AFT Arbeidsforberedende trening

AFT - Arbeidsforberedende trening

AFT er et NAV-tiltak med fokus på karriereveiledning, opplæring og arbeidsutprøving med mål om jobb. Jobbsøkeren kan prøve seg ut i ulike bransjer, få opplæring i relevant yrke og kjennskap til arbeidslivets krav og forventninger.

Opplæring i basisferdigheter som lesing, skriving og matematikk kan inngå i tiltaksperioden. Det kan etableres fagopplæringsløp med sikte på fagbrev eller kompetansebevis.

Valg av arbeidsplass gjøres på grunnlag av individuell veiledning og vurdering av hvor jobbmulighetene finnes. Stavne har samarbeid med mange bedrifter og deltar i flere næringslivsnettverk i Trondheimsområdet. Stavne kan også tilby arbeidspraksis i intern avdeling i en oppstartperiode innenfor: Kjøkken og kantine, Søm- og skinnarbeider, og Snekkerverksted.

RBK - Ung i jobb. Stavne driver sammen med Prima, RBK Ung i jobb som er tiltak for yngre brukere i AFT i samarbeid med Rosenborg Ballklubb. RBK UIJ holder til på Brakka. RBK Ung i jobb har gruppeinntak to ganger i året og har plass til 12-15 deltakere. Tiltaket har tett samarbeid med RBK's partnernettverk i næringslivet for å få deltakere ut i jobb og læreløp.

NAV er søkerinstans for AFT tiltaket.

Kontaktperson: Kjetil Røttereng Fagkoordinator, T: 95 30 60 00, kjetil.rottereng@trondheim.kommune.no