kindergarten & schools

CURS DE nutritie

De la 3 la 18 ANI

Cursul de nutritie pentru copii ofera posibilitatea fiecarui participant de a învăța nutritia in limba engleză si romana intr-un mod interactiv cu promotorii TM Academy, in cadru familiar, chiar in gradinita/scoala/institutia in care invata .

Prezentare video program 

Daca sunteti reprezentantul unei institutii de invatamant si doriti sa introduceti in cadrul programul dvs cursul de nutritie pentru copii, va rugam sa ne contactati sau sa completati chestionarul de afiliere pentru a va prezenta oferta personalizata.


Misiune

Educaţia, în particular în domeniul Sănătăţii.

Educatia pentru sanatate constituie un sistem complex şi unitar, reprezentat de mai multe dimensiuni, corespunzătoare principalelor laturi ale personalităţii umane: educaţia nutritionala, educatia intelectuală, educaţia pentru dezvoltarea personală, educaţia pentru societate, educaţia estetică, educaţia fizică, educaţia ecologică, educaţia tehnologică etc. Aceste dimensiuni se află în raporturi de interdependenţă şi complementaritate, ce-i conferă educaţiei în cadrul organizat un caracter sistemic, deschis şi dinamic. Din acest punct de vedere, educaţia pentru sănătate devine o componentă esenţială a educaţiei.


Stilul de viaţă reflectă atitudinile, modul de a trai, valorile sau viziunea despre lume a individului. Formarea unui stil de viață sănătos se realizează la vârstele cele mai fragede și presupune deprinderea unor obiceiuri menite să promoveze: hrana sănătoasă şi echilibrată, activitatea fizică, bunăstarea emoţională şi spirituală, precum și combaterea factorilor de risc pentru sănătate.

Sănătatea este una dintre cele mai importante valori, atât pentru individ, cât și pentru societate, fiind, totodată, o condiție importantă a dezvoltării durabile a unei națiuni. Indivizii sănătoși pot să muncească și, implicit, să contribuie optim la bunăstarea socială.

Unele dintre cele mai importante amenințări asupra sănătății în etapa actuală sunt reprezentate de bolile cronice – bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, cancerul, diabetul zaharat, obezitatea. Există dovezi științifice incontestabile că o mare parte dintre aceste boli pot fi prevenite sau apariția lor poate fi întârziată prin câteva modificări ale stilului de viață, constând, în esență, în adoptarea unei alimentații sănătoase

(echilibrată, cu suficiente fructe și legume și cu puține dulciuri, grăsimi, sare și alimente înalt procesate) și în creșterea nivelului de activitate fizică. Comportamentele privind alimentația și activitatea fizică trebuie cultivate prin educație, cât mai de timpuriu.

Educația privind stilul de viață sănătos în perioada copilăriei creează premisele câștigării unor deprinderi sanogene, care vor fi practicate pe toată durata vieții persoanei, favorizând menținerea unei bune stări de sănătate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Copiii care învață de mici să consume zilnic micul dejun, să mănânce fructe și legume, să facă mișcare, să își prețuiască starea de sănătate, vor practica aceste deprinderi și în viața de adult și își vor educa, la rândul lor, copiii pe baza acestor principii. În acest fel, investiția în educația pentru sănătate a copiilor are efecte peste generații, contribuind la dezvoltarea durabilă a națiunii. 

Desigur, familia are un rol esențial în crearea deprinderilor sănătoase ale copilului.

Cu toate acestea, ne confruntăm în etapa actuală cu numeroase provocări socio-economice (părinți foarte ocupați, care petrec puțin timp cu copilul, părinți plecați în străinătate, tentații foarte mari legate de disponibilitatea, de aspectul, de prețul alimentelor înalt procesate și de publicitatea realizată acestora), la care se adaugă, pentru copiii de vârstă școlară, și presiunea grupului.

Un reper important pentru educația copilului îl reprezintă grădinița și școala, prin dumneavoastră, toți cei care aveți activități în aceste instituții și responsabilități pentru buna lor derulare. Dincolo de rolul esențial în oferirea de cunoaștere, aceste activități pot contribui cu succes și la întregirea educației copilului.

Cursul de nutritie distractiva ofera modele si instrumente pentru realizarea de actiuni in sprijinul alimentatiei sanatoase si al activitatii fizice in gradinite si scoli.

Cursul de nutritie distractiva se poate implementa in orice institutie de invatamant ce isi asuma rolul esential de a contribui la educatia pentru sanatate a copiilor.



valori

acces la educatie nutritionala

acces la alimente sanatoase

crestere sanatoasa

dezvoltare armonioasa

Hai să mâncăm sănătos!

Alăturați-vă mișcării pentru a sprijini copiii și familiile să construiască comunități mai sănătoase



Pregatire

Echipa noastră profesională include medici dieteticieni nutritionisti inregistrati, experți în nutriție și instructori aliniați la cauza noastră. 

Echipa noastra este mereu informata, participa la conferinte, cursuri, este mereu la zi cu cele mai noi informatii din cercetarea stiintifica in domeniu nutritiei si nutrigeneticii.

 

Cadre didactice calificate, master in medicina, nutritia de precizie, lectori cu experiență in training .

Cadrele didactice aplică în sala de clasă programul interactiv bazat pe metoda distractivă și multi-senzorială care îi ajută pe copii să asimileze informatiile cu usurință 


Organizare

Cursul de NUTRITIE DISTRACTIVA se desfasoara in institutia* contractanta (gradinita, afterschool, scoala, club, etc) in zonele destinate jocului organizat și învățării.

Programa este structurata in module lunare de invatare, module extra pe perioada intregului an scolar si modul optional in perioada vacantelor , in 1 sau 2 sesiuni/saptamana a cate 60-90 de minute/sesiune (in functie de varsta si numarul participantilor)

In masura posibilitatii, cursul se desfasoara in aer liber (in curtea institutiei, in parc, la padure, in gradina, in tabere, etc)

Pentru experimente, atelierele de gatit, etc se formeaza Grupe cu număr redus de elevi (1-2) sau între 4 și maxim 8 elevi.

Program stabil pe întreg anul școlar

Activitati, workshopuri, tabere, excursii organizate si in vacante.

Metoda de predare este interactivă, bazată pe joc și comunicare orală si vizuala (grafica, culori, etc)




INVESTITIA IN institutia dvs

(gradinita, SCOALA SAU ATELIER IN CADRU AFTER SCHOOL)


1 sedinta/saptamana

1.400 RON / luna *

*pretul include toate activitatile si materialele modulelor lunare

*pretul NU include modulele extra sau optionale, workshopuri de gatit cu parintii, tabere, etc


2 sedinte/saptamana

2.300 RON /luna *

*pretul include toate activitatile si materialele modulelor lunare, workshopuri de gatit cu parintii si toate activitatile modulelor EXTRA

*pretul NU include modulele optionale si taberele, etc


BENEFICII ?


COPILUL INVATA