De wedstrijd

"Dit jaar winnen wij de designprijs!"

Jet-Net Enterprise Cup

De Jet-Net Enterprise Cup is een competitie voor scholieren uit de bovenbouw van HAVO en VWO. Hierin gaan de scholieren in verschillende teams racen met RC-auto’s. In onze klasse, de Jet-Net Enterprise Cup, racen wij met de Serpent Cobra.

Onze school, het Teylingen college Leeuwenhorst heeft leerlingen een brief gestuurd die een 8 of hoger gemiddeld voor de technische vakken stonden. Samen met alle geïnteresseerden vormen wij een team. We maken zelf een kap, stellen de auto af en racen ermee op het circuit van Model Auto Club Heemstede. Wij regelen zelf onze sponsoren. Op deze manier ervaren wij zowel de technische als de economische kant van het werken in een bedrijf.

De Jet-Net Enterprise RC Cup is onderdeel van het regionale doe-programma waarmee bedrijven,scholen en de overheid samen invulling geven aan het landelijke Techniekpact 2020. De Jet-Net Enterprise Cup komt tot stand door samenwerking tussen Tata Steel, Model Auto Club Heemstede,Modelbouw Bloemendaal, Den Hartogh Logistics, Serpent en het Bonhoeffer College.

De competitie op gebied van duurzame mobiliteit is opgezet om scholieren uit te dagen met wetenschappelijk, praktisch en eigentijds lesmateriaal en enthousiast te krijgen voor vervolgstudies in de wetenschap en techniek. De cup duurt tot 24 mei 2019, dan is de officiële race.

Ons team

Onze groep bestaat momenteel uit 11 leerlingen uit 4 HAVO en 4 VWO, met ieder een aantal taken:

o Onze teamleider Tracy Man

o Onze monteurs Bjorn Zandvliet, Jelmer Nederhoed en Sophie van der Meer

o Onze PR-managers Anouk Plug en Sanne van den Burg

o Onze financieel manager Susan Ordelman

o Onze designers Kim van der Slot en Sophie van der Meer

o Onze coureurs Finn de Kan en Lisanne van Dokkum


Het team wordt begeleid door twee docenten van onze school: Jason Zijlstra en Wouter van den Brink

Prijzen

De onderdelen waar we mee in de prijzen kunnen vallen zijn:

o De Design Award

We worden beoordeeld op ons logo, onze teamkleding en het uiterlijk van de auto.

o De Communicatie Award

Er wordt gekeken of er een presentatie is gemaakt, of er een persbericht is geschreven, of we het nieuws hebben gehaald en of we journalisten hebben uitgenodigd voor de uiteindelijke race.

o De Speed Award

Er wordt gekeken of we het meeste aantal rondes hebben gereden.

o Financieel management

Er wordt onderzocht of we sponsoren hebben gevonden, of de sponsorlogo's op de auto staan, of we de boekhouding hebben bijgehouden en of het geld slim besteed is.