Partners

Programe & Parteneriate


TM ACADEMY consideră că colaborarea este vitală pentru îmbunătățirea sănătății comunității și că eforturile comune pot avea un impact mai mare asupra sănătății copiilor și familiilor decât orice organizație individuală care lucrează pe cont propriu. TM ACADEMY colaborează activ cu organizații cheie pentru sănătate, educație și nutriție prin inițiative și programe care susțin educația nutrițională și accesul la alimente pentru copii și familii.


In incercarea de a extinde la nivel national initiativa noastra, incheiem parteneriate cu educatori, invatatori sau profesori care vor sa predea educatia nutritionala.


Obiceiurile sănătoase contribuie la scăderea riscului de îmbolnăvire, la îmbunătățirea sănătății emoționale, la creșterea concentrării și la învățare și la alte calități care contribuie la o viață mai bună. Deci, cum ne asigurăm că copiii învață obiceiuri sănătoase? Prin crearea de scoli sănătoase, prin introducerea educatiei nutritionale in scoli si gradinite, ca parte integranta a educatiei pentru sanatate.


De ce am creat parteneriatul cu cadrele didactice?

Copiii petrec peste 1.200 de ore pe an la școală. Comunitatea școlară – inclusiv profesori, personal, părinți și voluntari – oferă informații neprețuite, sprijin și modelare a comportamentelor sănătoase care modelează viața copiilor și îi ajută să învețe și să prospere.

cum abordam parteneriatul cu cadrele didactice?

Pentru a sprijinii dezvoltarea unor copii mai fericiti si mai sanatosi, sustinem educatorii, invatatorii si profesorii prin :

  • instruire (cursuri si traininguri)

- dotarea cu instrumentele si resursele necesare predarii

ce ofera parteneriatul ?

  • Cursul online de facilitator nutritional (online, RO)

  • Cursul de nutritia copiilor (online, EN-RO) - 5 module ce vor fi parcurse in 5 saptamani, in urma promovarii testarilor post-modul se primeste Certificatul de absolvire

  • Cursul de gatit pentru copii (retete, tehnici, etc)

  • Materialele didactice necesare predarii educatiei nutritionale la clasa in lb engleza ( ghidul profesorului, caietul elevului, testari pre si post modul, postere, fise, jocuri interactive online , lectii google classroom, video, linkuri , etc)


CARE SUNT SCOPUL SI OBIECTIVELE PARTENERIATULUI ?

Scopul acestui program de educație non-formală este de a familiariza beneficiarii cu informații de bază pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de nutriție și mișcare. În cadrul programului, atât facilitatorii, cât și elevii sunt informați cu privire la principiile de bază ale unei nutriții corecte și de calitate și deprind abilitățile necesare pentru optimizarea sănătoasă a stilului lor de viață.

Obiectivele acestui suport de curs:

⁃⁃ Transmiterea de informații despre bazele nutriției și nevoia de sport pentru o viață sănătoasă în rândul facilitatorilor cursului, dar și a beneficiarilor;

⁃⁃ Promovarea sănătății și a stării de bine;

⁃⁃ Dezvoltarea personală a elevului în direcția unei vieți conștiente și sănătoase;

⁃⁃ Prevenirea prin informare a unor boli cauzate de nutriția precară.

Competențe generale:

1. Înțelegerea și utilizarea corectă a limbajului de natură nutrițională;

2. Dobândirea unor cunoștințe cu privire la un regim alimentar sănătos și adecvat grupei de vârstă;

3. Înțelegerea beneficiilor mișcării și a exercițiului fizic asupra dezvoltării emoționale, dar și fizice a copiilor și adolescenților;

4. Înțelegerea nevoii adoptării unui stil de viață sănătos pentru a avea o stare de sănătate bună, cât mai mult timp.

Competențe specifice – facilitatori:

În urma parcurgerii suportului de curs, facilitatorii vor avea capacitatea de a transmite și a facilita elevilor, prin metode de educație non-formală, cunoștințe care stau la bazele unei nutriții corecte și informații despre beneficiile mișcării și exercițiului fizic pentru o viață sănătoasă.

Competențe specifice – elevi:

În urma parcurgerii orelor de Educație pe teme de nutriție și exercițiu fizic elevii vor deprinde următoarele competențe:

⁃⁃ Înțelegerea și utilizarea corectă a limbajului de natură nutrițională;

⁃⁃ Dobândirea unor cunoștințe cu privire la varietatea alimentară, beneficiile unei alimentații diversificate;

⁃⁃ Dobândirea unor cunoștințe cu privire la ce înseamnă stilul de viață sănătos și cum îl pot adopta prin metode simple.

Atitudini și valori deprinse de elevi:

⁃⁃ Atitudinea pozitivă față de educație, cunoaștere, societate, cultură;

⁃⁃ Interes pentru cunoașterea anatomiei umane;

⁃⁃ Interes pentru cunoașterea și adoptarea unui stil de viață sănătos:

⁃⁃ Interes pentru dezvoltare prin mișcare.

COSTURI

  • Formarea profesionala facilitator partener (cursuri si Diplome) - 100 euro

  • Materiale didactice - 100 euro/an

  • Personalul didactic din institutiile de stat beneficiaza de discount 50%