Ergotherapie Amsterdam


Ergotherapie Amsterdam

Wat is ergotherapie in Amsterdam?

Thuis Vitaal is een ergotherapie praktijk in Amsterdam Nieuw-West. Op de fiets komen we bij u aan huis om te kijken wat we voor een kunnen betekenen. Wanneer iemand allerlei dagelijkse handelingen niet meer goed zelfstandig kan uitvoeren, helpt de ergotherapeut om hiervoor oplossingen aan te dragen. Ergotherapie Amsterdam is er voor iedereen die de gewone dagelijkse handelingen niet meer kan uitvoeren zoals dat voorheen ging.


Met Ergotherapie help ik u om de dagelijkse activiteiten op een andere manier weer uit te voeren. Om dat te bereiken stellen we een uniek behandelplan op. Dat is helemaal toegespitst op uw situatie en uitgerust met moderne middelen die . Ergotherapie biedt hulp bij ogenschijnlijk eenvoudige handelingen die voor mensen plotseling zijn geworden.


Thuis Vitaal biedt een persoonlijk behandelplan kan ervoor zorgen dat mensen weer in bed en uit bed komen. Ergotherapie in Amsterdam geeft over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Thuis Vitaal hecht zeer veel waarde aan samenwerking met want zij kennen de persoon die de hulp nodig heeft. Hun inzicht is erg belangrijk om de behandeling optimaal af te stemmen op de behoefte.


Ergotherapie Amsterdam in de basisverzekering

De luxe van ergotherapie in de basisverzekering. Per kalenderjaar heeft u recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Wel geldt het eigen risico. Een aanvullende verzekering vergoedt mogelijk meer uren. De ergotherapeut van Thuis Vitaal informeert u graag tijdens het kennismakingsgesprek. Thuis Vitaal brengt 17 euro per kwartier in rekening bij de zorgverzekeraar, met een toeslag van 27 euro per keer voor behandeling aan huis.

Valpreventie in Amsterdam Nieuw-West

Kent u de verhalen van mensen die zijn gevallen en niet meer konden opstaan? Vallen is te voorkomen. Vaak zie ik dat ouderen die vallen en iets breken nooit meer zo goed functioneren als voor de val. Een gebroken heup, pols of knie door een val kan blijvende schade veroorzaken. En dat kan uw ernstig belemmeren. Een val kan verschillende oorzaken hebben zoals medicatie gebruik.


Valpreventie in Amsterdam Nieuw-West?

Wanneer u niet weet waarom u bent gevallen, is het lastig voor u om de juiste ondersteuning in te schakelen. Ik help u graag om veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarvoor breng ik uw zorgbehoefte in kaart en adviseer u over aanpassingen in en om het huis die de kans op vallen verminderen.


Valpreventie Amsterdam

Veilig zelfstandig thuis blijven wonen kan best lastig zijn. Doordat u ouder wordt, kunnen opstapjes en drempels in huis ineens een lastig obstakel worden. Wanneer u voor het eerst valt kan daarna angst ontstaan om weer te vallen. Die angst kan ervoor zorgen dat u activiteiten in het dagelijks leven vermijdt of helemaal niet meer uitvoert. Voorheen kon u bijvoorbeeld nog zelfstandig wassen en aankleden, maar nu doucht u niet meer omdat het niet veilig voelt.


De kinderen willen dat er iets gebeurt omdat zij zich zorgen maken. Maar waar te beginnen met het veiliger maken van uw huis? Valpreventie Amsterdam is iets voor u!


In Amsterdam zijn er veel verschillende hulpverleners. Toch is lang niet altijd duidelijk wat ze te bieden hebben. Bovendien willen de meeste mensen liever niet allerlei verschillende mensen over de vloer. De voorkeur gaat uit naar één persoon die advies geeft over veiligheid in de woning. Als ergotherapeut help ik u bij het veiliger maken van uw huis om te voorkomen dat u valt. Denk bijvoorbeeld aan bedbeugels waarmee u makkelijker uit bed kunt komen. Of een alarm waarmee u iemand kunt inschakelen in geval van nood.
Contact met Thuis Vitaal

Stuur een e-mail jorik@thuisvitaal.nl of bel

06 48 77 48 02 om direct een afspraak te maken.


Thuis Vitaal is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 18:00.

Krijgt u geen contact? Laat een bericht achter op de voicemail, ik bel u dan snel terug.

Heeft u vragen over ergotherapie in Amsterdam Nieuw-West? Neem dan gerust contact op!

Ergotherapie Amsterdam