואר בשדה הצבאי, החינוכי, החלוצי והערכי. שנים רבות שימש השר פרץ כטייס מבצעי, היה הרב הצבאי הראשי של צה"ל, הקים מכינה קדם צבאית, ולאורך כל שנותיו חינך לממלכתיות, לשירות משמעותי בצה"ל, לאזרחות פעילה ומשמעותית - והכל במאור פנים ובשום שכל.
אני מאחלת לשר החינוך הצלחה רבה בתפקידו.
2. סיום שנת הלימודים תשע"ט
עם סיום שנת הלימודים תשע"ט אני מברכת את תלמידי המחוז בברכת חופשה נעימה. אני מודה לכל הצוותים החינוכיים, המנהלים והמפקחים על שנה של עשייה פדגוגית משמעותית ומאחלת חופשה נעימה ובטוחה וצבירת כוחות ואנרגיות לקראת שנה"ל תש''פ.
במהלך הקיץ יפעיל המחוז קייטנות, מחנות קיץ ומפעלי קיץ ויתקיימו מחנות של תנועות הנוער. להלן פירוט מפעלי הקיץ:
עם תחילת חופשת הקיץ, נערך מנהל ח"ן לפתיחת מגוון מסגרות חינוכיות ערכיות לחופש הגדול:
עם סיום שנה"ל והיציאה לחופשת הקיץ, תופעל תכנית "בית הספר של החופש הגדול" בבתי"ס היסודיים לתלמידי כיתות א'- ג' מכל רחבי המחוז במשך שלושה שבועות (21-1 ביולי).
הנושא המרכז של התכנית הינו "סיפורים בכל מיני צבעים" אשר תעסוק במגוון רחב של נושאים לימודים, ערכיים וחברתיים שיכללו חוגי העשרה והתנסויות חווייתיות בתחומי האומנות, הספורט, מדע וטכנולוגיה וכן, בעידוד קריאה והנאה. בנוסף, התלמידים ייהנו במהלך הפעילות מארוחה קלה ובריאה מידי יום. במסגרת הפעילות יינתן מענה איכותי לתלמידים רבים, התכנית תופעל בהדרכת מורים, סטודנטים ומדריכים ותעשיר את הילדים באמצעות מגוון תכניות המאושרות ע"י משרד החינוך.
תכנית "בית הספר של הקיץ" מרחיבה את הסל החינוכי גם במהלך ימי החופשה, זהו נדבך נוסף וחשוב בפעילות משרד החינוך לצמצום פערים, לטיפוח תרבות פנאי משמעותית ולחיזוק המוסד החינוכי כעוגן קהילתי. אני מודה לשלומית ויזל על התכלול.
כחלק מהתכנית הלאומית לילדים ולנוער בסיכון 360 במחוז הצפון בראשותי כיו"ר הוועדה המחוזית, גם בקיץ 2019 יופעל פרויקט "מתחברים לנוער בחופים" בשלושה מוקדים שונים ברחבי הצפון: טבריה – חוף שקמים, חוף גולן – חוף לבנון ובצפת - גן המצודה (מיועד לבני הנוער החרדיים).
מדובר בפרויקט ייחודי בהובלת התכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון 360, המופעל בשותפות בין משרדית הכוללת את משרד החינוך, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, המשרד לביטחון פנים והרשויות המקומיות. בשלושת המוקדים בצפון יוקמו במהלך חודשי יולי-אוגוסט מתחמי הידברות, אשר יאוישו באנשי צוות מקצועיים ובמתנדבים שיעברו הכשרה לקראת העבודה עם בני הנוער בקיץ. הפרויקט נועד למנוע היווצרות מצבי סיכון בקרב בני נוער המבלים בחופשה באזורי המתחמים, לאתר בני נוער במצבי לחץ וסיכון, לתת מענה מיידי למצוקות בני נוער ולהפנות במקרי הצורך לגורמים המוסמכים להמשך טיפול.
הצוות המקצועי והמתנדבים שפועלים במתחמים יעניקו לבני הנוער מענה ייחודי, טיפולי ואטרקטיבי, וכן אוזן קשבת, הסברה והכוונה. לרשות בני הנוער במתחמים יעמדו שתייה קרה, עמדות להטענת ניידים, כיבוד קל, משחקי קופסה ושולחן, פעילות חברתית וכמובן, צוות חם וקשוב. אני מודה לצוות פיקוח רב מקצועי בראשותו של ד"ר טניה לוי הממונה על התכנית הלאומית בצפון, על תכלול הפרוייקט.
3. היערכות לשנת הלימודים תש"פ
הנושא המרכז לשנה הלימודים תש"פ הוא "ערבות הדדית". ערבות הדדית היא אחד מערכי היסוד של החברה הישראלית. 'כל ישראל עֲרֵבִים זה לזה' הוא ביטוי שטבעו חז"ל. הביטוי מציין את הסולידריות בין האנשים ואחריותו של כל אדם לשלומו ורווחתו של חברו.
לאחר עבודה מאומצת שהיו שותפים בה מפקחים, מדריכים ובעלי תפקידים, אושרה תכנית העבודה המחוזית. התכנית משקפת את העשייה הייחודית הנעשית במחוז ומתבססת על התכנית האסטרטגית של משרד החינוך. הציר המארגן בתכנית העבודה השנתית שלנו יתמקד ביישום עקרונות פדגוגיה מוטת עתיד. להלן הדגשים עליהם מתבססת התכנית:
יושבי ראש היעדים וחברי הצוותים עמלו במהלך החודשיים האחרונים על כתיבת תכנית העבודה. במסגרת התהליך כל צוות דייק את תפיסת השינוי ונערך בכל יעד תהליך של תעדוף ומיפוי המשימות בהלימה לתהליכי מפתח מחוזיים המשקפים את הצירים המארגנים לעשייה המחוזית.
בתחום זה המחוז נערך לשינויים בשנת הלימודים הקרובה ועושה ימים כלילות על מנת לאפשר פתיחת שנה באופן מיטבי:
במסגרת היערכות ארגונית לשנת תש"פ, אני מבקשת מהמפקחים ערנות ובחינה מתמדת מול מנהלי בתי הספר שכל עובדי ההוראה מדווחים על פי השיבוץ והמחויבות גם במערכת אופקית. כמו כן, חשוב לוודא כי כל מנהלי בתי הספר הסדירו את מינוי בעלי התפקידים וקיבלו את אישור הרפרנטים המחוזיים. שימו לב, אין לאשר ו/או לעודד מנהלים להעסיק מורים לפני מתן אישור של כוח אדם וגזברות.
בתאריך 8/8, יום ה', יתקיים כנס היערכות למפקחים ולמנהלי יחידות מנהל בין השעות 8:30-15:30.
בתאריך 26/8, יום ב', יתקיים כנס מחוזי במעמד שר החינוך, המנכ"ל ומנהלת המחוז. הכנס יערך בהיכל התרבות כרמיאל בין השעות 10:15 ל-13:00. כל מנהלי מוסדות חינוך ומפקחים מוזמנים לכנס.
בתאריך 26/8, יום ב', בין השעות 14:00-16:00 יתקיים כנס למנהלים חדשים במעמד מנהלת המחוז. הכנס יערך בפסג"ה כרמיאל. משתתפים מנהלים חדשים ומפקחיהם.
על מנת להבטיח פתיחת שנת לימודים כהלכתה, ב-31/8 יפתח חדר מצב במחוז. בעלי התפקידים שיאיישו את חדר המצב יקבלו הזמנות בהמשך.
4. יישום תיקון לחוק החינוך המיוחד-הכלה והשתלבות
בשנה"ל תשע"ט נבחר מחוז הצפון להוביל יישום של תיקון חוק החינוך המיוחד. המחוז כולו נרתם למשימה בצורה מעוררת השראה. כחלק מהתהליך קלטנו 15 מפקחים ו-14 מדריכים לתפקיד יו"ר ועדות הזכאות ונבנה במחוז מערך ועדות זכאות. יצאנו לדרך החדשה, כאשר הנהלים וההנחיות נכתבו תוך כדי תנועה, ולמרות האתגרים השלמנו את המשימה! בתיה"ס והגנים, בהובלת המפקחים קיימו ועדות טרום זכאות, מילאו את שאלוני הראמ"ה וההפנייה והניחו את התשתית לקיום ועדות הזכאות. וועדות הזכאות והאיפיון קיימו למעלה מ-10,300 דיונים בתלמידים עד תחילת חודש יוני. בימים אלה מושלם תהליך שיבוץ התלמידים לבתי הספר ובמקביל מתנהלות במרץ רב וועדות רב מקצועיות לפילוח התמיכות. צוותי החינוך הרגיל והמיוחד עמלים על גיבוש המענים החינוכיים המותאמים, כולל העסקת עוה בהלימה לצרכי התלמידים. כ-200 הורים הגישו השגות על תוצאות הועדה והם מוזמנים לועדות השגה המתקיימות במחוז.
בנוסף, צוות ההיגוי המחוזי הוביל מהלכים דרמטיים הקשורים לתהליך יישום החוק ובמקביל קיימנו מפגשי למידה עם מחוזות אחרים שביקשו ללמוד כיצד ליישם את הרפורמה. אני מודה לצוות ההיגוי - צילה אדלשטיין, רחל אלג'ים, אפרת בן צור, שלומית ויזל, אפרת ברק, מאשה כצמן, עינת זמיר וסיון וולמן על ההובלה.
המשימה הבאה העומדת בפנינו היא פיתוח תהליך מעקב ובקרה אחר יישום התהליך. אין ספק שבלא ההתגייסות המלאה של כל השותפים לדרך - מפקחים, מנהלים וצוותי החינוך, מנהלי מתי"א וצוותיהם, מנהלי שפ"ח, מנהלי אגפי חינוך, נציגי ארגוני הורים ויושבי ראש ועדות הזכאות, לא היינו מגיעים להצלחה במשימה בצורה מרשימה כל כך מבחינה איכותית וכמותית.
5. מחוז מוטה עתיד - היערכות המחוז
בהמשך להיערכות המחוזית ובניית האקו-סיסטם המחוזי להחלת פדגוגיה מוטת עתיד, נאספים ומפותחים חומרים שיועמדו לרשות מוסדות החינוך באתר המחוז. בימים אלה עובר אתר מחוז הצפון שדרוג ובימים הקרובים ינגיש חומרים בנושא פדגוגיה מוטת עתיד למוסדות חינוך. האתר יעודכן בחומרי רקע, מיומנויות וכלים. בהמשך מתוכנן להעשיר את האתר גם בתוצרי עשייה מבתי ספר לצורך למידה הדדית. מומלץ להיכנס ולהתעדכן.
במקביל, נמשכת עבודה של צוות מוביל פמ"ע בתחומים: פיתוח מקצועי, מודל הבשלות, איתור בתי ספר מדגימים ובתהליכים חשובים נוספים. בימים הקרובים הצוות המוביל ישתתף בתהליך פיתוח מקצועי של יומיים, על מנת להמשיך ולהעמיק בתפיסה הפדגוגית ובעקרונותיה.
6. פיתוח מקצועי
בד בבד עם ביסוסו של מחוז הצפון כארגון מוטה עתיד והחלתו של חוק ההכלה וההשתלבות, יהוו תהליכי הפיתוח המקצועי בשנה"ל תש"פ עוגן משמעותי להצמחתה של פדגוגיה מוטת עתיד המושתתת על עקרונות קונסטרוקטיביסטיים בתהליכי הליבה של כל שדרות הארגון: מפקחים, מנהלים וסגלי הוראה. בשלב זה, גובש מיקוד תכני ומתודולוגי עבור אוכלוסיית המפקחים ומנהלים ואנו ממשיכים בתכנון פיתוח מקצועי עבור סגלי הוראה מול מרכזי הפסג"ה.
תהליך ההכשרה המחוזי בשנת תש"פ יזמן התנסות מתמשכת של בעלי התפקידים בלמידה בקהילות מקצועיות ובהנחיה פמעי"ת, שתכלול תמיכה שוטפת בשיפור פרקטיקות בשדה עבודתם. ההצעה מכוונת לקדם שינוי ארוך טווח במבנה של תהליכי ההתפתחות המקצועית של מפקחים במעבר לקהילות למידה ועשיה.
פיתוח מקצועי למנהלים במסגרת מפקח ומנהליו מהווה מנוף להתפתחותם של מנהלי בתי ספר בתפקידם. השתתפות בפורום עמיתים זה בהובלתו של המפקח , היא הזדמנות מרכזית לייצר עבור המנהלים קהילה מקצועית העובדת ולומדת יחד, כמודלינג ללמידה והתפתחות של סגלי הוראה בבתי הספר של המנהלים.
7. פרסי הצטיינות במחוז
זו השנה השלישית ברציפות זוכה מחוז הצפון של משרד החינוך בדירוג הגבוה של הפרס הלאומי לאיכות ולמצוינות במגזר הציבורי ע"ש יצחק רבין מבין משרדי הממשלה. מחוז הצפון מוביל ומטמיע תהליכי איכות ומצוינות והיחיד בארץ שהגיע לדרגה הגבוהה של הפרס האירופאי לאיכות ולמצוינות מטעם ארגון ה-efqm.
בנוסף, מחוז הצפון הגיש שלושה בתי ספר לפרס הלאומי לאיכות ולמצוינות במגזר הציבורי, שקטפו גם הם דירוג מרשים:
תעודת C2E2
ב-18/6 זכיתי לברך ולהעניק תעודת C2E2 - כוכב שני לשלושה מנהלי בתי ספר ורכזי האיכות שלהם, הלוקחים חלק בתכנית למצוינות ארגונית ה-efqm:
שלושת בתי הספר הזוכים משתייכים לנבחרת ארצית שבה בסה"כ 8 בתי ספר, כולם מהצפון. כל הכבוד לבתי הספר ולצוותים על השאיפה למצוינות ועל העבודה המאומצת.
שמחה וגאווה גדולה על זכייתן של שני מורות מהצפון בתחרות המורה של המדינה. טקס ההכרזה על הזוכים נערך ב13/6 באוניברסיטת תל אביב במעמד נשיא המדינה ומנכ"ל משרד החינוך:
אני מברכת את המורות שלנו שמלמדות מתוך שאר רוח, נשמה יתרה ואהבה גדולה ועמוקה לתלמידיהם, כל הכבוד!
ב-19.6, בטקס פרס חינוך מוסדי ארצי שנערך בירושלים בהשתתפות שר החינוך, הרב רפי פרץ , המנכ"ל , שמואל אבואב , יו''ר המזכירות הפדגוגית , ד''ר מירי שליסל, מנהלת המחוז, ד''ר אורנה שמחון, הוענקו פרסים לשני בתי ספר ממחוז הצפון:
אני שמחה, גאה ונרגשת לברך את המוסדות הזוכים שהוכיחו את עצמם כבתי ספר מעצימי הישגים, ערכיים וחלוצים בעשייתם.
8. מערכת נוכחות חדשה
החל מתחילת חודש יוני הופעלה במשרדנו מערכת ניהול נוכחות חדשה במרכב"ה. המערכת הנוכחית נועדה לתת פתרון פונקציונלי ונוח לעדכון נתוני נוכחות עובדים באמצעות כרטיס חכם, ללא צורך בהעברת ניירת. המערכת החדשה מהווה שיפור משמעותי בתהליכי דיווח הנוכחות ומקצרת את זמני הטיפול בדו"חות ובשכר העובדים.
במהלך החודש בוצעו הדרכה לפיקוח והדרכה נוספת לעובדי המנהל ולסטודנטים. בהמשך תתבצע הטמעת המערכת על ידי מתאם המחשוב.
אני מודה למאיר ברקוביץ ולצוות המחשוב על הדרכה מקצועית והטמעת המערכת במחוז.
9. ימי עיון למנהל ולפיקוח
כמידי שנה, לאחר מלאכת תכנון והכנות מרובות, יצאנו ליומיים מושקעים באזור הצפון. יומיים של גיבוש והנאה באווירה קייצית שאפשרו לכולנו אתנחתא מהעבודה המאומצת של סוף שנה, לצבור כוחות, לשוחח ולצחוק יחד. בדיוק כפי שנאמר בקליפ שהופק והוקרן בימים אלה - שבט אחים ואחיות. בעקבות ימי העיון לא הפסקנו לקבל הדים מחממי לב על הארגון וההשקעה.
אני רוצה להודות מקרב לב לעופר, מאיר וחגי וכל מי שלקח חלק ותרם להצלחת ימי העיון.
בברכה,
ד"ר אורנה שמחון
מנהלת המחוז
ב-4.6 נערך אירוע חינוכי יוצא מגדר הרגיל, הכנס השנתי של תוכנית ״שגרירים״ מודל האו״ם לזכויות הילד שהתקיימה בבית הספר ״רעות״ ע״ש גולדה מאיר שבנהריה. תוכנית ייחודית בשותפות של משרד החינוך והאו״ם. במסגרת התוכנית התלמידים, המתפקדים כשגרירים, חוקרים סוגיות העוסקות בזכויות ילדים ברחבי העולם בעברית ובאנגלית ומציעים פתרונות אפשריים. היום הציגו התלמידים את תוצרי החקר שלהם בשתי השפות בפני קהל מכובד של שגרירים מרחבי העולם. בין השאר כיבדו את התלמידים שגריר רוסיה שהגיע עם המזכיר הראשון והקונסול, שגריר יוון, שגריר מקסיקו ועוד. הרצאות התלמידים היו רציניות ומרתקות ובינהן הרצאות על חטיפת והעלמת ילדים, ילדים באיזורי מלחמה, נישואין בגיל מוקדם, עוני, ניצול בעולם העבודה ועוד. התוכנית מפתחת בקרב התלמידים מודעות ורגישות לעוולות בתחום זכויות האדם ותקוותי שיגדלו להיות אזרחים רגישים ופעילים בתחום בבגרותם. כל הכבוד למנהלת בית הספר הגב׳ איריס אלאלוף וצוות ביה״ס על חינוך למשמעות.
ב-5/6 נערכה תחרות כתיבה יוצרת תשע"ט. בתמונה נבחרת הכותבות של אורט אלון יקנעם - נויה, דייאנה ודקל. התלמידות קיבלו היום שי ותעודת הערכה מטעם חברי ועדת השיפוט של משרד החינוך על זכייתן בתחרות "תורה נביאים וכותבים".
בהרבה נחת שמענו מפי התלמידות את הסיפורים שמאחורי הסיפורים המקראיים שנכתבו על ידיהן - ביצירתיות ובכישרון רב. שמענו בהתרגשות על החיבור הייחודי המתגבש אט אט של התלמידות לספר התנ"ך ולאוצרותיו. ישר כוח, בנות יקרות, והמשכנה להטות לב ויד לסיפורי המקרא המאלפים.
ישר כוח גם למורות לתנ"ך, שרה בוזיאנו ואוסנת רוזנברג, על הקניית הערכים לאהבת המקרא ולמצוינות לימודית. תודה לחברינו היקרים ממנהל חברה ונוער בראשותו של אברהם בן שושן על העידוד והדרבון לעשייה עשירה וערכית.
ב-2.6 נחנכה החווה החקלאית החדשה בעמק הירדן בשם צמח בראשית - חווה חקלאית לימודית עמק הירדן... זו החווה ה-15 במחוז הצפון! היסטוריה של החוות בעמק הירדן נעוצה במאה ה-20, כאשר חנה מייזל הקימה את חוות העלמות, חווה ייחודית לחינוך חקלאי לנערות. בין החניכות הייתה גם רחל המשוררת. מקימיה של החווה השכילו לשמר את רוח החדשנות וייחדו אותה כחווה מקדמת טכנולוגיות מידע, נאחל לכם הצלחה בעשייתם החשובה.
ב-11.6 במתנ"ס מעונה, נערך יום עיון "בשבילם" לזכר חללי מלחמת לבנון השנה, לציון 13 שנים שחלפו מאז המלחמה. היום תוכנן בהובלת מנהל חברה ונוער ושותפים רבים נוספים. את יום העיון כיבדו בנוכחותם תת אלוף גיא חסון מפקד חיל השיריון, אלוף במיל בריק וראשי רשויות מעלה יוסף , מעלות. 100 תלמידים מבתי הספר מהצפון השתתפו בסדנאות משמעותיות לזכרם של הנופלים.
ב-11.6 התקיימה ועדת היגוי ישובית לילדים ונוער בסיכון בעיריית נהריה. הוועדה כללה נוכחות של בעלי תפקידים מהאגפים השונים: חינוך על נגזרותיו, רווחה, בריאות, ביטחון פנים, וקליטת עליה, מנכ"ל העירייה והמפקחות רבקה וישניה ושגית בכר. הפורום הבין משרדי היה מכבד ומכובד ובראשו עמד ראש הרשות מר רונן מרלי שמכוון לשינוי ארגוני בעיקר בתחומי החינוך והרווחה. מרגש בעיקר היה לראות את ההתגייסות של כלל השותפים ברשות למען מציאת פתרונות לאתגרים שעלו בוועדות הגיל.
תודה רבה למנהלת המחוז ולמפקחים השותפים על עומק העשייה והנתינה ולדר' טניה לוי על הובלת התהליך.
ב-11.6 נערך כנס חוות חקלאיות ארצי בסימן אחדות וייחודיות בכפר הנוער -נהלל. 50 חוות בארץ ותלמידיהם השתתפו בהפעלות/ תחנות: יהודים, ערבים, בדואים, דרוזים, חמ״ד וממלכתי- חגיגה רב תרבותית. האירוע היה מרגש ולמחוז הצפון הייתה נציגות מרשימה ומכובדת.
במהלך היום תלמידי כיתות ו' נהנו בפעילויות השונות שהכינו החוות החקלאיות: הכנת תבלינים, ירקות ופירות ב-5 צבעים, פעילויות בנושא חרקים והאבקה ועוד. היה יום חווייתי ומרגש.
ב19/6 התקיים ביסודי אלזייתון בבועיינה נוג'ידאת יריד חקר מחוזי לעבודות חקר ופתרון בעיות במדע וטכנולוגיה במגזר הבדואי. התלמידים הציגו בפני המבקרים את עבודות החקר שעליהם עבדו במהלך שנת הלימודים, הסבירו על התהליך שעברו משלב שאלת החקר ועד לקבלת תוצאות הניסויים והסקת מסקנות. בסיכום היריד התקיים טקס חגיגי עם תזמורת הצופים, הופעת תלמידים, וחלוקת תעודות. את התלמידים ברך מר מוסא חילף שהדגיש את חשיבות העיסוק בחקר כחלק מהמיומנויות הנדרשות במאה ה-21. ליריד הגיעו מנהלים, ראש הרשות, ובתי הספר מהמגזר הבדואי במחוז. המפקחים: טארק ג'ואמיס, אמין מוקטרן, נורית ברגר גיל ואילנית אייזיק חילקו תעודות הערכה לבתי הספר.
הנהלת המחוז ברשות ד"ר אורנה שמחון ערכה ב-25/6 סיור בשביל הסנהדרין. במהלך הסיור התקיימה פגישה עם בכירי רשות העתיקות - סנונית ראשונה במסגרת מיזם מעורר השראה שבמסגרתו אלף בני נוער מהצפון חופרים ומסמנים את השביל ההיסטורי הזה. מדובר במיזם תיירותי, חינוכי, ערכי ורב תרבותי מהמעלה הראשונה שנועד לשמר את מורשת הגליל והוא משותף למשרד החינוך ולרשות העתיקות.
מיזם שביל הסנהדרין קם והיה למציאות כשי למדינה לכבוד 70 לעצמאותה. השביל שאורכו 70 ק''מ חוצה את הגליל מבית שערים ועד טבריה ועובר בין אתרים קסומים המיוחסים ל- 70 חכמי הסנהדרין... " ההולך בשביל יחווה באופן בלתי אמצעי את הארכיאולוגיה, ההיסטוריה, הטבע ונופי הגליל, תוך הדגשת הערכים המשותפים והעמקת הזיקה של כלל האוכלוסייה אל אדמת הארץ ועתיקותיה. כל אחד ממקטעי השביל מציג ערך אוניברסלי אחר - עשייה, שלום, ענווה, נתינה ואהבה..."
הביקור המרתק כלל את אושה העתיקה, בית הכנסת וקבר רבי יהודה בן בבא בשפרעם, בית שערים, קברות השומרים ופסלו של אלכסנדר זייד. ,תודה לרויטל בלנדר על הארגון.
בתאריך 12.6.19 התקיים יום ספורט לבתי הספר מהחינוך המיוחד בבית הספר "ויצו ניר העמק" עפולה.
סה"כ כ- 250 תלמידים מ-15 בתי ספר הגיעו ליום הספורט והשתתפו במגוון רחב של פעילויות ותחנות שהותאמו במיוחד עבורם: משחקי מצנח, קליעה למטרה, משחקי מרוץ, בוצ'ה, כדורסל כיסאות גלגלים, קלאס ועוד תחנות רבות ומעניינות. תלמיד ויצו ניר העמק עפולה לקחו חלק ביום זה, בהדרכה וליווי של התלמידים בתחנות השונות. שיתוף הפעולה בין התלמידים המשתתפים לבין בתי הספר שנכחו ביום הספורט היה מדהים.
היום היה מרגש והפגיש בין תלמידים בעלי מוגבלות שכלית בכל הרמות (מוגבלות קלה עד קשה), אוטיזם ובעלי נכויות פיזיות ומוטוריות שונות. כל התלמידים המשתתפים קיבלו בסוף היום תעודת השתתפות. התלמידים הגיעו ליום הספורט ערוכים ויצאו בסוף היום מחויכים ומסופקים.