Ce mai înseamnă un oraș pentru locuitorii săi?

Ce reprezintă un oraș modern și inovator?

Cum definești spiritul Timișoarei - te gândești poate la revoluție, schimbare, progres, evoluție și dialog?

Provocăm oameni creativi, curioși și cu chef de desenat să imagineze istoria, specificul și spiritul Timișoarei pentru 7 pereți din Complexul Studențesc. Ne dorim să redăm astfel capitole esențiale ce stau mărturie orașului, iar talentul și iscusința să fie cei mai buni naratori.

Istoria, specificul și spiritul Timișoarei - tema acestei ediții cuprinde orice formă de interpretare care se referă la principiile și elementele pe care orașul le are în componenta sa și care conturează felul în care îl percepem.

Intervențiile artistice vor avea loc într-o zonă unde locuiesc tineri din diferite colțuri ale țării și care își desfășoară cea mai mare parte din activitate acolo. Construit ca un spațiu cu posibilități multiple - locuire, cercetare, agrement - campusul reprezintă și un nod de legătură prin care artiștii își pot aduce aportul vizavi de felul în care Timișoara ni se înfățișează. Atenția direcționată către această zonă reprezintă un interes de înțelegere și integrare a modului în care comunitatea deja stabilită și cea în proces de tranziție se raportează la dimensiunile orașului.