ביח"ר עטאללה לקרח מאת דני רכט
מאז ראשית שנות השלושים טחנת הקמח של שחדה עטאללה היא נקודת ציון בולטת בסביבת דרך סלמה. מה שפחות ידוע הוא שאדון עטאללה הפעיל בשנות השלושים והארבעים גם בית חרושת לקרח. תחילה פעל בית חרושת זה במתכונת מצומצמת במתחם טחנת הקמח (רחוב שניצלר כיום).
בראשית שנות השלושים החל להתפתח אזור מלאכה ותעסוקה בחלקה המערבי של שכונת גבעת הרצל בו פעלו עסקים בבעלות עברית לצד עסקים בבעלות ערבית. אדון עטאללה בחר לבנות בית יעודי לבית החרושת לקרח בבעלותו באזור זה בסמטה שנקראה אז רחוב התעשייה. הכתובת כיום היא רחוב רבנו חננאל 22. זמן לא ארוך אחרי הפעלת בית החרושת של עטאללה, נבנתה במגרש סמוך טחנת הקמח של אהרון חיות ושות'.
לאחר כיבוש יפו עברו נכסי עטאללה לידי האפוטרופוס לנכסי נפקדים וב-1949 הועברו הנכסים בחכירה לידי המשביר המרכזי, חברה קואופרטיבית להספקה של העובדים העבריים בארץ ישראל בע"מ.