Kunst på Heimdal vgs

Østers

På plassen utenfor hovedinngangen til Heimdal videregående skole, vil det komme en skulptur som er en høyreist kopi av den ene halvdelen av skallet til en stillehavsøsters. Skulpturen er tenkt utført i støpt aluminium. Utsiden vil være grov, rett fra støpen. Innsiden vil være polert opp og lakkert i et flytende skimmer av halvtransperent lakk. Østersen er tenkt som et uventet samlingspunkt. Heimdal er ikke en kystby, så østersen opptrer her utenfor sin naturlige sfære.

På plassen er den noe absurd, det er noe som ikke hører hjemme, en fremmed. Den fremmede som møtested kan handle om nettopp å inkludere. Den er en markering av plassen fordi den er en kontrast til alt det som er rundt, slik vil skulpturen bli et inkluderende møtested for hele området. Østersen er tenkt å være et lekent og kreativt møtested, ambisiøst i størrelsen og engasjert igjennom at det tar opp og problematiserer både miljøspørsmål og spørsmål knyttet til det å høre hjemme.

Om kunstnerne

Lutz-Rainer Müller (f. 1977) og Stian Ådlandsvik (f. 1981) er en norsk-tysk kunstnerduo som bor og arbeider i Oslo og Leipzig. L+S har jobbet sammen siden 2006, og arbeider primært med kunst i relasjon til spesifikke steder og offentlige rom.

l-plus-s.com // www.stianadlandsvik.net // www.lutzrainermueller.com

Kunst på Heimdal videregående: kommune + fylke = sant

Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune samarbeider om kunsten i bydelen. Østers er ett av flere prosjekter på nye Heimdal videregående skole, som omfatter både innendørs og utendørs kunst. Les mer om prosjektene på skolens egne nettsider.

Foto: Grete Brit Fredriksen