Trees of Memory - Serbian

Ako je voljena osoba iznenada istrgnuta iz naših života, za mnoge od nas, ništa nije isto kao što je nekad bilo. Žalost, krivica, prigovori, i beskrajna bol mogu odrediti naše dane, mesece, često godine ili ceo život. Bez obzira da li smo izgubili ove ljude kroz nesreću, iznenadne bolesti, samoubistvo ili zločin. Mnogi gube kontrolu nad svojim životima, ili čak hrabrosti da nastave život. Dakle, u mom slučaju, samoubistvo je rasulo moj svet u milione komada i ja nisam želeo da nastavim živeti.

Sličnu sudbinu delim sa oko 66 000 drugih direktno pogođenih samoubistvom u Nemačkoj - u svetu skoro 7 miliona, iz godine u godinu.

dosada: 35 drveće / 12 zemalja


Zbog toga zelim zasaditi stabla na sećanje onih koji su nas napustili, i za one koji su ostali nakon njih, zajedno sa tobom, na

Trees of Memory

75 000 km oko sveta, povezujući više od 60 zemalja, u narednih bar 15 godina. Moj cilj je stvoriti pažnje vredan simbol, pre svega za one koji žele sebi oduzeti život. Želeo bih pokazati da možemo dostići neverovatne stvari, čak i u najtamnijim momentima života.Šta me vodi?


 • Ovim krugom rastućih, cvetnih stabala oko sveta, simbolom ljubavi, snage lepote i beskonačnosti života, želim sa Footpath of Life
 • dati članovima porodice i prijateljima novu nadu i veru u život
 • postaviti znak protiv rastuće potištenosti, manjka perspektive i usamljenosti širom sveta
 • dati nadu onima koji su zaostali za nama u svojim najmračnijim momentima
 • olakšati poslednje zbogom ovim posebnim stablom, koje će biti povezano sa ostalima, onima koji dele sličnu sudbinu
 • dati snagu i hrabrost onima koji očajavaju, onima koji pate od depresije, onima koji više nemaju perspektivu, koji više ne vide pozitivnu stranu života
 • mobilisati ljude da mi se pridruže u otkrivanju ogromne vrednosti života
 • sakupljati životne priče, iskustava i sudbine – arhivu priča, koja omogućava razmenu a time i pomoć
 • pokazati bližnjima da nisu sami u svojim iskustvima
 • pozvati ljude na put zajedno sa mnom u otkrivanje novih perspektiva
 • privući svetsku pažnju na problem rastućeg broja samoubistava
 • podrška internacionalnom radu na prevenciji samoubistava, i pružanje hitne novčane pomoći
 • pronaći put van stanja neaktivnosti. I sam sam patio od teške depresije, pokušaja samoubistva, gubitka voljene osobe, i spreman sam odustati od svega, odreći se svoje penzije i takozvane sigurne budućnosti da bih dokazao svoje:

Imati ispunjen i srećan život je moguće: kada pratiš sebe, imaćeš moć nad svojim životom. Pokazaće ti se u svom punom sjaju, čak i ako si zaglavljen toliko dugo da ti se čini da traje zauvek. Sa Footpath of Life ću dokazati da je sve moguće.

Molim da me podržite i bićete deo nečeg velikog


 • Zajedno možemo posvedočiti o grandioznosti života
 • I nadam se, uspeti u ulivanju nove nade u život drugima,
 • Otvaranju novih vidika,
 • Sprečiti ih smrtonosnih ishoda
 • I dati životu novo značenje

Da bih primenio Footpath of Life potrebna mi je vasa pomoć. Podrška od ljudi,kao što ste vi, koji kao i ja, veruju da je vredno boriti se za život. Ja mogu pešačiti sam, mogu zasaditi stabla sam, ali ne mogu sam sakupiti sredstva potrebna za svu tehničku opremu, ne mogu sam sakupiti finansije za postavljanje temelje za Footpath of Life.

Footpath of Life će trebati vreme pre nego sakupim potreban novac uz pomoć socijalnih mreza da bi mogao opstati. Pružiću podršku na globalnom nivo za pervenciju samoubistava i pružiću hitnu finansisku pomoć potrebnima. Sve što imam je vera u efikasnost onoga što će Footpath of Life postići. Potrebni ste mi vi i vaša hrabrost da verujete u nešto jedinstveno.


Već sam nabavio deo potrebne opreme. Potrebno je još dodatnih

€5600 Eura za kompletiranje svega što je neophodno od opreme. Većinu toga možete pogledati ovde. Projekat će biti dokumentovan dnevno fotografijama i tekstom, i nedeljno sa YouTube dokumentacijom i još dosta toga. Da pomenem, bićete u mogućnosti da me direktno kontaktirate bilo kada. Za ovo će mi biti potrebna neophodna tehnička podrška. Klikom na dugme sa desne strane, možete učestvovati direktno.


Trebaće mi dve godine dok budem imao dovoljno pratilaca, sigurno prisustvo u medijima da stvorim sopstvena primanja, generalno preko YoutTube reklama, filijala, prodaje EKnjiga ili rezervacija za držanje predavanja i ostalih "little thinks". Ova mesečna primanja će mi omogućiti da finansiram nabavku stabala, telefonske pozive, zdravstveno osiguranje i ostalo što je potrebno za život. Prva 24 meseca bi u idealnim okolnostima bila unapred finansirana. Procenjena suma je €20.000 eura, što iznosi €830 eura po mesecu. Sav novac preko ovog iznosa ide direktno u moju fondaciju, koju ću zvanično oformiti narednih meseci. Ako želite da učestvujete, da osigurate najbitnije troškove i obezbedite bezbrižan start-up, možete to učiniti direktno preko dugmeta do. Tada ćete biti preusmereni na moj Gofundme sajt.

Ich möchte sofort einen Baum ermöglichen

Ако желите да донирате, добићете виртуелни дрво: map.


Za vasu sigurnost:

Pitajte me (info@footpath-of-life.com) šta god vas zanima i ja ću se truditi da vam odgovorim na sva pitanja, dokumentacijom ili drugim. Takođe imate mogućnost da donirate direktno Footpath of Life, na primer preko PayPal ili direktnim transferom. Sve informacije ovde


You can also use bank transfer or PayPal

Banks name: ING DiBa

Mario Dieringer - Trees of Memory

• IBAN: DE63500105170831619540

• BIC: INGDDEFF


You can support Trees of Memory Via PayPal - just click on it

Implentacija


 • Mesta gde će vasa stabla biti zasađenja će kreirati Footpath of Life.
 • Vi mi recite gde da idem, i zajedno ćemo zasaditi vaše drvo sećanja.
 • Prvo, sve lokacije ću organizovati po logičnom redosledu i tako kreirati svoju rutu kojom ću se kretati i koju ću pratiti. Od sela do sela, od države do države, od kontinenta na kontinent, od stable do stabla, od čoveka do čoveka.
 • Footpath of Life će biti dokumentovan na dnevnom nivou & multimedijalnoSvako je dobrodošao


 • Bez obaveza, besplatno
 • Svako me može kontaktirati, bez obzira odakle ste ili gde ja idem
 • Religiska, ezoteriska, kulturološka, politička uverenja širom sveta su za mene sva ista. Jedino do čega mi je stalo su ljudi
 • Footpath of Life je otvoren za svakoga, ne samo za one pogođene suicidom. Nije bitno kako ste izgubili dragu osobu, biću počastvovan zasaditi stablo ljubavi i postovanja, zajedno sa vama.
 • Udruženja ili kompanije mogu zasaditi stablo takođe
 • Svakom stablu biće data plaketa
 • Dok budem na putu, bilo ko ko je udaljen levo ili desno 100 km od planirane rute , može me pozvati da dođem. Fleksibilan sam u bilo koje vreme, ali ne mogu se vraćati unazad, jer život samo ide napred, nikada nazad.


Pročitaj više ili uzmi svoje stablo direktno

Jako mi je žao ali nisam u mogućnosti da obezbedim ceo sajt na vašem jeziku, jednostavno nemam potrebno znanje i veštine. Zbog toga sve ostale informacije će biti na Nemačkom ili Engleskom

My name is Mario Dieringer, and I am not willing to helplessly keep standing on the sidelines. People used to call me „Sunshine“, as nothing seemed to be able to break my optimism, no matter what happened. I was the life of every party, until suddenly, aged 46, my brain went haywire, throwing me into a full-fledged major depression, leading to an attempt at my own life. At easter 2016, the love of my life took his life – leaving my struggling and fighting for my own life day and night, for some rather long months.


Today, thankfully, I do not require medication and therapy any more, and have decided to put my full focus on this project. The sun was able to return to my life, because I was able to find a way to lead myself out of the scourge we call depression. I learned to follow my soul and my feelings, and pursue the resulting inner need to become active in helping others. Following ones own self proved to be the key in winning the fight for regaining your own life.

„Give your life perspective when it hungers for it!“

I wish to invite anyone interested to participate, and to help wherever I can.

Please, join me online or offline, via the established various social networks.