Voor Festivals

Wil je je festival duurzamer maken door flessenwater te vervangen door getapt leidingwater? Wil je aan de slag met duurzame frisdrank op basis van siroop?

Ga naar www.robinetto.be voor verhuur van één of meerdere watertaps.

Wil je samen met andere festivals mee investeren in ons project en zo zelf goedkoop watertaps kunnen gebruiken, lees dan hieronder alles over ons "Project Water"

“Project Water”

Begin 2018 sloegen enkele festivals (Dranouter, Couleur Café, Cactusfestival, Boomtown, Paradise City en Sfinks Mixed ondersteund door OVAM) de handen in elkaar. Benieuwd wat de impact zou zijn als we samen de markt opstapten. Samen investeren in … Samen werken rond … één bepaald thema, één bestaande problematiek, … Kan het duurzamer als we er samen naar kijken?

De deelnemende festivals kozen ervoor om te werken rond drinkwater. Water dat we naar de weide transporteren met camions terwijl drinkbaar water gewoon beschikbaar is via de waterleiding. Zonder CO2 uitstoot, zonder afval, aan een goedkopere prijs, … Een idee dat onze aandacht vastgreep en vasthield!

Het resultaat was het "Project Water", waarbij 10 festivals samen met de Leiding cvba investeerden voor de zomer van 2018 in de aankoop van meer dan 30 watertaps. Dankzij deze watertaps slaagde deze 10 festivals er in om meer dan 120.00 wegwerpflesjes te vermijden, alsook het transport van meer dan 30.000 liter water. De oorspronkelijke perstekst van dit project vind je HIER.

Voor het festivalseizoen van 2019 zijn we op zoek naar (minstens) 10 nieuwe festivals die mee willen stappen in dit verhaal. Neem zeker contact op indien interesse!