Ons team

"Dit jaar winnen wij de designprijs!"

Ons team!

Dit is ons team! Het team bestaat uit: een teamleider, een designer, twee monteurs, twee coureurs, twee PR-managers, een financieel manager en twee teambegeleiders. Hieronder stellen we ons voor en vertellen we wat wij hebben geleerd van het project.

Teamleider

Mijn naam is Tracy Man, ik was de trotse teamleider van ons team. Hoewel we niet hebben gewonnen waren we toch erg dicht bij de overwinning.

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. Terwijl de monteurs de auto in elkaar zette, de coureurs oefende, de Pr-managers sponsoren zochten hield ik overal overzicht en probeerde ik iedereen zijn taken aan te geven en zelf te helpen waar ik kon. Een duwtje in de juiste richting geven. De agenda in de gaten houden was ook een belangrijke taak. Op de wedstrijddag zelf was dat vooral belangrijk.

Ik moest in de gaten houden op welke tijden we moesten rijden, dingen die door de goedkeuring van de jury moesten komen nachecken en vragen beantwoorden die gesteld konden worden over de auto en ons werk dat als team werd gedaan. Dat vertelden ik samen met de Pr-managers met een presentatie die we hebben gemaakt.

Dit was een geweldig programma waarin ik veel plezier aan heb beleefd en van heb geleerd. Ik heb geleerd hoe je goed als team te werk gaat en belang van teamwerk en communicatie geleerd. Zonder overzicht kom je nergens.

Dit was een geweldige ervaring en hoewel we net geen overwinning hadden, zal ik deze race herinneren als een onvergetelijke dag.

Designer

Ik ben Kim.

In dit project was ik de designer. Ik heb onder andere de kappen en het logo gemaakt. Tijdens dit project heb ik geleerd om samen te werken en hoe het er aan toe gaat wanneer je alles zelf moet regelen van sponsoren tot de race dag.

Monteur

Hoi! Ik ben Sophie en ik ben 15 jaar oud.

Ik was dit jaar een van de twee monteurs van ons team. We begonnen onze taak met het bouwen van de nieuwe auto. Het was erg moeilijk, en het ging ook zeker met vallen en opstaan. Maar juist omdat we de auto zelf hebben gebouwd, kennen we hem ook zo goed. Dat hielp heel erg bij de racedag, waar we de auto in no-time weer op de baan konden krijgen. We herkenden snel wat er mis was en wat er aan te doen viel. Het is als monteur belangrijk dat je stressbestendig bent, en daar had ik soms een beetje moeite mee. Maar ik ben trots op wat we bereikt hebben, ook al hebben we geen prijzen.

Ik vond het een super gaaf programma en heb zeker geen spijt van meedoen.

Monteur

Ik ben Jelmer.

Ik ben monteur bij RC-TC. Ik vond het erg leuk om mee te doen met de RC-Cup. Ik heb goed leren samenwerken en snel te reageren.

Coureur

Hoi ik ben Finn de Kan zit op 4havo

Mijn taak in het Honours Programma was coureur zijn ( het besturen van de auto) . Ik heb het echt superleuk ervaren, leuken mensen ontmoet en nog hele leuke herinneringen aan over gehouden. Ik heb geleerd dat het best moeilijk is, maar hoe vaker ik oefende hoe beter het ging en leuker ik het vond!

Coureur

Hoi allemaal!

Mijn naam is Lisanne van Dokkum en ik was dit jaar een van de coureurs van het rctc team.

Ik vond dit een hele leuke ervaring met een heel gezellig team! Coureur zijn was voor mij een nieuwe uitdaging omdat ik nog niet zoveel ervaring had met techniek. Tijdens dit hele traject heb ik erg veel geleerd en het was ook leuk om uit te zoeken hoe alles in elkaar zat en wat bijvoorbeeld de beste instellingen waren voor zo'n afstandsbediening. Helaas hebben we de race zelf niet gewonnen maar ik ben wel trots op het geheel dat we als team hebben neergezet en ik zou het zo weer doen!

PR-manager

Hallo ik ben Anouk Plug,

Ik was PR-manager samen met Sanne! Tijdens dit project heb ik contact gehad met sponsoren en ook de sponsoren geregeld. Juist omdat ik een n&t profiel heb gekozen leek het me een leuke uitdaging om een economisch gerelateerde taak te nemen! Ik heb veel geleerd over het werken met en in bedrijven.

PR-manager

Hallo! Ik ben Sanne van den Burg. Ik ben zestien jaar en ik woon in Noordwijkerhout.

Ik was samen met Anouk PR-manager. Ik heb tijdens dit project de website gemaakt. Anouk regelde de persberichten, zo stonden wij op blikopnoordwijkerhout.nl en in de weekendkrant. We zorgden samen voor het contact met sponsoren en het posten op onze instagram-pagina.


Financieel manager

Hallo, ik ben Susan Ordelman en ik ben vijftien jaar oud.

Mijn taak binnen de groep was financieel manager. Ik moest er dus voor zorgen dat alle producten die we nodig hadden op tijd besteld werden en ik moest overzicht houden over de uitgaven en inkomsten. Door deze taak ben ik mij er meer van bewust geworden hoe je efficiƫnt met je geld kunt omgaan. Al met al was het honours programm dus een hele leuke ervaring waar ik ook veel van geleerd heb.

Teambegeleider

Naam: Jason Zijlstra - wiskundedocent

Rol: teambegeleider

De begeleiders stellen het team samen en zorgen ervoor dat iedereen binnen het team op de juiste plek zit. De leerlingen moeten in dit project veel nieuwe en spannende dingen doen zoals bijvoorbeeld het bellen van bedrijven, facturen betalen en het maken van een website. De begeleiding staat altijd klaar om aanwijzingen te geven. Het viel mee hoe vaak dit moest gebeuren: de leerlingen waren erg zelfstandig!

De wedstrijddag was voor mij een hoogtepunt van het project. Op het circuit kon je zien dat al het harde werk heeft geleid tot een geoliede machine! Bovendien was het gaaf om te zien hoe goed de leerlingen zijn geworden ten opzichte van de start van het project!

Teambegeleider

Ik ben Wouter van den Brink, begeleider van het Honours programma in de bovenbouw van de havo en het vwo.

Ik heb na de teamsamenstelling mijn focus op de PR, monteurs en coureurs gelegd. De sessies met de monteurs en coureurs op het circuit zijn erg waardevol en leerzaam geweest voor het team en heb ik als heel leuk ervaren. Ik heb genoten van de PR-dames wanneer zij een nieuwe sponsor binnen haalde en hier contact mee onderhielden. Al met al is het Honours programma leerzaam, innovatief en competitief!