cursul de nutritie distractiva
TM ACADEMY lanseaza si in Romania cursul de Nutritie in scoli, alaturandu se miscarii „Eat Healthy, Grow Healthy” a Institutului de Nutritie Internationala , facand astfel parte din cele peste 37 de organizatii internationale si 1700 de formatori nutritionali (profesioniști din domeniul sănătății, serviciilor alimentare și al sănătății comunitare) care educă milioane de copii și familii în fiecare an prin căi cheie, cum ar fi școlile, clinicile de sănătate și organizațiile comunitare de resurse, învățând indivizii cum să mănânce sănătos și să sprijine accesul la alimente sănătoase și sănătoase.
PRIN EDUCATIA NUTRITIONALA FACEM DIFERENTA IN VIITORUL COPIILOR, NEPOTILOR, PLANETEI
predam importanta nutritiei si stiinta alimentatiei sanatoase
promovam sanatatea copiilor
sprijinim sănătatea comunității
inspiram obiceiuri alimentare sănătoase
PROGRES ACADEMIC ( FROM KINDERGARTEN TO HIGHSCHOOL)
CURS NUTRITIE DISTRACTIVA
PROGRAM DE EDUCATIE IN SCOLI SI GRADINITE
UN PROIECT PROMOVAT SI IMPLEMENTAT DE CLINICA DE MEDICINA COMPLEMENTARA THEOSMED, ALATURANDU-SE MISCARII INSTITUTULUI DE NUTRITIE INTERNATIONALA, CA PARTE A NUTRITION TEAM SI IN COLABORARE CU AMERICAN COLLEGE UNIVERSITY
EDUCATIE NUTRITIONALA
EDUCATIE DESPRE SANATATE
BILINGV
DISTRACTIV
BAZAT PE EXPERIMENTE, PRACTICA SI JOCURI
MULTIDISCIPLINAR
REPERE SOCIALE
SANATATE EMOTIONALA
INOVATIE, EGALITATE, INCLUZIUNE
Conștientizarea de sine: lecțiile despre o nutriție optimă îi învață pe copii importanța asumării propriei sănătăți. ÎncurajaM elevii să se gândească la modul în care se simt fizic și mental în funcție de alimentele pe care le consumă. Explorarea conexiunii minte-corp duce la o mai mare conștientizare de sine a elevilor și abilități pentru a face alegeri mai bune pentru a-și hrăni corpul și a-i ajuta să se simtă cât mai bine.
Conștientizare socială: educația nutrițională servește ca o oportunitate de a învăța copiii despre mâncare și despre relația cu cultura și moștenirea familiei. Discutarea diferențelor culinare între culturi ajută expunerea copiilor la diferite alimente și practici tradiționale, sporind înțelegerea și aprecierea lor pentru diversitate.
Promovarea unui stil de viata sanatos : miscare, alimentatie, odihna
PUTETI SSOLICITA INSCRIEREA PENTRU ANUL SCOLAR 2023-2024 ACESAND FORMULARUL - LINK
Proiectul nostru îşi propune: reducerea prevalenţei obezităţii în grupa de vârstă preşcolară, îmbunătăţirea stării de nutriţie şi sănătate pe termen lung, printr-un program de educaţie şi dezvoltare de obiceiuri sănătoase pentru întreaga viaţă.
O viață sănătoasă începe din primii ani de viață
Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică , în populaţia de copii preşcolari şi şcolari din Romania, obezitatea de cauză neendocrină, hipotrofia ponderală şi staturală, sechelele de rahitism, anemia prin carenţă de fier figurează în top 10 probleme de sănătate publică. Obezitatea ocupă locul 2 din top. Toate aceste probleme sunt conectate cu alimentaţia copiilor.
Sursa: http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2017/05/Sinteza-bilant-2016.pdf
Prevenția acestor boli începe din perioada de viață intrauterină a copilului. Pe parcursul sarcinii, organismul copilului se dezvoltă foarte rapid și doar o nutriție echilibrată poate asigura această dezvoltare. Mai mult decât atât, încă din primele zile de sarcină (propriu-zis din momentul concepției) pot apărea modificări epigenetice care pot influența major starea de sănătate a copilului și a viitorului adult. De aceea, în mod ideal, consilierea nutrițională ar trebui efectuată înainte ca femeia să rămână însărcinată și să fie continuată pe parcursul primelor 1000 de zile.
Deși creșterea nu mai este atât de accelerată ca în primul an de viață, perioada între 2 și 5 ani este una de profunde transformări fizice și psihologice/ emoţionale ale copilului. Este perioada în care creșterea independenței de mișcare se completează cu dezvoltarea limbajului și a capacității de socializare.
Fiecare copil crește în ritmul lui, iar acest ritm este dependent de mulți factori externi, precum nutriția și activitatea fizică. Efectele factorilor de mediu sunt cele mai intense în perioada prenatală, post-natală și preșcolară.
Vârsta preșcolară este esențială pentru:
formarea deprinderilor alimentare și de viață
dezvoltarea psiho-cognitivă: coordonare, învățare, autonomie, socializare
dezvoltarea fizică: acumulare de capital osos și muscular, creștere (5 – 6 cm/ an), dentiție, forță, mobilitate.
Vârsta preșcolară mai are o particularitate: nevoile nutriționale de creştere sunt mari, în timp ce stomacul este încă mic. De aceea sunt necesare alimente concentrate, dar echilibrate nutrițional, bogate în minerale (calciu, fier etc) și vitamine.
Capacitatea mică a stomacului justifică necesitatea unor mese principale nu foarte abundente cantitativ și conferă o importanță deosebită gustărilor dintre mese pentru completarea aportului nutrițional și asigurarea diversității și echilibrului alimentar.
Deciziile pe care le luăm pentru copiii noștri în perioada copilăriei sunt esențiale pentru dezvoltarea lor pe tot restul vieții.
Vă invităm să faceți parte din programul ”Nutritie distractiva”, participând la cursurile și atelierele dedicate grădinițelor si scolilor .
Va rugam sa ne recomandati gradinitelor, scolilor , afterscool-urilor, scolilor de vara sau centrelor educative care nu au implementat un program de educatie in sanatate.
Recomandati parintilor sa inscrie copiii la cursurile de nutritie pentru ca un adult sanatos se dezvolta doar crescand si educand un copil sanatos.
Acest proiect se adresează copiilor, din grădiniţe, prescolariloR si scolarilor prîntr-un program adaptat la grupul ţintă, dar coerent ca mesaje, construit cu suportul comunităţii medicale şi al instituţiilor – cheie din educaţie şi sănătate.
Cursul de nutritie reprezinta un proiect multidisciplinar, informatiile nutritionale sunt coroborate cu informatii din matematica, literatura, geografie, chimie, fizica, anatomie.
Se axeaza pe invatarea practica, prin joaca, este un curs distractiv si interactiv, sunt folosite si jocuri online, pe computer.
Fiecare modul are asociat si un workshop de gatit
Materialele sunt in limba engleza, predarea se face bilingv(romana-engleza)
Alimentaţia echilibrată este esenţială pentru creşterea copiilor noştri şi transformarea lor în adulţi sănătoşi. Activitatea fizică regulată şi odihna sunt alti doi parametri importanţi în dezvoltarea lor armonioasă. Educaţia nutriţională trebuie să înceapă în copilărie şi principiile acesteia să fie urmate pe tot parcursul vieţii, asigurându-se astfel o stare de sănătate robustă şi un nivel crescut de confort al vieţii, în toate etapele sale. Aşa s-a născut ideea acestui curs, dedicat copiilor .
Cursul poate fi folosit ca disciplina opţionala, în cadrul proiectelor interdisciplinare sau ca suport pentru educaţia non-formală.
“Traim intr-o societate in care totul este ambalat, frumos colorat insa foarte multe alimente sunt departe de a fi naturale. Nu trebuie insa sa uitam ca avem alternativă. Opţiunea ne aparţine. Şi trebuie să exersăm acest drept de la vârste cât mai fragede. Noi, ca părinţi şi educatori, nu trebuie să ne lasam influentati de reclame agresive, ci să ne învăţăm copiii că îşi pot satisface gusturile şi nevoile prin alegeri sănătoase. Este suficient să pornim de la citirea etichetei unui produs alimentar pentru a schimba un mod de gândire în formare. Nu trebuie să aşteptăm până ce copii se vor convinge singuri atunci când informaţiile dobândite în şcoală le permit o gândire critică şi analitică. Obiceiurile alimentare sănătoase se pot forma în primii ani din viaţă
PROGRES ACADEMIC
1.NIVEL A1 - ANUL I – INCEPATOR
2.NIVEL A2 - ANUL II - ELEMENTAR
3.NIVEL A3 - ANUL III –INTERMEDIAR
4.NIVEL B1 - ANUL IV -POST INTERMEDIAR
5.NIVEL B2 - ANUL V - PRIMAR
6.NIVEL B3 - ANUL VI – PRIMAR AVANSAT
7.NIVEL B4 - ANUL VII – PRIMAR EXPERT
8.NIVEL C1 - ANUL VIII - SECUNDAR
9.NIVEL C2 - ANUL IX – SECUNDAR AVANSAT
10.NIVEL C3 - ANUL X – SECUNDAR EXPERT
11.NIVEL D1 - ANUL XI – TERTIAR AVANSAT
12.NIVEL D2 - ANUL XII – TERTIAR EXPERT
CALENDAR Anual
Modulul I-X
Modulul extra XI
Modulul optional XII