Arrangement

Raw Air, 13. - 14. mars 2019

RAW AIR kommer igjen til Granåsen og Trondheim for å kjempe i verdens tøffeste hoppturnering. Kvinnene har sin finale i RAW AIR i Granåsen.

Trondheim Skishow, 3. april kl 19.00

Trondheim Skishow er et konsept der trønderske talenter får muligheten til å utfordre dagens skistjerner i et annet format enn hva vi ser i tradisjonelt langrenn. Det vil si en kort actionfylt løype med hopp, kuler og høy fart. Konkurransen foregår etter utslagsmetoden der de bakerste løperne på hver runde blir tatt ut av løpet, før feltet samles til en ny fellesstart. Dette, akkompagnert med artist og show på scenen.

Metallica, 13. juli 2019

Live Nation & Trondheim Concerts presentere selveste Metallica i Granåsen Arena. Turneen Metallica legger ut på er en del av «WorldWired Tour 2019», som består av 25 konserter fordelt på 20 forskjellige land rundt i Europa. Turneen sparkes i gang i Lisboa i mai, og kommer til Norge altså med en enestående konsert i Trondheim den 13. juli 2019. Dette er bandets aller første besøk i Trondheim. Bandets gigantiske konserter har gått sin seiersgang over hele verden, på sin forrige turne som ble avsluttet i mai i år så slo de 29 publikumsrekorder på sin ferd.

Med seg har de altså Ghost, som i flere år har levert mytiske og okkulte historier gravert i metall. Det kritikerroste, prisvinnende og elskede bandet ledes nå av sin nye frontfigur Cardinal Copia. Svenskene er aktuelle med albumet «Prequelle», som blant annet har fått terningkast 5 i Dagbladet og 9/10 av Musikknyheter.

Det norske bandet Bokassa fra Trondheim blander hardcore punk og stoner rock til sin særegne sjanger stonerpunk. Debutalbumet «Divide & Conquer» fikk strålende kritikk verden over, og Metal Hammer UK mener det er et av de 11 beste albumene fra 2017. Lars Ulrich (Metallica) har også uttalt at de er et av hans nye favorittband.

Mid-Scandinavian Tour i 2020

22. februar: Sprint, klassisk, Trondheim (Granåsen)

23. februar: Jaktstart med skibytte, Trondheim (Granåsen)

Norges og Sveriges skiforbund har gått sammen om et tour-konsept som blir et sesonghøydepunkt i 2020, et år uten uten VM og OL. Tour 2020 er et resultat av et inter-regionalt initiativ fra Østersund og Trondheim. Hvert fjerde år er det en mesterskapsfri sesong, og i 2016 lanserte FIS en tour i Canada i denne perioden. Det ble en stor suksess. Nå er det de to store skinasjonenes tur til å samarbeide. I motsetning til Tour de Ski som er separate arrangement i fire land, har Ski Tour 2020 en felles overbygning gjennom et nyetablert selskap eid av det svenske og det norske skiforbundet, Tour 2020 AB.

Touren består av seks konkurranser, og strekker seg over ni dager midt i februar neste år. Arrangører er Sportkompaniet for etappene i Østersund og Åre, IL Varden Meråker for etappen fra Storlien til Meråker og Granåsen Aktivum for etappene i Trondheim. Arrangørene jobber for at deltakere, støtteapparat, publikum og tv- seere vil oppleve Ski Tour 2020 som et helhetlig arrangement i verdens beste skiregion.

NM på ski, januar/februar 2021

Granåsen er tildelt NM på ski langrenn første del om to år.

Det er Granåsen Aktivum som formelt blir arrangør for NM på ski om to år. Mesterskapet i Granåsen i langrenn er planlagt til månedsskiftet januar/februar 2021. Granåsen Aktivum var en av tre NM-søkere.

- Granåsen er en solid søker og en god kandidat for et Norgesmesterskap i langrenn del 1, og det er stor langrennsinteresse i distriktet. Med forhåpentligvis et fremtidig ski-VM i Granåsen igjen kan NM på ski være en fin milepæl på veien, forteller leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Granåsen skisenter er Trondheims hovedarena for vinteridrett. Det var i 2008 at det ble arrangert NM på ski her sist gang, samt så var det verdenscup der i 2009. De siste årene har det blitt arrangert verdenscup i både hopp og kombinert i Granåsen.