A doua ediție Memoriile Cetății consolidează legăturile dintre oameni și poveștile cartierelor timișorene. Fie că suntem conștienți sau nu, împărțim fragmente de memorie cu străzile pe care le străbatem, cu porțile pe sub care trecem, cu oamenii pe care îi cunoaștem sau chiar cu cei care ne sunt străini.

În perioada 14 — 20 octombrie aducem cultura la tine în cartier și descoperim împreună hărțile intime ale comunității.

Locuitorii vor avea astfel ocazia să descopere − alături de artiști, personalități ale orașului și turiști − tipuri de intervenții artistice în spațiul public, aflate chiar sub ferestrele lor.

Pentru că trecutul istoric este o componentă importantă a identității culturale, cei 30 de ani de la Revoluție vor fi comemorați în cadrul ediției din acest an. Pornind de la premiza că istoriile se completează una pe cealaltă, bazându-se pe martori și pe mărturii directe, artiști și localnici vor încerca să contureze perspective personale asupra evenimentelor din '89. Fragmente ale memoriei colective, care au supraviețuit timpului vor fi transmise mai departe devenind o punte între generații, dar și un prilej de dezbatere și conștientizare a însemnătății lor istorice.