שירים וסיפורים





הקדמה לשימוש במאגר החומרים

שירים וסיפורים

שירים וסיפורים הם אמצעי חשוב בתקופה זו בראש ובראשונה להפגת מתחים, לעיבוד רגשי, לבילוי זמן של הנאה משותפת של ההורה והילד, ולהעשרה בתכנים, מושגים ושפה גם"בשגרת חירום" מתמשכת זו.

חלק מהחומרים במאגר שיתופי זה עובדו על-ידי מומחיות תחום חינוך כו"ח לשימוש עם ילדי הגן בטיפולן במהלך תקופת החירום הנוכחית, וחלק מהחומרים לוקטו על-ידי אנשי הצוות ממקורות שונים. אפשר לקבל רעיונות מהחומרים במאגר וליישמם בעיבוד חומרים אחרים המותאמים לילדי הגן שלכן.

לתשומת לב:

בתקופה זו ההורים מהווים מתווכים מרכזיים של חומרי הלימוד הנשלחים לילדים. זאת גם כאשר השיר או הסיפור מועברים בסרטון וידיאו, ומסופרים על-ידי איש צוות המוכר לילד, או שאיננו מוכר לו (גננת, ק"ת, מתורגמנית לשפת סימנים). לפיכך, בסיטואציה חדשה ובלתי שגרתית זו כדאי לתת את הדעת להיבטים הבאים:

  • מהי פניותם ויכולתם של ההורים לתווך את החומר הנשלח לילדים? (מהם המשאבים של זמן, השכלה, שליטה בשפה העברית, מבנה המשפחה, מידת גורמי לחץ במשפחה...)

  • ללוות שירים וסיפורים בהדרכה ברורה, קצרה וממוקדת בנקודה אחת או שתיים (חשוב לא להציף את ההורים בדרישות, ולהיות רגישים לתגובותיהם ובקשותיהם) :

דוגמאות להצעות ממוקדות שאפשר לתת להורה:

- להמליץ להורה להסביר מילת מפתח או שתיים מהשיר או הסיפור.

- להמליץ להורה להתבונן בתמונה הפותחת של הספר ולבקש מהילד לנחש על

מה הסיפור

- להמליץ להורה לשאול את הילד איזו דמות הכי אהב בסיפור ומדוע?

- להמליץ להורה לשאול שאלת הבנה אחת או שתיים במהלך הסיפור או בסופו

  • להציע להורה ולילד פעילות אחת או שתיים בעקבות הסיפור (יצירה פשוטה בעקבות הסיפור, דף עבודה).

  • שירים: להמליץ להורה לחזור ולשיר את השיר עם הילד בליווי סרטון הוידיאו, לרקוד עם השיר, לתופף עם השיר, להציע לילד לשיר את השיר במהלך היום גם בלעדי הסרטון בליווי תמונה מתאימה ששולחים להורה, או בליווי חפץ מתאים שמנופפים בו.